آخرین مطالب لابی ایران سوئد (((( Iran & Sweden )))) براي پويايي و پيشرفت ، گام نخست از پشت درهاي بسته برداشته مي شود . ارد بزرگ

آخرین مطالب لابی ایران سوئد (((( Iran & Sweden )))) براي پويايي و پيشرفت ، گام نخست از پشت درهاي بسته برداشته مي شود . ارد بزرگ

Link to گستره جهانی اردیسم Orodism

تارنگار هفته حکمت : هفته حکمت (زاد روز حکمای چهار گانه)

Posted: 10 Jan 2012 01:10 PM PST






هفت روز طلایی تاریخ ایرانزمین از 13 تا 20 دی ماه است
در این هفت روز تمامی چهار حکیم تاریخ ایرانزمین بدنیا آمده اند :


حکیم ابوالقاسم فردوسی 13 دی ماه


حکیم ارد بزرگ 17 دی ماه


حکیم بزرگمهر 18 دیماه


حکیم خیام نیشابوری 20 دی ماه





ایرانیان
به خردمندی ، آزادگی ، راستگویی ، میهن دوستی و نجیب زادگی شهره آفاق
هستند تمامی این صفات همان هایی هستند که حکمای چهارگانه تاریخ ایرانزمین
همواره گوشزد نموده اند .



از میان این چهار ابر انسان تنها حکیم ارد بزرگ در قید حیات است و بقیه روانشان به آسمان پر کشیده است .




  • هفته حکمت (زاد روز حکمای چهار گانه)
  • زندگی نامه حکیم خیام
  • زندگی نامه حکیم بزرگمهر
  • زندگی نامه حکیم ارد بزرگ
  • زندگی نامه حکیم فردوسی
برگرفته از :
http://13ta20-deymah.blogsky.com

تارنگار هفته حکمت : زندگی نامه حکیم ارد بزرگ

Posted: 10 Jan 2012 12:42 PM PST






پدر فلسفه اردیسم (Orodism) حکیم ارد بزرگ می گوید :

جهان را آغاز و انجامی نیست آنچه هست دگرگونی در گیتی است . زمان و مکان صفر برای آغاز گیتی وجود ندارد همان گونه که شماره ایی برای انتهای آن نیست . ما دگرگونی در درون گیتی را زایش و مرگ می نامیم . ما بخشی از دگرگونی در گیتی هستیم دگرگونی که در نهان خود پویش و رشد را دنبال می کند بروز آینده ما بسیار فربه تر از امروز ما خواهد بود ، ما در درون گیتی در حال پرتاب شدن هستیم . پرتاب به سوی جایی و مکانی و نمایی که هیچ چیز از آن نمی دانیم همان گونه که در کودکی از این جهان هیچ نمی دانستیم . میدان دید ما با تمام فراخنایی خود می تواند همچون شبنمی کوچک باشد بر جهانی بسیار بزرگتر از آنچه ما امروز از گیتی در سر می پرورانیم پس گیتی بی آغاز و بی پایان است .





حکیم ارد بزرگ پدر فلسفه اردیسم (Orodism)

احمد شاه مسعود (رهبر نظامی مجاهدین و وزیر دفاع افغانستان) می گوید :

من و ارد [حکیم ارد بزرگ ایرانی] زاده یک سرزمین بزرگ هستیم .



بی نظیر بوتو (نخست وزیر شهید پاکستان) می گوید :

ما با کشورهای منطقه و بخصوص ایران ، اساطیر ، فرهنگ و تاریخی مشترک داریم من هم همانند بزرگانی نظیر "اقبال لاهوری" و "ارد بزرگ" تمایل دارم کشورهای ما بر اساس فرهنگ و ریشه های مشترک هر روز بیشتر از پیش به هم نزدیک شوند .



فرزانه شیدا (ادیب و سراینده ایرانی مقیم کشور نروژ و نویسنده کتاب یازده جلدی بُعد سوم آرمان نامه حکیم ارد بزرگ ) می گوید :

چیزی که انسان نیازمند آن در طول راه سفر عمر خویش است و در درون « خویش» خود همواره در این باور زندگی میکند که امید و آرزو را می توان رنگی از حقیقت داد و بر اساس خواسته های زندگی خود گام برمی دارد و در راه سرنوشت انسان می بایست فانوس وچراغی از سخنان *ارد بزرگ ,این عالم بزرگ اندیشه را در سیاهی های دنیای ناشناخته ای که به شناخت آن نیازمندیم به همراه داشته باشد وحتی کلمه به کلمه ی آنرا به خاطر و دل بسپارد و هر کجا در جائی و منطقه ای از زندگی دچار سستی و نا امیدی شد به مرور دوباره ی افکار و ایده های حکیم ارد بزرگ بنشیند چرا که تمامی این جملات طلائی و این پندهای زّرین به «معرفت انسانی »در میدان خرد یک به یک , جنبه علمی و کاربردی ثابت شده ای را در علوم پایه زندگی داراست و بر این اساس می توان «*حکیم ارد بزرگ را اسطوره راه و اندیشه » نامید.



دکتر شبرنگ عطایی (پژوهشگر و محقق افغانستان) می گوید :

ارد بزرگ اسطوره عصر درعرصه وحدت دوباره فرهنگ والای پارسی درمنطقه است . پارسی زبانان امروز بیشتر از هر وقت بوجود شخصیت هایی چون ارد در ایران و شکوه شهید گشته احمد شاه مسعود در افغانستان که دوست و همفکر ارد بزرگ بود ضرورت دارند .دولت ها و مردم فرهنگ دوست ارین باید نظریه های این دو شخصیت تاربخ عصر حاضر را در عمل پیاده کنند.



شکوهه عمرانی (فعال اجتماعی کشور سوییس ، شاعر و مترجم کتاب آرمان نامه ارد بزرگ به زبان فرانسوی) می گوید :

اندیشه ها و افکار ارد بزرگ بسیار متعالی است و امیدوارم روزی خواسته های وی در مورد همگرایی ، اتحاد و حقوق تاریخی به مرحله ی اجرا در آید و آنروز روز سربلندی و غرور هر فرد ایرانی و وطن دوست خواهد بود و بازگشت ایران به عظمت و شکوه دیرین و بازیابی جایگاه واقعی خویش در دنیا . بسیار خوشوقتم که موفق به ترجمه ی بخشی از سخنان ارد بزرگ گردیدم .



الیان ایژن هیر (رئیس انجمن هنری ارت کلوب و رئیس انجمن دفاع از منافع منطقه ی شامپل در ژنو) می گوید :

در بین سخنان ارد بزرگ ، هنگامیکه از صلح و هارمونی برای همگان صحبت می کند بیشتر بر دلم نشسته است .



نیما اسماعیل پور (شاعر ، پژوهشگر و مولف کتاب رهایی بی نقص) می نویسد :

بزرگمردی که کلامش از خردی ناب و خالص سرچشمه می گیرد و ھمیشه سعی دارد از زھدان ھستی رازی تازه و با طراوت به دنیا آورد تا به ادراک آدمی تفکری درست و پویا ھدیه کند که این خاصیت بزرگان تاریخ است نکتهء بسیار مھم در سخنان این بزرگوار این است که کمترین و یا شاید ھیچ تناقضی در گفتار وی مشاھده نمی کنیم بی شک پشت پردهء این افکار پرسشگری ھای بسیاری نھفته است که به گفته خود او پرسشگری حس کودکانه ای است که تا پایان زندگی باید ھمراھش داشت .
آدمی تنھا زمانی دربند رویدادھای روزمره نخواھد شد که در اندیشه ایی فراتر از آنھا در حال پرواز باشد . "ارد بزرگ" ...
اندیشه پروازگر است جایی فرودش آوریم که زیبایی خانه دارد . "ارد بزرگ"



مسعود اسپنتمان (پژوهشگر و نویسنده کتاب میهن نامه ی ارد بزرگ) می نویسد :

درباره ی اُرُد بزرگ، گفته ھا بسیارند و ناگفته ھا، بسیارتر
اُرُد بزرگ از آن دسته اندیشمندان است که ریشه ھای بالندگی میھنی خویش را به درستی میشناسد. سپس دل شما را نشانه گرفته و درست به ھمانجا میزند. اُرُد شما را با آنچه از آن برآمده اید آشنا میسازد، روانتان را با خاک میھن می آمیزد و در برآیندی با آسمان آن، عشق به ایران را در ھستی تان روان میسازد.
اُرُد یگانه است؛ این گفته را باور دارم، به سادگی، چون اُرُد، دومی ندارد. او راھی را برگزیده که آمیخته با اسطوره ھا از زمان و زمین فراتر میرود؛ و در این بی زمانی و بی زمینی، تردستی ھایی میکند که شعبده نیست.
اُرُد دلاورانه، ریش سفیدان را به جایگاه برین برمیکشاند و بر دیوانسالاران واپسگرا نفرین میفرستد. او بیش از ھمه ی ما میداند که باختری بودن و خاوری بودن با بھتر بودن یکی نیست، که این را به تجربه و با کار دریافته است ... اُرُد بزرگ ھنوز ھست، با ما می ماند و خواھد ماند، شاید تا ھمیشه؛ پس چه لزومی دارد که زیر تیغ تشریح، اندیشه ای چنان تنومند چون اندیشه ھای اُرُد را واکاویم و از پی و رگ آن نمونه برداریم. شاید بھتر باشد تا با او روان شویم و از چشمه ی زلال اندیشه اش، نھال خویشتن خویش را آبیاری کنیم ..


خلاصه زندگی نامه حکیم ارد بزرگ :


- ارد بزرگ ، بزرگترین حکیم و فیلسوف حال حاضر ایران ، در شهر مشهد بدنیا آمد .

عکسهای حکیم ارد بزرگ ، از کودکی تا نوجوانی

تصاویری از حکیم ارد بزرگ (از کودکی تا نوجوانی)



- اجداد پدری او از شهر شیروان هستند و از این رو در شهر شیروان به او "بزرگ شیروان" می گویند ، اجداد مادری اش از سران ایل قشقایی شیراز بوده اند .





هنرستان حرفه ای سینا مشهد - تصویر حکیم ارد بزرگ را با زمینه ایی روشنتر می بینید در حالیکه عینک به چشم دارند .


- از کودکی عاشق طراحی ، نقاشی و نویسندگی بود از این رو به هنرستان حرفه ای سینا ی مشهد رفت و خود را در رشته معماری یافت ، آنجا را ناتمام رها نمود چون روح سرکش او را پاسخگو نبود ، پس بدنبال تاریخ و جامعه شناسی رفت آنها نیز پاسخگوی وجود پرسشگر اش نبودند در نهایت ذهنش به حکمت ، فلسفه و چرایی وجود آدمی و نقش انسان در گیتی معطوف شد و دیگر حکمت را رها ننمود .

- شهرت او در کشورهای آسیای میانه و بخصوص تاجیکستان و افغانستان بیش از ایران می باشد از خجند ، کولاب ، دوشنبه و دامنه های پامیر تاجیکستان تا کابل ، هرات ، نیمروز ، جلال آباد ، قندهار و حتی کوچکترین روستاهای شمال افغانستان نیز می توان یاد و نام او را شنید . بسیاری از همراهی او با احمدشاه مسعود اسطوره خویش سخن می گویند از اندیشه های او در کتاب سرخ ...


در همین حال حکیم ارد بزرگ دشمنان قسم خورده ایی نیز در آنجا دارد که از آن میان می توان به بازماندگان کمونیستهای سابق افغانستان پیروان نجیب الله نخست وزیر معدوم و بخش پشتون های سنتی نزدیک به امارات متحده عربی و عربستان اشاره کرد ، آنان حکیم ارد بزرگ را "شیطان بزرگ" می نامند ! و می گویند :


پادشاه شیاطین در ایران کسی نیست جز ارد بزرگ . او مرجع فساد و اختلال در ایران و جهان است. آغشته به جنون تعصب نژادی موهوم و در عین حال از انسانیت بیزار است. نگاه او چنانکه در نظریه قاره کهن اش دیده می شود، آفت بار و پرتعفن است. بسیاری از شیاطین ایران، افغانستان رشد ظاهری خود را مدیون فتنه او میدانستند و میدانند. ارد بزرگ با سخنان و نظریات شیطانیش روح امید و زندگی را از قلب و روح جوانان و نسل امروز ایران و افغانستان پاک نموده در عوض تخم نفرت، کینه، نفاق، شقاق و فساد را کشت میکند ارد بزرگ دوست رژیم ... ایران دشمن جوانان است.
به این آدرس ها نگاه کنید : سایت حزب وطن افغانستان ، سایت مصالحه ملی افغانستان ، سایت آزادی ، فیس بوک


دشمنانش باز می گویند : ارد بزرگ ، احمد شاه مسعود را ترغیب نموده بود تا افغانستان را دوباره به ایران ملحق نماید دلیل ادعای خود را نیز این جمله شهید احمدشاه مسعود می دانند که گفته بود : « من و ارد زاده یک سرزمین بزرگ هستیم .» کمونیستهای افغانستان می گویند : « نشریات بیشمار از طرف دستگاه ... ایران در وصف بزرگ نمایی و فیلسوف بودن ارد بزرگ این بنیان گذار تفتن و شقاق کشورهای دری زبان و تاجکی زبان افغانستان و تاجکستان چاپ و به مشتریان دائمی اندیشه های این شیطان بزرگ منحیث آئین نامه و دستور ارسال و پست میگردد، که صدها نسخه آن در پنچشیر، بدخشان، خواجه بهاوالدین ولایت تخار، اندراب ولایت بغلان و جوزجان و اکنون کابل، بامیان، هرات، فراه و نیمروز یافت و موجود است و برای نوکرانش قابل احترام و اجرأ است ، دوست نزدیک او با احمد شاه مسعود بود ؟!!! »

ارد بزرگ و احمد شاه مسعود

عمق کینه دشمنان حکیم ارد بزرگ را در جملات زیر دید :

« بی شک ارد بزرگ، برجسته ترین کارشناس و طراح تجزیه افغانستان در حال حاضر در دستگاه ... ایران است که هم ردیف و هم طبق با جنرال حمید گل پاکستانی بوده - تا کنون در دهها کتاب، وجیبه، دستور به اشکال گوناگون به طرح نظریات و افکار او مبنی بر الحاق خراسان افغانستان با خراسان اشغال شده ایران ، تجزیه قسمت های از افغانستان و الحاق آن با ایران و به افغانستان گسیل و ارسال گردیده است- از دوستانش می توان به احمد شاه مسعود، لطیف پدرام، بصیر کامجو، درویش دریا دلی ، رحمت الله بیژند پور، بشیر بغلانی، نجم الدین کاویانی، فرید مزدک، امان الله استوار، فضل احمد طغیان، پیکارگر، اسد الله کشتمند، رسول رهین، احمد ولی مسعود، تورن اسماعیل، مخدوم رهین، مسعود خلیلی، عنایت الله شهرانی، خواجه بشیر احمد صدیقی، محبوب الله کوشانی، واحد فیضی، نادیه فضل، همزه واعظی، دستگیر پنجشیری و جان محمد پنجشیری نام برد اشاره کرد. »
علی احمد قندهاری از رهبران پشتون افغان می نویسد : احمدشاه [احمد شاه مسعود] یک جنایتکار و خائن بود و جماعت در پرده نشین "ارد بزرگ"[حکیم ایرانی] هم فکر می کنند قوم افغان بر می گردد به دونیم صدسال پیش و استانی از ایران می گردند .
علی احمد قندهاری در جای دیگری می گوید : نقشه شوم عوض کردن نام افغانستان به خراسان از زمان مسعود جنگ سالار بیشتر رواج پیدا نموده ، نباید مانند صنف اولی ها با این فرزندان ناخلف افغانستان برخورد کنیم مقاله و تحریر های بسیاری نوشته شده اما فکر می کنم ریشه این حرفها از فریبخوردگان افکار آدمهایی مانند ارد بزرگ باشند باید سارنوالی و ستره محکمهً افغانستان جلو چنین حرکات ماجرا جویانه را بگیرند. محترمان باور کنید این آدم های مرفوع القلم که حرجی بر آنها هم نیست ، می خواهند قوم ما را نابود کنند این قلم ها به بیراهه میروند افغانستان را می خواهند با همه عقده شان از هم بپاشند.


دشمنان ارد بزرگ به چهار دسته کلی تقسیم نمود .
1- کسانی که مخالف تحقق نظریه قاره کهن هستند ( همانند پان تورکهای ایران )
2- کمونیست ها و هواداران نجیب الله ، بازماندگان حزب وطن افغانستان که کینه دیرینه ایی نسبت به احمد شاه مسعود و تاجیکان دارند .
3- کسانی که مخالف نظریه "کهکشان اندیشه" ارد بزرگ هستند و در واقع به دنبال تحقق نظریه دهکده کوچک جهانی می باشند .

4- دشمنان تاجیک ها و فارس زبانان افغانستان (همانند پشتونهای افراطی افغانستان )

برای شناخت بهتر دشمنان اندیشه های ارد بزرگ به سایت دشمنان ارد بزرگ مراجعه کنید .

- در سراسر نوشته های حکیم ارد بزرگ حس میهن پرستی و توجه ویژه به انسانیت و اخلاق دیده می شود .

- در کتاب سرخ حکیم ارد بزرگ بر روی سه موضوع ارزش گذاری بیشتری شده است که عبارتند از : شادی ، آزادی و میهن . فلسفه و یا حکمت اردیسم ( ORODISM ) بر همین اساس شکل گرفته است .

در سایت لغت نامه دهخدا می خوانیم :
« ارد بزرگ ( به ضم ا) از مشاهیر برجسته معاصر ایران دارای نظریه قاره کهن و نظریه کهکشان بزرگ اندیشه‌است. زادگاه وی شهر توس نو (مشهد ) می باشد ولی پدر وی از اهالی شیروان بوده است. کتاب آرمان نامه حاوی جملات حکیمانه اوست. او از دوستان نزدیک احمد شاه مسعود وزیر دفاع افغانستان بوده‌ است ارد بزرگ در آسیای میانه و بخصوص در بین مقامات و دانشگاهیان افغانستان و تاجیکستان هواداران بسیاری دارد.»



بنیاد جهانی ارد بزرگ Great Orod World Foundation

Great Orod World Foundation

- "بنیاد جهانی ارد بزرگ" در دوم آوریل 2010 بنیان نهاده شد این بنیاد دارای 7 نفر در هیئت رییسه خود می باشد که همه آنها از زبده ترین کارشناسان اندیشه ها و نظریات ارد بزرگ هستند رییس هیئت رییسه خانم یاسمین آتشی است . یاسمین آتشی در پنجاهمین سال زندگی خود مسئولیتی جهانی را بر عهده گرفته است او از داستان نویسان مشهور ایران و کارشناس ارشد تاریخ می باشد . دبیر بنیاد شکوهه عمرانی از شخصیت های اجتماعی و مشهور کشور سوئیس می باشد او حامی موسسات انسان دوستانه و همچنین حمایت از سالمندان است شکوهه عمرانی نامزد گروه هشت سوییس در انتخابات پارلمانی دوره گذشته این کشور بود و از همکاران فرهنگی سازمان ملل متحد در ژنو می باشد .
در هیئت رییسه بنیاد کسانی همچون الیان ایژن هیر (رئیس انجمن هنری ارت کلوب و رئیس انجمن دفاع از منافع منطقه ی شامپل در ژنو) ، دکتر شهناز خاتمی ( پزشک ایرانی مقیم اتریش ، وین ) ، امیر همدانی ( جامعه شناس ) ، شقایق شاهی (پژوهشگر برجسته افغانستان) ، دانیل ایزلی ( اسیستان سابق کادر اداری بیمارستان کانتونال ژنو و هم اکنون حامی و سرپرست کمک به سالخوردگان) می باشند . خانم کریسیتین والون مدیر پژوهشگاه بنیاد جهانی ارد بزرگ می باشد بخش پژوهشگاه زیر نظر هیئت رییسه بنیاد فعالیت می کند ، و از اعضای ارشد پژوهشگاه می توان از خانم ایرن گاللی (طراح نقشه بردار و نقاش) یاد کرد . بنیاد جهانی ارد بزرگ در صدد است انعکاس دهنده جهانی نظریات و اندیشه های ارد بزرگ ( فیلسوف و متفکر نامدار ایرانی ) باشد . و اعلام نموده آماده هر گونه همکاری تخصصی با کارشناسان ، محققین و نویسندگان در حوزه اندیشه های ارد بزرگ می باشد .

کتاب سرخ

- کتاب سرخ نسخه کاملتر کتاب آرمان نامه ارد بزرگ است . گفتنی است کتاب آرمان نامه تنها بیست روز پس از انتشار 30 هزار خواننده داشته است که از این نظر رکورد دار کتابخوانی در ایران است .

- تا کنون در دهها کتاب به اشکال گوناگون به طرح نظریات و افکار او پرداخته اند .

- ارد بزرگ دو نظریه مشهور دارد به نام های قاره کهن و کهکشان بزرگ اندیشه .

- نظریه قاره کهن
حوزه تمدنی ایران را در قالب یک قاره جدید مطرح می‌کند قاره ایی از کشمیر و پامیر تا مدیترانه این قاره شامل بیست کشور می‌شود. تا کنون بحث‌های بسیاری برای تحقق این خواست انجام شده و همچنان ادامه دارد و صد البته بزرگترین مخالفین این نظریه تجزیه طلبان کشورهای این محدوده هستند چرا که آنها از روح همگرایی و نزدیکی کشورهای منطقه احساس خطر می‌کنند. ارد بزرگ جایگاه ایران در قاره کهن را همانند یونان در اروپا می‌داند یعنی یک مادر فرهنگی بزرگ که بخش اصلی گنجینه تاریخی و فرهنگی قاره را در خود دارد.
نظریه

او به صراحت از تبانی شرق و غرب برای بلعیدن حوزه فرهنگی مرکز جهان یاد کرده‌است نظریه او مبتنی بر سخن فردوسی است که می‌گوید سلم و تور دو فرزند فریدون که یکی بر غرب و دیگری بر شرق جهان حکومت می‌نمودند برای تصاحب این سرزمین ایرج حاکم منطقه قاره کهن (نامیست که ارد بزرگ بر این قاره نهاده‌است) را می‌کشند. و او می‌گوید قاره کهن امروز توسط آسیا و اروپا بلعیده شده‌است. در نظریه قاره کهن ارد بزرگ قاره‌های آسیا و اروپا متجاوزین به حریم قاره کهن معرفی شده‌اند. قاره کهن از کوهستان پامیر و کشمیر آغاز و تا مدیترانه ادامه می‌یابند و ۲۰ کشور در داخل آن قرار می‌گیرند . کشورهای قزاقستان ، ازبکستان ، تاجیکستان ، قرقیزستان ، ازبکستان ، ترکمنستان ، افغانستان ، شمال غربی هندوستان ( سرزمین کشمیر ) ، پاکستان ، ایران ، عراق ، ترکیه ، سوریه ، لبنان ، قبرس ، جنوبی ترین بخش روسیه در میانه استراخان در شمال دریای خزر تا جنوب اکراین ، آذربایجان ، ارمنستان و گرجستان در قاره کهن جای می گیرند .

- نظریه کهکشان اندیشه
نظریه کهکشان بزرگ اندیشه دقیقا نقطه عکس نظریه دهکده کوچک جهانی مارشال مک لوهان کانادایی است او با دلایل مستدل ثابت می‌کند جهان رو به انفجار اندیشه‌های گوناگون است. ارد بزرگ پیش بینی نموده که تعداد وبلاگها و سایتها بزودی چندین برابر جمعیت کل جهان بشود و برای هر سئوالی دهها راه حل پیدا می‌شود که بعضا مغایر هم هستند .

او رشد ترجمه داده‌ها را باعث تشدید جریان حاضر می‌داند و در نهایت معتقد است رستاخیز و انقلابی در صحنه اندیشه در حال شکل گیری است. و در آخر بر این اصل پای می‌فشارد که ایرانیان بخاطر پیشینه سترگ و بزرگشان و همچنین خلاقیت و نو آوری در صحنه اندیشه می‌توانند پاشاهان آینده این کهکشان باشند.

استاد فرزانه شیدا ، نویسنده یازده جلد کتاب در تفسیر آرمان نامه ارد بزرگ

- استاد "فرزانه شیدا" (پژوهشگر و شاعر ایرانی مقیم شهر اسلو در نروژ) در کتابی یازده جلدی بنام "بعد سوم آرمان نامه" اندیشه های ارد بزرگ در کتاب آرمان نامه را شرح و تفسیر نموده است. این کتاب نفیس شامل صدها صفحه در تفسیر و تشریح اندیشه ها و آموزه های ارد بزرگ است . استاد فرزانه شیدا در ابتدای جلد یازدهم کتاب بعد سوم آرمان نامه می نویسد : درطی بررسی وتفسیر فرگردهای آرمان نامه فیلسوف بزرگ وارزشمند ایرانی ارد بزرگ همواره در این فکر بوده ام که اندیشه های ناب ومعنوی این بزرگمرد تاریخ که جهانی را بخود مشغول داشته است چقدر می تواند برای هر انسانی ارزشمند و در راه زندگی او سودمند باشد و همواره در جملات عمیق اندیشمند انه ی او دریافته ام که عمق نگاه او در ژرفای واقعیت زندگی بمانند این بوده که به مرکز اصلی و نقطه ی عطف زندگی و هستی رسیده باشی تا توان آنرا داشته باشی با چنین عمقی دنیا را نظاره کرده و تمامی نیازمندیهای زندگی را در هر مرحله و هر موقعیتی در این گذر عمر , معنا کنی و به تفسیری زیبا در جملاتی تبدیل کنی که هر یک همچون دّر درخشانی نور دهنده ی زندگی آدمی باشد نگاه و دیدگاه ارد بزرگ سرشار از واقعیت های فردی / شخصیتی از دیدگاهی اجتماعی - فرهنگی با شناختی در حد اعلای انسان شناسی و مردم شناسی ست بگونه ای که ,بسیار تجربه ها می بایست سازنده چنین افکار پرمایه وبا ارزشی باشند که اندیشه های دیگر را نیز چون آینه ای صافی بخشیده و جلا دهنده ی روح انسانی باشد.

- "یاسمین آتشی" نویسنده سرشناس داستانهای کوتاه تا کنون در صدها داستان خود از جملات ارد بزرگ بهره گرفته و می گوید : در مورد اندیشه ها و افکار ارد بزرگ مطالعات فراوانی داشته ام و به شخصه فکر می کنم ایشان بزرگترین متفکر حال حاضر ایران هستند .


شکوهه عمرانی (دقیق ) عضو بنیاد جهانی حکیم ارد بزرگ در حال اهدای ترجمه کتاب آرمان نامه حکیم ارد بزرگ به کریستیان زوگ رهبر حزب دآل کشور سوییس و عضو ارشد شورای شهر ژنو



زندگی نامه و بیوگرافی ارد بزرگ :

ارد بزرگ در شهر مشهد بدنیا آمد پدر او محمد تقی و پدر بزرگش "بابا شرکاء" ( از بزرگان و ریش سفیدان شهر شیروان در خراسان شمالی ) بوده است . مادرش "فاطمه جاهد طبسی" است او فرزند یکی از خوانین ایل قشقایی شیراز است که پس از درگیریهای مشروطیت مدتی به شهر طبس می رود و فامیل خویش را به "جاهد طبسی" تغییر می دهد و در نهایت عازم مشهد می شود . شاید یکی از بیشترین انگیزهای فعالیت های اجتماعی او را عمویش "محمد حسین شرکا" ( از ریش سفیدان برجسته پیش از انقلاب در شهرستان شیروان ) بوجود آورده باشد هر چند حکیم ارد بزرگ بارها از استاد "محمد ابراهیم حمیدی" ( از چهره های شاخص فرهنگ و هنر کشورمان ) به عنوان استاد یاد کرده است .

شهرت ارد بزرگ از دو بعد قابل طرح است نخست به خاطر نظریه قاره کهن اوست ، و دیگر سخنان و پندهای حکیمانه اش است که تقریبا در اکثر سایت های فارسی زبان دیده می شود .

اندیشه های او وجوه مختلفی دارند که قوی ترین وجه آن توجه ویژه اش به اخلاقیات و پاک زیستی انسان است . توجه ویژه ارد به اخلاقیات باعث نمی شود رازهای زندگی مدرن امروز را در نظر نگیرد ، فرآیند و بازده اندیشه خردگرایانه او موجب پیراستن ناراستی هاست .

حوزه فلسفه اجتماعی اش ریشه در سنت ایران باستان دارد می توان او را میهن پرست ترین اندیشمند صد ساله اخیر ایران دانست جایی که می گوید :

ستایش گران میهن ، زنان و مردان آزاده اند .
و یا :
میهن پرستی ، همچون عشق فرزند است به مادر .

در دیگر کشورهای فارسی زبان (افغانستان و تاجیکستان) اندیشه های ارد بزرگ خواستاران بسیار دارد . این مسئله به جوانان و محیط های دانشگاهی ختم نمی شود گاهی در بین سیاستمداران و افراد نام آشنای کشورهای آنها هم می توان کسانی را دید که به جهات مختلف به او دل بسته اند


نگاهی تاریخی به ریشه خانواده ارد بزرگ :

ترکهای شمال خراسان و ایل قشقایی هر دو بخشی از باقیمانده دودمان سلجوقیان و پارتهای خراسان هستند . چنانچه می دانیم هزار سال قبل سلجوقیان ایل بزرگی در ناحیه آمودریا و فرارود بودند (ناحیه ای که همکنون کشورهای تاجیکستان ، جنوب شرقی ازبکستان ، شرق ترکمنستان و قسمت شمالی افغانستان است ) سلجوقیان مسعود جانشین محمود غزنوی را از سلطنت به زیر کشیدند و رفته رفته گستره ایران را تا مدیترانه پیش بردند سلجوقیان گسترده ترین حکومت ایرانی را پس از اسلام بر سراسر منطقه گسترانیدن بازماندگان آنان در نواحی از مناطق شمال خراسان و منطقه بختیاری ایران ساکن شدند . بله خواجه نظام الملک توسی صدر اعظم دولت سلجوقی در سایه قدرتی که از علم و اندیشه های فردوسی بدست آورده بود ، توانست از خرابه غزنویان ، نظام اداری و اجتماعی درخشانی همچون تاسیس مدارس نظامیه و بفرمان ملک شاه سلجوقی که عاشق فرهنگ نیاکان و فردوسی بود تقویم خورشیدی ( جلالی ، شمسی ) را با کمک خیام و گروهی دیگر از نخبگان سرزمینمان ایران در مقابل هجری قمری تازیان ایجاد نمود .

مهمترین رکن اداره کشور در این دوره در اختیار مجلس ریش سفیدان بود آنان امرا و پادشاهان دودمان سلجوقی را بر می گزیدند و از قدرتی نظارتی و گاها تنبیهی برخوردار بودند ( شبیه سلسله اشکانیان )آنان معتقد به اصل فکر برتر بودند شاهنامه فردوسی و صدها اثر تاریخی دیگر را احیا کردند آنان حاکمیت تازیان (اعراب) را بطور کلی در خاورمیانه محدود به منطقه شبه جزیره عربستان نمودند نکته جالب در مورد گسترش حاکمیت این قوم بزرگ وجود داشت و آن مطلب این است که آنها هیچ گاه به شهرهای بین راه وارد نمی شدند تنها سفیری را به داخل شهر مربوطه می فرستادند و اولین خواستشان آن بود که دیگر خطبه ای به نام خلیفه بغداد خوانده نشود و رسما حکومت سلجوقی را بپذیرند .ذکر این حوادث تاریخی باعث می شود بهتر با اندیشمندی آشنا شویم که بر پیرامون خود دارای شناخت و ریشه است بقول حکیم فردوسی:
پدر چون به فرزند ماند جهان ........کند آشکارا برو بر نهان
گر او بفگند فر و نام پدر ...............تو بیگانه خوانش مخوانش پسر
کرا گم شود راه آموزگار ...............سزد گر جفا بیند از روزگار

به نظر من ما با شخصیتی روبرو هستیم که در این پیشینه کهن شناور است اهل خرد همواره در دوران زندگی این جهانی خویش در چنین وضعیتی قرار دارند . شما به زندگی سراسر رنج و اندوه فردوسی بزرگ نظری بیفکنید و سپس هزار سال بعد در همان شهر و همان خاک اخوان ثالث متولد می شود رشد می کند برگ می دهد و شاخسارش پر میوه می شود با همان غمها و همان محنت ها با همان آواز با همان آثار تراژیک ...
هر چند خود اخوان داشتن ریشه باستانی خویش را در قالب شعری رد می کند
اما اگر این ریشه نبود سفارش نمی کرد در کنار فردوسی بزرگ دفنش کنند ...
آری اُرد نیز با آثارش از ریشه های مشترکی سخن می گوید که شاید امروز در مرزهای کنونی ایران نباشد اما روان او همچنان در دره های شگفت انگیز بدخشان و کوههای مرتفع پامیر و رود بزرگ جیهون پرواز می کند
وقتی او را در حال صحبت با تاجیکان و یا اهالی شمال افغانستان و یا جنوب ازبکستان که گاها برای دیدنش می آیند می بینید متوجه می شوید که پرواز روح در دل تاریخ یعنی چه ، آنوقت که چشمان متعجب و مبهوت میهمانان را می بینید با آهنگ صدای او همراه می شوید و به ژرفای روان او فرو می روید .

اندیشمند و متفکر ایرانی که نظریات شگفت انگیز او موجب جلب و گرایش بسیاری از علاقمندان به علوم انسانی و بعضا علوم سیاسی شده است . ارد بزرگ به نوعی معمار است ، او از آینده ایی سخن می گوید که می تواند ایران را به جایگاه اصلی خود باز گرداند . شاید مهمترین نظریه او یعنی قاره کهن خود به تنهایی بتواند بیشترین تغییرات را در سطح روابط خارجی ایران و 19 کشور اطراف آن بوجود آورد . او به صراحت از تبانی شرق و غرب برای بلعیدن حوزه فرهنگی مرکز جهان ( که ایران در قلب آنست) یاد کرده است نظریه او مبتنی بر سخن فردوسی است که می گوید سلم و تور دو فرزند فریدون که یکی بر غرب و دیگری بر شرق جهان حکومت می نمودند برای تصاحب سرزمین ایرج حاکم منطقه قاره کهن (نامیست که ارد بزرگ بر منطقه ای از کشمیر تا مدیترانه نهاده است ) را می کشند . و او می گوید قاره کهن امروز توسط آسیا و اروپا بلعیده شده است . و چین با شروع بحث جاده ابریشم بدنبال افکار استعماری است حال آنکه این جاده ، راه انتشار فرهنگ غنی ایران به شرق و غرب بوده است و نمونه آن افکار میترایزم و شاهنامه فردوسی ماست که هر دو را با جعل اسامی چینی ها از آن خود می دانند .

او به ساختارهای سیاسی کشورهای محدوده قاره کهن نظری ندارد او همه را دعوت به همگرایی می کند او با دلایل بسیار ثابت می کند اگر این 20 کشور دست در دست یکدیگر بگذارند ساختاری بسیار قدرتمندتر از اتحادیه اروپا خواهند یافت .

نظریه قاره کهن . ایده ارد بزرگ

رنگ صورتی محدوده قاره کهن را به نمایش می گذارد



نقشی که ارد بزرگ برای ایران در قاره کهن قائل است نقشی فرهنگی و تاریخی نظیر یونان در اروپاست .

قاره کهن امروز اسیر آسیا و اروپاست .

تاریخ و فرهنگ در شرق به چین ختم می شود و در غرب به یونان .

یکی از وجوه جالب و بارز این نظریه ایجاد همگرایی بیشتر منطقه ایی است که خود موجب خلع سلاح تجزیه طلبان در سطح کشورهای منطقه می گردد .

ارد بزرگ با نظریه قاره کهن خود پرده از حقیقتی برداشته که تا کنون هیچ اندیشمندی به آن توجه نکرده بود .

Great Orod World Foundation


دهها مقاله و کتاب در مورد اندیشه های ارد بزرگ نگاشته شده است . بعضی او را علامه اقبال لاهوری عصر حاضر می دانند و عده ایی همپای فردریش نیچه در فلسفه و کسانی معتقدند جبران خلیل جبران امروز است . و البته جالب خواهد بود که بدانیم ارد بزرگ و جبران خلیل جبران هر دو در 17 دی ماه زاده شده اند .



(( اُرد بزرگ ))

سروده استاد فرزانه شیدا / اسلو / نروژ / 1388


دراین دنیای وانفسا

گهی ویران گهی شیدا

گهی آواره ی دهری

گهی جا مانده در دنیا



رهم تاریک و گه خاموش

نه گرمی های یک آغوش

چه افسرده رهی رفتم

به قلبی خسته و مدهوش



نه نوری در ره تارم

نه شمعی در شب زارم

نه مهری تا که جان گیرد

درآن قلب ِ گرفتارم



دراین ره وه چه بیهوده

نه دلخوش یا که آسوده

رهی رفتم , بسی گُمره

به دل صد غصه آلوده



بناگه نور رخشانی

توگوئی در زمستانی

بدل گرمیِ بودن داد

به دل زآن درد و ویرانی



از او بس پرس وجو کردم

ز او دل زیرورو کردم

به عشقی با کلام او

به" شیدائی "چه خو کردم



کلامش آسمانی بود

چو اکسیر جوانی بود

به نامش " زندگانی " بود

و " نام او جهانی" بود



سخن از "مرد " دوران است

چو فکرش مایه ی جان است

میان هرکلام او

تو گوئی راز پنهان است



در این دنیا دراین برزن

ز نام "او" بگو با من

بخوان" اندیشه ی" او را

به عشق دل, ز جان و تن



بگو: " اُرد بزرگ " ما

چه می گوید در این دنیا

"کلامِ او" چو آئین است

سخن در هر سخن گویا



سخن؛ حرفِ منو ما نیست

سخن ,از رنجِ فردا نیست

سخن," اندیشه ای ناب "است

چنین "اندیشه "هرجا نیست



کلامش روح جاویدان

وجودش مظهر ایمان

خدای فکر و اندیشه

به نام " اُرد" این ایران



کلامش روح هر شادی

به ویرانی چو" آبادی"

بخوان در هر کلام او

پیام سرخ "آزادی"


زهرا کاتب در سایت تک برگ در مورد ارد بزرگ می گوید :


آزادی باجی به مردم نیست ! چرا که مال و داشته آنهاست »
این سخن از آن مردیست که برای بسیاری از جوانان نسل امروز الگو بوده و سخنانش حامل بغضها و درد های آنهاست .
ارد بزرگ در کتاب «آرمان نامه» مو به مو پرسش ها ، مشکلات و مصیبتهای نسل امروز را پاسخ می گوید .
از ریش سفیدانی می گوید که همانند « سقفی بر خانه نسل امروز » هستند و اینکه « زنجیره نسلهایند »و وظایف بسیاری بر دوش دارند .

و از آزادی
که نهایت آرزوی بشر است می گوید : «رهایی و آزادی ، برآیند پرستش خرد است و دانایی »
از آزادیخواهان تجلیل می کند و می گوید :« پرهای خون آلود برآزندگان نقش زیبای آزادی آیندگان است » آزادی و پرستش میهن را راهی برای پیشرفت ما می داند و می گوید :« میهن پرستی و آزادیخواهی کلید درمان بسیاری از ناراستی هاست »
و هشدار می دهد که :« آنگاه که آزادی فدای میهن پرستی می شود و وارون بر این میهن پرستی فدای چیزهای دیگر ، کشور رو به پلشدی می گرایید و درد »

ارد بزرگ شجاعانه یک به یک عقایدش را می شکافد و نکته به نکته با مخاطب در میان می گذارد و در مورد میهن اینچنین می گوید :« میهن پرستی هنر برآزندگان نیست که آرمان آنان است » او کار را در همین جا رها نمی کند و ختم کلامش بسیار محکم است و می گوید :« آنکه به سرنوشت میهن و مردم سرزمین خویش بی انگیزه است ارزش یاد کردن ندارد »

آزادیخواهی و میهن پرستی دو رکن و ستون اندیشه او محسوب می شود اینچنین فکری بر سراسر کتاب آرمان نامه سایه افکنده است .

به خود بر می گردم به گذشته می نگرم به راهی که آمده ایم و آینده که چگونه مسیری خواهد بود و به آرمانهای ملت خویش ، آرمانهایی که برای غرب بسیار سنگین است و از هم اکنون با جعل اسامی ایرانی و ساختن فیلمهای 300 و اسکندر مقدونی و مواضع ضد ایرانی هویت تاریخی و فرهنگی ما را هدف قرار داده اند .
دشمنی آنان بیش از آنکه با نظام حاکمیتی ایران باشد دشمنی با هویت ملی و تاریخی ماست . آنها همواره از خروشیدن و برآمدن دوباره این ملت ترس و واهمه داشته اند . ارد بزرگ مستقیما به ما همان سو را نشان می دهد همان جایی که باعث سربلندی کشور ما در طول تاریخ بوده است . او از آرمان خواهی می گوید :« به جای خود کم بینی و آرمان گریزی ، پای در راه نهیم که این تنها درمانگر دردهای زندگی ست »
و از شرایط امروز و فاصله تا هدف می گوید :« میان گام نخست و آرمان بازه ای نیست ، آنچه داریم اندازه نیروی کنونی ماست » و نهیب می زند :« کمر راه هم در برابر آرمان خواهی برآزندگان خواهد شکست » او می داند جوان و دودمان آهنین ایرانی می تواند و در نهاد خود چنین قدرتی دارد که می گوید :« مردمان توانمند در میان جشن و بزم نیستند . آنها در هر دم به آرمانی بزرگتر می اندیشند و برای رسیدن به آن در حال پیکارند »
آزادی و عشق به میهن را نهایت این راه می داند و آرمانی والا . آرمانی که نباید گم شود ، آرمانی که وظیفه همه است و می گوید :« مهم نیست تا چه میزان رشد کرده ایم ، مهم این است که از آرمان هایمان دور نشده باشیم »

ارد بزرگ تجلی تاریخی پر شکوه است در فرگرد سرآمدان کتاب آرمان نامه می گوید :« کورش نماد فرمانروایان نیک اندیش است و نام او می ماند ، چرا که از راستی و کمک به آدمیان روی برنگرداند » اندیشه او همراز داستانهای شاهنامه است و خرد برایش شرط اول است همان خردی که در فرگرد آرمان به آن اشاره می کند و می گوید :« آدمهای آرمانگرا هنگامیکه به نادرست بودن آرزویی پی می برند بر ادامه آن پافشاری نمی کنند » او فردوسی را راوی یک داستان ساده نمی داند و شاهنامه را بسیار فراتر از حماسه ایی ادبی می داند و می گوید :« ایرانیان نیک نامی و پاکی تبار گذشتگان خویش را در شاهنانه فردوسی می بینند و در هر دودمانی که باشند برآن راه خواهند بود »

براستی کدام یک از روشنفکران این سرزمین تا این حد حساب خود را با تاریخ پر فراز و نشیب این سرزمین روشن کرده اند بسیاری از آنها یا دچار تجدد شدند و یا گرفتار سحر کلام و آنچه پنهان ماند مظاهر بسیار روشن و آشکار ملت سرافراز ایران بود .
تنها نام انسان غیر ایرانی آرمان نامه نام مهاتما گاندیست :« بارزترین و گرامی ترین گرایش گاندی ، میهن پرستی او بود »
در عرصه سیاست جهانی هزاران نام برای گفتن وجود دارد اما ارد از گاندی سخن می گوید و کنش اجتماعی و سیاسی او را یادآور می شود . آرمانی که توانست کشور هفتاد و دو ملت را از دست استعمار پیر نجات بخشد .

ارد بزرگ اهل فریاد و جدل نیست او می گوید :« پرداختن به ریشه ها ، کار ریش سفیدان و اهل دانش است » و براستی او یک شکافنده و اندیشمند است کسی که بدنبال خرد است و نه بلواهای سیاسی و ...

او به تاریخ گره خورده است و خود چه جالب می گوید :« آدمها میوه های درختانی هستند که ریشه ای از دیرینه دارند »
در طی سالهای گذشته کمترین گفتگو و صحبتی از او با رسانه ها دیده و یا شنیده ایم . شاید اصلا او به رسانه ها آنگونه که عده ایی برایش سینه چاک می دهند نمی نگرد و می گوید :« رسانه تنها می تواند پژواک ندای مردم باشد نه اینکه به مردم بگوید شما چه بگویید که خوشایند ما باشد »
پژواک مردم برای او بسیار مهمتر از آنچه وجود دارد می باشد .
و این همان آزادی است که ارد بزرگ از آن یادها کرده است . آنگاه که توده مردم به شکل های مختلف حرفهای خودشان را بزنند موجب گسترش و رشد آگاهی های یکدیگر در هر زمینه ایی می گردند . پس باید ندای مردم را شنید و مسیر را برای کاستن دردها و مشکلات فراهم نمود . برای این بزرگمرد ایرانی آرزوی طول عمر و سعادت بیشتر می کنیم .



شکوه عمرانی / شاعر و مترجم ایرانی مقیم کشور سوییس

شکوهه عمرانی (نامزد تشکل لیست هشت کشور سوییس در انتخابات پارلمانی پیشین آن کشور و از چهرهای سرشناس سوییس ، و همکار فرهنگی سازمان ملل متحد ، که کتاب آرمان نامه ارد بزرگ را به زبان فرانسه برگردانیده است ) در مقابل مقر اروپایی سازمان ملل متحد ( ژنو )




حکیم ارد بزرگ در گستره جهانی


http://images.tblog.com/user_images/1315466675_newsiran.jpeg

برخی از سایت هایی که به اندیشه های حکیم بزرگ اشاره کرده اند در لینک زیر موجود می باشند :
http://orodism.nice-album.com/t653-topic#659





برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد حکیم ارد بزرگ کنید .



کلمات کلیدی : ارد بزرگ کیست؟ , ارد بزرگ کیست , بزرگ شیروان , اُرد بزرگ , اورد بزرگ , اورود بزرگ , زندگی نامه , بیوگرافی , مجتبی شرکاء ، حکیم بزرگ , حکیم ارد بزرگ, p;dl hvn fcv' ، زندگینامه , hvn fcv' , حکیم ارد بزرگ کیست؟ مشهد , Hakim Orod Bozorg ,دودمان سلجوقیان , شیروان , ترک های ایل قشقایی شیراز




برگرفته از :
http://13ta20-deymah.blogsky.com/1390/10/17/post-3/


تارنگار انجمن دانشجوئی دادبه : حکیم ارد بزرگ

Posted: 09 Jan 2012 11:42 PM PST


کلام این ماه





بدون خودآگاهی ملی ، کشور رنگ پیشرفت به خود نمی گیرد .



حکیم ارد بزرگ

برگرفته از : هادی بیگدلی
http://dadbeh90.blogfa.com/post/55

انجمن علمی پردیس کوروش کبیر : ***جمــــلات ناب از بچه هـــــای پاســـــیروس***

Posted: 09 Jan 2012 11:24 PM PST


سرزمینی که اسطورهای خود را فراموش کند به اسطورهای بیگانه دلخوش میکند.

حکیم و اندیشمند کشورمون : ارد بزرگ

برگرفته از :
http://forum.pacyrus.com/showthread.php?p=397144

جامعه مجازی یونیکا : تنهایی

Posted: 07 Jan 2012 02:54 PM PST

همواره تنهایی ، توانایی به بار می آورد . اُرد بزرگ


برگرفته از :
http://unika.ir/view/post:179562

انجمن فرزانگان : اردیسم orodism

Posted: 06 Jan 2012 12:54 PM PST


1- اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست .

2- زندگی بدون آزادی ، شرم آور است .

3- تا چیزی از دست ندهی چیز دیگری بدست نخواهی آورد این یک هنجار همیشگی است .

4- آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند .

5- رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم .

6- دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند انگیزه زندگی می دهد .

7- اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن .

8- عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست.

ارد بزرگ ، اندیشمند و متفکر ایرانی ست . بیش از هزار جمله قصار و حکیمانه از او در کتاب سرخ گردآوری شده است . در هشت اصل اردیسم ، شیره و عصاره آن جملات در نظر گرفته شده است . شهدی که می تواند کام هر انسان آزاده ای را شیرین نماید.


برگرفته از :
http://kanakh.com/forum/forum228/thread16035.html

انجمن کومه : اردیسم ORODISm

Posted: 06 Jan 2012 12:50 PM PST

- هشت اصل در فلسفه اُرُدیسم - Orodism

1- اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست .

2- زندگی بدون آزادی ، شرم آور است .

3- تا چیزی از دست ندهی چیز دیگری بدست نخواهی آورد این یک هنجار همیشگی است .

4- آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند .

5- رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم .

6- دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند انگیزه زندگی می دهد .

7- اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن .

8- عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست.



ارد بزرگ ، اندیشمند و متفکر ایرانی ست . بیش از هزار جمله قصار و حکیمانه از او در کتاب سرخ گردآوری شده است . در هشت اصل اردیسم ، شیره و عصاره آن جملات در نظر گرفته شده است . شهدی که می تواند کام هر انسان آزاده ای را شیرین نماید.


برگرفته از :
http://www.coome.ir/forum/tag/ORODISm.html
http://www.coome.ir/forum/showthread.php?tid=7665

تارنگار مقالات علمی : هفته حکمت / سیزده تا بیست دیماه ( سه تا ده ژانویه )

Posted: 06 Jan 2012 11:32 AM PST

سالها ، ماه ها و روزهای هر قسمت از سال دارای شگفتی های خاصی می باشند . وقتی می خواهیم از عجایب حرف بزنیم بلافاصله یاد مثلث برمودا می افتیم اما چیزهای عجیب تری هم هست ! همانند هفت روزی که تمام چهار حکیم تاریخ ایرانزمین مشهور به حکمای چهارگانه را در خود دارد ! به تاریخ تولد آنها نگاه کنید :

حکیم ابوالقاسم فردوسی 13 دی ماه

حکیم ارد بزرگ 17 دی ماه

حکیم بزرگمهر 18 دیماه

حکیم خیام نیشابوری 20 دی ماه




سیزده تا بیست دیماه ( سه تا ده ژانویه ) هر سال هفته حکمت است .


نخستین فیلسوف اساطیری تاریخ ایران باستان "آرشیت دانا" نیز 12 دیماه / دوم ژانویه 476 پیش از میلاد در شهر ترشیز (کاشمر کنونی) زاده شده است.

نکته عجیب دیگر آنکه به زادگاه آنها دقت کنید اگر آرشیت دانا و بانو ورتا ( 414 تا 314 پیش از میلاد ) فیلسوف و خردمند بزرگ تاریخ ایران که زادگاهش سرخس بوده را نیز به این جمع بیافزاییم می بینیم همه آنها از شمال شرقی ایرانزمین که به اصطلاح پهلوی نشینان ایرانزمین بوده و هستند .

جبران خلیل جبران متفکر و شاعر برجسته لبنانی هم همانند حکیم ارد بزرگ در روز 17 دیماه یا همان 6 ژانویه بدنیا آمده است .

حکیم کیست ؟

در لغتنامه دهخدا در مورد واژه حکیم می خوانیم : حکیم . [ ح َ ] (ع ص ، اِ)دانا. (غیاث ). فرزانه . (مفاتیح العلوم ) (فرهنگ اسدی ). فرزان . خردپژوه . داننده . خردمند. دانشمند. || درست کار. (مهذب الاسماء) (السامی ) (زوزنی ). کننده ٔ کارهای سزاوار. || درست گفتار. (دهار)(السامی ) (مهذب الاسماء). || راست گفتار. || راست کار. (دهار) (غیاث ). راست کردار. استوار. (مهذب الاسماء). استوارکار. (دهار)

چنانچه می بینید یک حکیم باید دارنده : دانندگی ، فرزانه گی ، فرزان بودن ، خردمندی و دانشمندی باشد تازه بخش کرداری آن هم هست که باید راست کردار و استوار و راست گفتار باشد.

حکیم فردوسی می فرماید :
همان رنج بردار خوانندگان ... کجا آن حکیمان و دانندگان

و ابوحنیفه ٔ اسکافی (از تاریخ بیهقی ص 389) می گوید :
چه گفتند آن حکیمان سخن گوی ... که بردند از ملایک در سخن گوی

سوزنی گوید :
همیشه تا بجهان زنده نامی ابد است ... حکیم را به ثنا و کریم را به عطا

در دل تاریخ بارها پادشاهان و دیوانسالاران مدیحه سرایان خویش را حکیم نامیده اند اما بمرور زمان عیار هر یک عیان شده و نام حکیم بر تارک وجود این چهار مرد درخشیده است : حکیم فردوسی ، حکیم ارد بزرگ ، حکیم بزرگمهر و حکیم خیام ... نامشان تا ابد جاری ...

و اما ادامه نوشته را از تارنگار دانشنامه پیشکش شما یاران و دوستان می نمایم :

جهان در طی سیر تکاملی خویش شاهد بروز و ظهور اندیشمندان و متفکرینی بوده است که این سیر تکاملی را در چهار چوبی خردمندانه و آگاهی بخشانه هدایت نموده اند نقش آنها به عنوان انسانهایی فرهنگ ساز همواره درخشیده و می درخشد .

خوی بشر وحشی است اگر از ابتدا رها شود دارای گرایشات حیوانی و غیر اجتماعی می گردد . آنچه بشر را بدینسان متمدن ساخته است فرهنگی است که او را در برگرفته است عرصه فرهنگ محل کنش اندیشه های انسانهایی است که دارای نبوغ و استعداد ویژه ایی هستند . آگاه ترین انسانها را بر علوم انسانی حکیم می نامند حکمای جهان چهار نفرند و شگفت انگیز آنکه هر چهار نفر در شعایی به وسعت 400 کیلومتر زیسته اند اولین آنها حکیم بزرگمهر است که 1410 سال پیش در شهر مرو زیسته است و آخرین حکیم هم حکیم ارد بزرگ است که هم اکنون در قید حیات می باشد . منطقه زندگی حکمای چهار گانه به از لحاظ بافت اقلیمی و فرهنگی به یک گونه بوده است تنها تفاوت آنها در تاریخ زیستن آنهاست هر چهار حکیم دارای گرایشات انساندوستانه و میهن پرستانه هستند آنها در خراسان ایرانزمین رشد نموده اند و بر ادب و کردار نیک تاکید نموده اند .

حکمای چهار گانه عبارتند از :

1- حکیم فردوسی (شهر توس) Hakim Ferdosi

2- حکیم ارد بزرگ ( شهر توس نو - مشهد) Hakim Orod Bozorg

3- حکیم بزرگمهر (شهر مرو ) Hakim Bozorgmehr

4- حکیم خیام (شهر نیشابور ) Hakim Khayyam


برگرفته از :
http://654123.persianblog.ir/post/253


سایت : elemeet - بزرگترین جامعه مجازی دانشگاهیان : چه زیبایند

Posted: 06 Jan 2012 02:32 AM PST

چه زیبایند آنانی که همیشه لبخندی برلب دارند . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://www.elemeet.com/view/post:1480858

تارنگار ❤ حکیم ارد بزرگ ❤ کیـ❤ــــمیا : ❤ ارد بزرگ ❤ من به تو محتاجم

Posted: 05 Jan 2012 06:03 PM PST

حکیم دل من

ارد بزرگ

من به تو محتاجم

بـه آغوش تـو محتاجم

بــرای حس آرامش

برای زندگـی با تو

پر از شوقم پر از خواهش

به دستان تو محتاجم

برای لمس خوشبختی

واسه تسکینِ قلبم

به چشمان تو محتاجم

واسه تعبیر این رویــا

که بـازم میشه عاشق شد

تو این بی رحمی دنیـا

به لبخند تو محتاجم

که تنها دلخوشیم باشه

بزار دنیای بی روحم

به لبخند تو زیبا شه


برگرفته از :
http://q.blogfa.com/post-426.aspx

تارنگار پارادوکس های مشاهیر : هفته حکمت

Posted: 05 Jan 2012 11:37 AM PST

سریال قهوه تلخ هم معلوم نشد که چه شد !

از آن سریال یه جمله توی ذهنم مانده ، جمله ایی که لطفعلی خان زند به درباریان گفت : این کشور بیش از شاعر به حکیم نیازمند است .

خوب حکمای ایرانزمین مشخص هستند . ما چهار حکیم در تاریخ ایران داشته ایم . یک نفر از آنها یعنی حکیم ارد بزرگ هم اکنون زنده است و کتاب سرخ او را در اختیار داریم و بقیه روانشان به آسمان پر کشیده است اما اندیشه هایشان زنده است و در کالبد ما ایرانیان جریان دارد . حکمایی که در شرایط خاص زمان زندگی خود مسیرهای درست را خردمندانه نشان داده اند امروز 14 دی ماه است و نکته ایی جالب در این میانه است .

روزها و ماه ها و سال ها از عجایب همیشه پوشیده بر ما انسانها بوده و هستند . وقتی می خواهیم از عجایب حرف بزنیم بلافاصله یاد مثلث برمودا می افتیم اما چیزهای عجیب تری هم هست ! همانند هفت روزی که تمام چهار حکیم تاریخ ایرانزمین مشهور به حکمای چهارگانه را در خود دارد ! به تاریخ تولد آنها نگاه کنید :

حکیم ابوالقاسم فردوسی 13 دی ماه

حکیم ارد بزرگ 17 دی ماه

حکیم بزرگمهر 18 دیماه

حکیم خیام نیشابوری 20 دی ماه




( سیزده تا بیست دیماه / سه تا ده ژانویه ) هر سال هفته حکمای تاریخ ایران زمین است .



نخستین فیلسوف اساطیری تاریخ ایران باستان "آرشیت دانا" نیز 12 دیماه / دوم ژانویه 476 پیش از میلاد در شهر ترشیز (کاشمر کنونی) زاده شده است.

نکته عجیب دیگر آنکه به زادگاه آنها دقت کنید اگر آرشیت دانا و بانو ورتا ( 414 تا 314 پیش از میلاد ) فیلسوف و خردمند بزرگ تاریخ ایران که زادگاهش سرخس بوده را نیز به این جمع بیافزاییم می بینیم همه آنها از شمال شرقی ایرانزمین که به اصطلاح پهلوی نشینان ایرانزمین بوده و هستند .


برگرفته از :
kovlieavazekhan.persianblog.ir/post/16

تارنگار چهره های ماندگار : هفته حکمت - زاد روز حکمای چهارگانه ایرانزمین بر همه جهانیان مبارک باد

Posted: 03 Jan 2012 12:47 PM PST


روزها و ماه ها و سال ها از عجایب همیشه پوشیده بر ما انسانها بوده و هستند . وقتی می خواهیم از عجایب حرف بزنیم بلافاصله یاد مثلث برمودا می افتیم اما چیزهای عجیب تری هم هست ! همانند هفت روزی که تمام چهار حکیم تاریخ ایرانزمین مشهور به حکمای چهارگانه را در خود دارد ! به تاریخ تولد آنها نگاه کنید :

حکیم ابوالقاسم فردوسی 13 دی ماه
حکیم ارد بزرگ 17 دی ماه
حکیم بزرگمهر 18 دیماه
حکیم خیام نیشابوری 20 دی ماه



( سیزده تا بیست دیماه / سه تا ده ژانویه ) هر سال هفته حکمای تاریخ ایران زمین است .


نخستین فیلسوف اساطیری تاریخ ایران باستان "آرشیت دانا" نیز 12 دیماه / دوم ژانویه 476 پیش از میلاد در شهر ترشیز (کاشمر کنونی) زاده شده است.

جبران خلیل جبران متفکر و شاعر برجسته لبنانی هم همانند حکیم ارد بزرگ در روز 17 دیماه یا همان 6 ژانویه بدنیا آمده است .


برگرفته از :
http://243.blogfa.com/post-191.aspx

تارنگار "وبلاگ من" : حکیم ارد بزرگ

Posted: 03 Jan 2012 07:16 AM PST



پوزش خواستن از پس اشتباه ، زیباست حتی اگر از یک کودک باشد. حکیم ارد بزرگ


رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم . حکیم ارد بزرگ


هرگز به کودکانتان نگویید پیشه آینده اش چه باشد همواره به او ادب و ستایش به دیگران را آموزش دهید چون با داشتن این ویژگیها همیشه او نگار مردم و شما در نیکبختی خواهید بود و اگر اینگونه نباشد هیچ پیشه ای نمی تواند به او و شما بزرگواری بخشد . حکیم ارد بزرگ


کسی که همسر و کودک خویش را رها می کند ، در پی خفت ابدیست . حکیم ارد بزرگ


کودکی که گناه خویش را بدون پرسش ما به گردن می گیرد در حال گذراندن نخستین گام های قهرمانی است . حکیم ارد بزرگ


کودکان برای شاد بودن ، بیش از هر چیزی به گفتگو با ما نیاز دارند . حکیم ارد بزرگ


بی پناهی و سرگردانی کودک امروز بیش از هر زمان دیگری ست . حکیم ارد بزرگ


بهترین شیوه آموزش به کودک ، همراه شدن با او در درون داستانهای پند آموز است . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://safiyeh1571.blogfa.com/post/10

تارنگار ایران آزاد : سرفراز باشی ای ایران

Posted: 02 Jan 2012 10:20 PM PST

سرفرازی کشور بزرگترین خواست همگانی ست . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://iraneazad111.persianblog.ir/post/15/

تارنگار ایران آزاد : ایرانی

Posted: 02 Jan 2012 10:18 PM PST

انتخابات پرشگاه سیاسیون برای رسیدن به دستگاه دیوانی نیست اینجا خواست توده آدمیان برای درمان ناراستی هاست . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://iraneazad111.persianblog.ir/post/16/

تارنگار 4چشم : سخنان پایانی حکیم ارد بزرگ

Posted: 02 Jan 2012 10:16 PM PST

- ایرانیان همواره اندیشمندان و سرآمدان خویش را تنها می گذارند تا پس از قتل و مرگ آنها سوگواری کنند .

- بهترین سالهای زندگی خویش را برای آگاهی بخشی ایرانیان فدا کردم امروز می بینم از دیوانسالارش تا آموزگارش همه به ریشم می خندند نفرین بر این چرخ روزگار ... فقط عشق به مام میهن مرا زنده نگاه داشت .

- همه عمر در نوشته هایم به همگان از شور و عشق و شادی گفتم ، امروز برای خود پروازی ابدی آرزومندم تا از این همه ناآگاهی مردم سرزمینم نجات یابم ... ایران من ، تو خود دیدی که ارد برای تو زیست برای تو نالید و برای تو نغمه دوباره شکفتن را سرود .

- نهایت عشق مجنون مرگ بود بر پای لیلی و نهایت عشق لیلی مرگ در پای مجنون ... امروز زمان رفتن من است در پای میهن ...

- سالها در دخمه ی تاریک خود را حبس کردم تا بتوانم در تنهایی خویش راهی برای نجات سرزمینم بیابم و امروز می گویم کاش در همان دخمه مدفون می شدم و اینهمه ریاکاری و نادانی و دانش ستیزی نمی دیدم .

- در کتاب سرخ من همواره امید و شور عشق و شادی بیداد می کند آه که مردم من خود کشتارگر امید و شور و عشق و شادیند ...

- هیچ گاه هیچ کس وسعت تنهایی مرا ندید و از این روی به تنها وارثم دخترم "غزاله" می گویم جایی مرا به خاک برسان که تنها میهن پاکم ایران بداند و بس !....

- فردوسی بزرگ هم در آغوش دخترش تنها بمرد و مردم نادان تکفیرش نمودند بگذار مرا هم تکفیر کنند چون من از منش و کردار مرده پسند آنها بیزارم .

- عشق ، زندگی و امید را ، همه در برابرم سر بریدند کاش خودم را هم سر به نیست می کردند تا از این سیاهچال نادانی نجات می یافتم ...

- نام ارد تنها تفسیرش عشق به میهن و سربلندی نام ایران است من به هیچ کیش و گروه دیگری وابسته نبودم و نیستم ...

برگرفته از :
http://4cheshm.mihanblog.com/post/53

قالب وبلاگ بلاگفا و بلاگ اسکای

Posted: 01 Jan 2012 02:40 PM PST






برای دریافت قالب بر روی تصاویر آنها کلیک کنید

شبکه هادی نت : تنهایی

Posted: 01 Jan 2012 12:35 PM PST

هیچ دوستی بهتر از تنهایی ، برای اهل اندیشه نیست...(ارد بزرگ)



برگرفته از :
http://hadinet.ir/view/post:196272

سایت : اس ام اس - SMS - پیامک / عصاره فلسفه اردیسم در هشت جمله ارد بزرگ است

Posted: 01 Jan 2012 12:30 PM PST

۱- اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست .
۲- زندگی بدون آزادی ، شرم آور است .
۳- تا چیزی از دست ندهی چیز دیگری بدست نخواهی آورد این یک هنجار همیشگی است .
۴- آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند .
۵- رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم .
۶- دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند انگیزه زندگی می دهد .
۷- اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن .
۸- عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست


برگرفته از :
http://sms.ljl.ir/%D8%B9%D8%B5%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%81%D9%84%D8%B3%D9%81%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D8%B3%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D9%87%D8%B4%D8%AA-%D8%AC%D9%85%D9%84%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF

سایت : اس ام اس - SMS - پیامک / حکیم ارد بزرگ و سعدی شیرازی

Posted: 01 Jan 2012 12:27 PM PST

هر آرزویی بدون پژوهش و تلاش ، به سرانجام نخواهد رسید . حکیم ارد بزرگ

هرکس خود را نصیحت نکند ، به نصیحت دیگران محتاج است . سعدی شیرازی

برگرفته از :
http://sms.ljl.ir/%D8%AD%DA%A9%D9%8A%D9%85-%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D9%88-%D8%B3%D8%B9%D8%AF%D9%8A-%D8%B4%D9%8A%D8%B1%D8%A7%D8%B2%D9%8A

تارنگار معین دهقان : سخنان بزرگان

Posted: 31 Dec 2011 02:35 PM PST

با نگاه پست همه چیز را می توان ننگ شمرد حتی مهر مادر به فرزند را ... حکیم ارد بزرگ

انسان نمی تواند به همه نیکی کند، ولی می تواند نیکی را به همه نشان دهد. رولن

کلمات حباب آبند و اعمال قطره طلا . ضرب المثل شرقی

آدمی با کینه ، زندگی را بر دوستان نیز تنگ می کند . حکیم ارد بزرگ

کار ریشه های تلخ و میوه شیرین دارد. ضرب المثل آلمانی

نگارش اندیشه ها، سرمایه آینده است. ضرب المثل اسپانیائی

فریب بی گناه ، خفتی هولناک در پی دارد . حکیم ارد بزرگ

به همه عشق بورز، به تعداد کمی اعتماد کن، و به هیچکس بدی نکن. شکسپیر

عجله مباح نیست مگر در سه کار : یکی آنکه دختر به شوهر رود ، دوم آنکه میت را زود دفن کنند ، و سوم آنکه طعام زود پیش مهمان برند .ویلیام تن

بدون خودآگاهی ملی ، کشور رنگ پیشرفت به خود نمی گیرد . حکیم ارد بزرگ
...................................

چنان باش که بتوانی به هر کس بگوئی مثل من رفتار کن. کانت

برای پیشرفت و پیروزی سه چیز لازم است اول پشتکار دوم پشتکار، سوم پشتکار. لردآدیبوری

جایی که راه نیست خداوند راه می گشاید . اسکاول شین

کشوری که دارای پیشوایی بی باک است همه مردمش قهرمان و دلیر می شوند . حکیم ارد بزرگ

تمام موفقیت های عظیم بر پایه شکیت بنا شده اند . اسکاول شین

خداوند راهها و چاههایی دارد که تو را حیران خواهد کرد . اسکاول شین

سرپرست ناتوان بزرگترین عامل هرز نیروهاست . حکیم ارد بزرگ

حقیقت را دوست بدار ولی اشتباه را عفو کن. ولتر

تپه‌ای وجود ندارد که دارای سراشیبی نباشد! ضرب‌المثل ولزی

با گریه به دنیا می آیی اما چنان زندگی کن که با خنده از دنیا بروی . سرنگ

آنگاه که آزادی فدای میهن پرستی می شود و وارون بر این میهن پرستی فدای چیزهای دیگر ، کشور رو به پلشدی می گرایید و درد . حکیم ارد بزرگ

یک مسافر خوب از خود هیچ ردی بر جا نمی نهد. لائو تسه
عشق ماندگار هرگز بر جاذبه ی جسمانی میان شما و معشوق که همواره در حال تغییر است متکی نیست . باربارا دی آنجلیس

خودت باش شاید بدترین پندی باشد که به بعضی ها می توان داد . تام سامسون

اگر ما چیزی را می خواهیم برای آن نیست که دلیلی بر آن پیدا کرده ایم بلکه چون آن را می خواهیم برایش دلیل پیدا می کنیم. شوپنهاور

کورش نماد فرمانروایان نیک اندیش است و نام او می ماند ، چرا که از راستی و کمک به آدمیان روی برنگرداند . حکیم ارد بزرگ

آن که پیروی خرد است دل به هوس نمی سپارد . حکیم بزرگمهر

ما ندرتاً درباره آنچه که داریم فکر می کنیم ، درحالیکه پیوسته در اندیشه چیزهایی هستیم که نداریم . شوپنهاور

من در جهان یک دوست داشته ام و آن خودم بوده ام ! ناپلئون

ارزشها و تغییرات آنها به افزایش قدرت آنانی که ارزشها را مقرر می دارند ؛ مربوط می شوند. میزان ناباوری ؛ ( میزان ) (( آزادی اندیشهء )) مجاز بیانی از افزایش قدرت است. هیچ انگاری آرمانی است متعلق به بالاترین درجه ء قدرتمندی روح ؛ و سرشارترین زندگی – گاهی ویرانگر و گاهی ریشخند آمیز . فردریش نیچه

جوانان زندگی خردمندانه می خواهند ، کهنسالان باید آگاهی بخش اندیشه های آنان باشند نه بازیگران زندگی آنان . حکیم ارد بزرگ

علمی که با تقوا و پرهیزگاری همراه نباشد پشیزی ارزش ندارد . لویی

بسیاری از چیزها در اطرافتان وجود دارند که به کار موفقیت وعملی شدن رویا های شما می آیند، اما متوجه وجود آنها نمی شوید . زیرا هدفهای خود را به روشنی تعریف نکرده اید و به عبارت دیگربه مغز خود نیاموخته اید که آن چیز ها دارای اهمیت هستند . آنتونی رابینز

دشمنی به آدمی این زمان را می دهد که تواناییهای خویش را باز شناسد . حکیم ارد بزرگ

هنگامی که عاشق زندگی می شوید دنیا را درست همچون عشاق از پس دیدگان عشق نظاره خواهید کرد . دیدن و نگریستن از پس دیدگان عشق به این معناست که زیبایی را در تمامی چیزهای این عالم ببینید و از راز و رمز و اعجاز هر لحظه به شگفتی و حیرت در آیید و در همه کس و همه چیز به دنبال عشق باشید . باربارا دی آنجلیس

علمی که تو را اصلاح نکند گمراهی است و مالی که تو را سود ندهد وبال است . ضرب المثل چینی

بزرگترین ابزار دفاع در برابر دشمنان ، خرد و اندیشه است . حکیم ارد بزرگ

اختراع پول ، قاتل خوشبختی بشر شد . سنگا

سخنان سودمند را باید نشر کرد مانند افشاندن تخم گندم ، هر چند آب و هوا و زمین به رویاندن و بار آوردن دانه ها یاری نکند باز در گوشه و کنار خرمن ، سنبلها و خوشه های معدود سر دهد و خواهد رویید . لقمان

با ترشرویی به میان مردم رفتن ، تنها از بیماران ساخته است . حکیم ارد بزرگ

در زندگی هرکس طریق راستی و درستی را بپیماید، زودتر به هدف می رسد. تولستوی

دانا انتظار ندارد کارهای او مورد تمجید و تحسین قرار گیرد. لائوتسه

نم نم باران ، سبب بیداری خاک گشته و آن را شکوفا می کند ، خرد هم ناگهان پدید نمی آید زمانی بس دراز می خواهد و روانی تشنه باران . حکیم ارد بزرگ

طوفان های حوادث، اخلاقیات و روحیات انسان را تقویت می کند. گوته

چاپلوسی هم گوینده و هم شنونده را فاسد می کند. دیل کارنگی

برای رسیدن به بلندای بخشندگی باید از آز وجود خویش بگذری . حکیم ارد بزرگ

آن که طالب آسایش جان و تن است باید شکیبا و بردبار باشد ، در دوستی و داد و ستد با مردم کژی و کاستی و فریبکاری نکند . چون گناهی از کسی بیند و بر او دست یابد ببخشد ، و کینه خواه و تیز خشم و دشمن سوز و نا بردبار نباشد . حکیم بزرگمهر

بهترین درمان برای قلوب شکسته این است که دوباره بشکند . سام منتز

گردن کشی آدمیان ، ریشه در ریزی و خردی میدان اندیشه آنان دارد . حکیم ارد بزرگ

به جای آنکه به تاریکی لعنت بفرستید ، یک شمع روشن کنید. کنفوسیوس

بردن همه چیز نیست ؛ امّا تلاش برای بردن چرا . وئیس لومباردی

مردم با فداکاری ، خوشبختی را به هم هدیه می دهند . حکیم ارد بزرگ

افتادن در گل و لای ننگ نیست. ننگ در این است که آنجا بمانی. مثل آلمانی

چون بخشنده ای با مستحق بخشش و کرم کرد در دل احساس شادی و فرح کند ، و ببالد . اما نیکی کردن به ناسزاوار روا نیست ، چه او هرگز قدر احسان را نمی شناسد و همچنانکه از خار خشک گل نمی روید ، ارج نهادن به نیکی را نمی داند . اگر از گنگی یا کری چیزی بپرسیم دور نیست که به گونه ای پاسخ گوید ، اما نشدنی است که نااهل و ناسزاوار قدر احسان را بشناسد و سپاس گوید . حکیم بزرگمهر

گردن کشان خیلی زود برده آدمهای بد کردار می گردند . حکیم ارد بزرگ

هیچ‌کس نمی‌تواند به کارمندان این دوره انگیزه ببخشد بلکه این انگیزه می‌بایست درون خود افراد وجود داشته باشد . هرمن کین

هیچ کس جز خود ما مسوول بدبختی ها و یا خوشبختی های ما نیست . بودا

بهترین وسیله دفع دشمنان ، ازدیاد دوستان است . بیسمارک

نفهمی و نادانی سه نوع است : یکی آنکه انسان هیچ نداند ، دوم آنکه آنچه را که لازم است نداند ، و سوم آنکه آنچه را نباید بداند ، بداند . دوکلوس

من و ارد [حکیم ارد بزرگ ایرانی] زاده یک سرزمین بزرگ هستیم . احمد شاه مسعود

نیکی و سود خویش را در زیان دیگران مخواه. زرتشت

اگر به خطا رفتی، از برگشتن واهمه نداشته باش. کنفوسیوس

ساختاری که با سرشت آدمی سازگار نباشد توان پایداری ندارد . حکیم ارد بزرگ

کوشش اولین وظیفه انسان است. گوته

کسی که به کسی حسد می ورزد، دلیل بر آن است که به برتری او اعتراف کرده است. هراس وال پول

کوهستان ها هم رامشگاه آزادگان و بی پروایان است و نهیب ماندگاران تاریخ . حکیم ارد بزرگ

اگر جوان را از عشق منع کنید ، چنان است که مریض را از کسالتش سرزنش دهید . دوکلوس

خوشبختی پروانه است. اگر او را دنبال کنید از شما می گریزد ولی اگر آرام بنشینید، روی سر شما خواهد نشست. هیوم

استخوان بندی شهرها در دیوار است و بزرگداشت . حکیم ارد بزرگ

آهنگ صدا هرچه ملایم و مطبوع باشد، سخن موثر و دلنشین تر خواهد بود. جان کایزل

کسی داناست که می داند هیچ نمی داند. ضرب المثل فلسطینی

نامداران هیچگاه خویش را گرفتار پاسخ به ابلهان کج اندیش نکردند . حکیم ارد بزرگ

قوی ترین اهرم ها، اراده است. اسمایلز

خرد در پیکار با دیوان برنده ترین سلاح ها ااست در برابر شمشیر تیز دیو ، خرد جوش است و جان بدان روشن . حکیم بزرگمهر

آدمهای ماندگار به چیزی جز آرمان نمی اندیشند . حکیم ارد بزرگ

آنچه بار زندگی را بردوش ماسنگین تر میسازد، عموماً زیاده روی در خود زندگی است. روسو

حواس وسیله ی کشف نیست بلکه فقط وسیله ی ارتباط عملی پیدا کردن با عالم خارج است و همین طور عقل .آن همان مایه ی دانشی است که در جانوران ، غریزه و در انسان ، عقل را به وجود می
آورد . از آن مایه ی دانش در انسان قوه ی اشراقی به ودیعه گذاشته شده که در عموم به حال ضعف و ابهام و محو است ، ولی ممکن است که قوت و کمال یابد تا آنجا که شخص متوجه شود که آن اصل اصیل در او نفوذ کرده مانند آتشی که در آهن نفوذ و آنرا سرخ می کند . به عبارت دیگر اتصال خود را با مبدا در می یابد و آنش عشق در او افروخته می شود ، هم تزلزل خاطری که از عقل در انسان رخ کرده مبدل به اطمینان می گردد ، هم علاقه اش از جزئیات سلب می شود . هانری برگسون

جوانی صندوق در بسته ای است که فقط پیران می دانند درون آن چیست . دوکلوس

اگر آرمان برایمان هویدا باشد ابزار های رسیدن به آن را خیلی زود خواهیم یافت . حکیم ارد بزرگ

تنها نشان زندگی رشد کردن است . جان هنری

صداقت نخستین فصل دفتر دانایی است . تامس جفرسن

چنان باش که به هر کس بتوانی بگویی «مثل من رفتار کن». کانت

از امروز استفاده کن و امروز را از دست مده. دیل کارنگی

کمر راه هم در برابر آرمان خواهی برآزندگان خواهد شکست . حکیم ارد بزرگ

هنر عصاره زندگی است. پل وانری

مادر خوب، شاهکار طبیعت است. گرتری

آدم های هدفمند فرمندند ، چرا که برآیند هدفمندی ، پاکی ست و پاکی شاهراه فرمندیست . حکیم ارد بزرگ

تقوی و خوبی می توان سعادت را خرید. زنون

مطیع‌ مرد باشید; تا شما را بپرستد. کارول‌ بیکر

بزرگترین کجرویها را زمانی انجام می دهیم که فکر می کنیم دیگر چیزی برای از دست دادن نداریم . حکیم ارد بزرگ

بزرگترین امید آن است که امید را به قصد کشت کتک بزنیم . جان اشتنبک

مشکلی که خوب تشریح و حلاجی شده باشد نصفش حل شده است. چارلز کیترنیک

عشق چنان شیفتگی در نهان خود دارد که سخت ترین دلها نیز ، گاهی هوس شنا در آن را می کنند . حکیم ارد بزرگ
تنها بدان خدایی ایمان دارم که رقص بداند . فردریش نیچه

خود رایی و خودبینی ، همه کام و مراد خود طلبیدن و دیگران را نامراد و خوار و زبون خواستن ، راه اهرمن ، و دل به بهی و نیکی سپردن راه یزدان است . حکیم بزرگمهر

سختی های بزرگ به آدمیان نیرویی دو چندان می بخشند . حکیم ارد بزرگ

برای اراضی کشورم هیچ وقت گفتگو نمی کنم بلکه آن را با قدرت فرزندان کشورم به دست می آورم . نادر شاه افشار

سرآمد دشواری و سختی دانایست و دانا چشم خویش را بر بسیاری از زیبایی های زود گذر گیتی خواهد بست . حکیم ارد بزرگ

دنیا به امید برپاست و انسان به امید زنده. علی اکبر دهخدا

مرد نیک، صدای وجدان را می شنود .ضرب المثل اسپانیایی

بی مایگی و بدکاری پاینده نخواهد بود ، گیتی رو به پویندگی و رشد است . با نگاهی به گذشته می آموزیم : اشتباهاتی همچون برده داری ، همسر سوزی و … را آدمیان رها نموده اند ، خردورزی ! آدمی را پاک خواهد کرد . حکیم ارد بزرگ

اگر شما دشمن دارید ، بدی او را با خوبی پاداش ندهید ، زیرا این امر موجب شرمساری او می گردد . ولی به او وانمود کنید که او با این عمل خود برای شما خدمتی انجام داده است . نیچه

قوی ترین اهرم ها، اراده است. اسمایلز

در تاریکترین شب های ستم ، روشنترین ستاره ها زاده می شوند . حکیم ارد بزرگ

کوشش اولین وظیفه انسان است. گوته

فهمیدن بهتر از دانستن است. گوستاو لوبن

شباهنگام برای خانواده و نزدیکانت نامه بنویس و در روز برای اربابان و سرپرستان . حکیم ارد بزرگ

پول بتی است که همه او را می پرستند ولی این بت معبد ندارد . روتشیند

آدمی باید از گناه بپرهیزد ، هر چه را به خویش نمی پسندد به دوست و دشمن خود روا ندارد . حکیم بزرگمهر

مهم ترین رازهای نهان سیاست بازان ، چیزی جز پیگری اندیشه مردم کوچه و بازار نیست . حکیم ارد بزرگ

اراده محکم و متین که بخواهد به هر کس آنچه سزاوار است بدهد عدالت نام دارد . اولپن

انسان موفق لاقید نیست وانسان لاقید موفق نیست. ضرب المثل چینی

اگر کمی چیزهای غیر لازم را بدانی بهتر از این است که هیچ ندانی . سندکا

دودمان بی نیا و مردان و زنان کهن ، به هزار آیین اهریمنی گردانده می شود . حکیم ارد بزرگ

آسوده حال کسی است که بردبار است . حکیم بزرگمهر

اول صحت ، دوم جمال ، سوم مال و چهارم رفیق . این ها پله های نردبان سعادت است . ساموئید

برآزندگان گرما بخشند ، سخن و گفتار آنان راه روشن آیندگان است . حکیم ارد بزرگ

تمام افکار خود را روی کاری که دارید انجام می دهید متمرکز کنید . پرتوهای خورشید تا متمرکز نشوند نمی سوزانند. گراهام بل

روی زمین خانه موقتی است و زیر زمین جایگاه ابدی . ساموئل آدامز

فرزند نانجیب ، آتش عمر پدر است . حکیم ارد بزرگ

آن که در آموختن جهد نمی کند هرگز نباید در انجمن دانایان لب به گفتار بگشاید . حکیم بزرگمهر

اراده از آن مرد کور نیرومندی است که بر دوش خود مرد شل بینایی را می برد تا او را رهبری کند. شوپنهاور

وقتی دیوانسالاران از نزدیکان فرمانروایان شدند دیگر امیدی به رشد کشور نیست . حکیم ارد بزرگ

در کارهای دشوار نشاط بسیار وجود دارد . لویی پاستور

پیشداوری درباره اخلاق به این معناست که نیت اعمال را منشاء آنها می دانیم . فردریش نیچه

فرمانروایان بی خرد ، مردم را شاگرد خویش می پندارند . حکیم ارد بزرگ

پسرها ، لنگرهای زندگی مادرانند . سوفوکل

آنکس که نتواند در حلقه شادی و نشاط دیگران به صورت یکی از افراد در آید ، یا مغرور است یا ریاکار و یا در قید تشریفات . لاواتر

نگهبانی از داشته های یک کشور برای فرمانروا یک قانون است و انجام آن خودستایی ندارد . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://dostema.mihanblog.com/post/203

خانه مجازی ایرانیان : شورانگیزترین عشق

Posted: 31 Dec 2011 06:09 AM PST

شورانگیزترین عشق ، دلدادگی به میهن است . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://khane3.com/view/post:14474

تارنگار ایران من : چرا جملات قصار حکیم ارد بزرگ به نام سعدی شیرازی منتشر می شود ؟

Posted: 31 Dec 2011 05:03 AM PST

چند وقتی هست که می بینم جملات بزرگترین فیلسوف معاصر
کشورمان "حکیم ارد بزرگ" به نام این آن نوشته می شود که آخرین آن درج جمله
مشهور :

آدمی با کینه ، زندگی را بر دوستان نیز تنگ می کند . حکیم ارد بزرگ
به نام سعدی است !
در مورد این جمله باید گفت : این سخن 30 / فرگرد زندگی در کتاب سرخ است .

کتاب سرخ مجموعه سخنان حکیمانه ارد بزرگ است
کتاب سرخ : http://7645.blogsky.com


برگرفته از :
http://itstart.mihaanblog.in/page-1230754.html

تارنگار ترمه : ارزش

Posted: 30 Dec 2011 09:22 PM PST

در برف سپیدی پیداست.آیا تن به آن میدهی؟!

بسیاری با نمای سپید نزدیک می شوند که در ژرفای خود نیستی به همراه دارند.



آنکه برای وجود خویش ارزشی نمی پندارد، شان و فر کسی را نگه نمی دارد .

ارد بزرگ


برگرفته از :
http://mterme.blogfa.com/post-181.aspx

تارنگار فردوسی ، نیای بزرگ ایرانیان : زاد روز حکیم توس فردوسی طوسی برهمگان مبارک باد

Posted: 30 Dec 2011 01:20 PM PST


13 دیماه زاد روز حکیم توس ابوالقاسم فردوسی بر همه ایرانیان و تمامی پارسی زبانان جهان مبارک باد




16 دی ماه زاد روز جبران خلیل جبران (اندیشمند و شاعر برجسته لبنانی)




17 دیماه زاد روز حکیم ارد بزرگ (برجسته ترین فیلسوف معاصر ایرانزمین)

نیز بر همگان مبارک



برگرفته از :
http://sokhanma.blogfa.com/post/274

تارنگار سخنان بزرگان : پیامک سخنان حکیم ارد بزرگ به نام سعدی شیرازی !!!

Posted: 30 Dec 2011 01:01 PM PST

آدمی با کینه ، زندگی را بر دوستان نیز تنگ می کند . حکیم ارد بزرگ

گاهی اوقات مواردی را می بینم که واقعا شوکه می شوم امروز دیدم جمله مشهوری مثل این جمله حکیم ارد بزرگ :

آدمی با کینه ، زندگی را بر دوستان نیز تنگ می کند . حکیم ارد بزرگ



اشتباها و یا عمدا به نام سعدی نوشته شده است و عجیبتر آنکه متن به سرعت تحت عنوان های : اس ام اس سخنان سعدی ، اس ام اس سخنان حکیمانه سعدی ، اس ام اس حکیمانه جدید - اس ام اس|پیامک ، اس ام اس های قشنگ , زیبا و سخنان سعدی و ... در حال تکثیر در بین وبلاگ ها و سایت های فارسی است .

این جمله در کتاب سرخ بخش (فرگرد زندگی) می باشد امیدوارم دیگر شاهد چنین اشتباهاتی نباشیم .


بخش نظرات همین مطلب :

آریو ۱۱:۳۸ ‎ب.ظ - پنجشنبه، ۸ دی ۱۳٩٠
با عرض درود و خسته نباشید خدمت مدیر گرامی
متاسفانه عده ای از بی اطلاعی مردم سو استفاده کرده و سخنان زیبای ارد بزرگ را با نام سعدی به مردم ، به صورت پیامک یا همان اس ام اس ارسال کرده اند.
من حتی یکی از سخنان خردمندانه فردوسی خردمند را با نام علی بن ابوطالب دیدم ...
نمیدانم چه بگویم ...!
اینها اشتباه نیستند ، فقط و فقط دور کردن دیگران از واقعیتهاست



برگرفته از :
http://bufsystem.persianblog.ir/post/274

تارنگار MY DIARY : حکیم ارد بزرگ می گوید:

Posted: 30 Dec 2011 07:17 AM PST

جهان را آغاز و انجامی نیست آنچه هست دگرگونی در گیتی است . زمان و مکان صفر برای آغاز گیتی وجود ندارد همان گونه که شماره ایی برای انتهای آن نیست . ما دگرگونی در درون گیتی را زایش و مرگ می نامیم . ما بخشی از دگرگونی در گیتی هستیم دگرگونی که در نهان خود پویش و رشد را دنبال می کند بروز آینده ما بسیار فربه تر از امروز ما خواهد بود ، ما در درون گیتی در حال پرتاب شدن هستیم . پرتاب به سوی جایی و مکانی و نمایی که هیچ چیز از آن نمی دانیم همان گونه که در کودکی از این جهان هیچ نمی دانستیم . میدان دید ما با تمام فراخنایی خود می تواند همچون شبنمی کوچک باشد بر جهانی بسیار بزرگتر از آنچه ما امروز از گیتی در سر می پرورانیم پس گیتی بی آغاز و بی پایان است .


برگرفته از : عهدیه ناظری
http://ahdiehnazeri.blogfa.com/post-183.aspx

تارنگار نهاوند کهن شهر ایران زمین : آزادی

Posted: 29 Dec 2011 11:21 PM PST

آگاهی تنها راه رسیدن به آزادی ست . (( حکیم ارد بزرگ))


برگرفته از : شاپور فتحي
http://shapoorfathi.blogfa.com/post-63.aspx

تارنگار ** از کــــــــــــــودکی ** : اردیسم

Posted: 29 Dec 2011 11:19 PM PST

اردیسم
اردیسم دارای سه رکن اساسی است که اردیست ها بر اساس آموزه های کتاب سرخ آنها را گرامی می دارند و دوست دارند ، این سه رکن عبارتند از : شادی ، آزادی و میهن .
اردیست ها لباس ها و اغلب وسایلشان به رنگ سرخ است . برای آنکه بدانیم چرا رنگ سرخ در میان اردیستها این قدر ارزش دارد می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید :

آرم مورد استفاده همه اردیست های جهان ، مثلثی به رنگ سرخ است . مثلث همانند اردیسم سه ضلع دارد و از توان ایستایی خاصی برخوردار است .


هشت جمله از حکیم ارد بزرگ در میان اردیستها ویژگی خاصی دارد که عبارتند از :


1- اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست .
2- زندگی بدون آزادی ، شرم آور است .
3- تا چیزی از دست ندهی چیز دیگری بدست نخواهی آورد این یک هنجار همیشگی است .
4- آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند .
5- رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم .
6- دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند انگیزه زندگی می دهد .
7- اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن .
8- عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست.

اردیسم یک حکمت و فلسفه برای خوشبختی است برای همین می توان در میان اردیستها همه نوع آدمی با مسلک ها و آیین های گوناگون دید . وجه اشتراک همه آنها عشق به شادی ، آزادی و میهن است .


برگرفته از :
http://episods.blogfa.com/post-37.aspx

تارنگار ☆ Broken Heart ☆ : تارمو

Posted: 29 Dec 2011 11:15 PM PST

مرد عصبانی سرشو با دو دستش گرفته و لب پنجره ایستاده و در حال کشیدن نفس های عمیقه تا آرام بشه تا از اعصبانیتش کاسته بشه و زیر لب به زنش فحش میده ...

دخترش میاد تا باباش رو آروم کنه

میگه : بابا اینقدر ناراحت نباش ، حالا درسته مامان به خاطر اون تار موی بلند زنانه ! که روی کت شما پیدا کرده این جنجال رو به پا کرده !!! و رفته تو اتاقش میگه طلاقشو می گیره و بیرون نمیاد اما من راه چاره اش رو میدونم چیه ! در ضمن مگه نشنیدن که حکیم ارد بزرگ میگه : هیچگاه در برابر فرزند ، همسرتان را بازخواست نکنید .

و ادامه میده : من نمیدونم این مامانا که وسایل خودشون رو یه جایی میزارن, بعد خودشونم یادشون میره کجاس ... چه جوریه که تو پیدا کردن وسایلی که ما به اصطلاح تو 7 تا سوراخ موش قایم می کنیم تبحر خاصی دارن ...

پدر میگه : بسه اینقدر پرحرفی نکن ! بگو چطور از این مصیبت خلاص شم !!!

دختر میگه : این هم مانتوی مامان

باباش میگه : که چی ؟!

دختر هم میگه : این موی کوتاه ، لابد مردانه روی مانتوی مامان چکار می کنه ؟

مرد با عصبانیت پالتو رو بر میداره و میاد پشت در اتاق خانومش و داد میزنه : این تار موی مردانه روی لباس تو چکار می کنه زنننننننننننننننن ... بخدا طلاقت میدم .........

و خانومش وقتی اینو می شنوه ... می زنه بیرون

و با گریه می گه من نمی دونم به خدا ...............

صدای خنده دخترشون از تو آشپزخونه اونا رو متعجب می کنه

وقتی میان سراغ دختر تازه می فهمن چه کلاهی سرشون رفته !

هر دو مو

موی سر دختر چموششون بوده که یکی رو کامل روی لباس بابا گذاشته و یکی رو هم با قیچی کوتاه کرده و رو لباس مامان گذاشته ...


دختره با همون حالت خنده به مامان و بابا میگه : وقتی شما سر یه تار مو ، می خواهین از هم طلاق بگیرین چرا به من میگین زودتر عروس شو....


برگرفته از :
http://mhi-sh.blogfa.com/post/16

شبکه اجتماعی فيس ایران FaceNama

Posted: 29 Dec 2011 11:01 PM PST

افکار عمومی جایگاه آدمها را مشخص می کنند نه بر تخت نشینان . . . حکیم ارد بزرگ


برگرفته از :
http://faceiran.info/view/post:603973

تارنگار Hekmat Va Eradeh : ترس

Posted: 29 Dec 2011 10:53 PM PST

حکيم ارد بزرگ می گوید :

آنکه به خرد توانا شد ، ترس برايش نامفهوم است .



پس ترس از جهالت و نادانی است . بسیاری از شیادان از نادانی و عدم اشراف ما بر اطرافمان استفاده کرده و ما را از چیزهایی می ترسانند که اصلا وجود خارجی ندارند . پس دانایی سبب نابودی ترس و همینطور شیادان خواهد شد ... و شیادان نیز از دانا شدن ما می ترسند !

برگرفته از :
http://hekmat-va-eradeh.blogfa.com/post/7

سایت ایران بیست : عصاره فلسفه اردیسم در هشت جمله ارد بزرگ است

Posted: 29 Dec 2011 02:42 PM PST


عصاره فلسفه اردیسم در هشت جمله ارد بزرگ است :

1- اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست .
2- زندگی بدون آزادی ، شرم آور است .
3- تا چیزی از دست ندهی چیز دیگری بدست نخواهی آورد این یک هنجار همیشگی است .
4- آنانیکه همیشه در آرامش هستند لاابالی ترین آدمهایند .
5- رسیدن به راستی و درستی چندان سخت و پیچیده نیست کافیست کمی به خوی کودکی برگردیم .
6- دشمنی و پادورزی ، به آدم خردمند انگیزه زندگی می دهد .
7- اگر می خواهی بزرگ شوی ، از کردار نیک دیگران فراوان یاد کن .
8- عشق به میهن نشان پاکی روان آدمی ست


برگرفته از :
http://www.iran20.com/article.php?article_id=79163

پایگاه اطلاع رسانی جام نیوز : پیامک سخن بزرگان - 08 10 90

Posted: 29 Dec 2011 02:39 PM PST

ما هنوز در زمان ما قبل تاریخ هستیم! زیرا تاریخ بشریت آن روز آغاز میشود که بشر از همه رنجها و گرفتاریها نجات یابد. فتحی الرمکی



زندگی گره ای نیست که در جست و جوی گشودن آن باشیم، زندگی واقعیتی است که باید آن را تجربه کرد. سورن کی یرکگارد



پرهیزگار باش که هرگز هیچ پرهیزگاری از درستی نمی میرد، غزالی طوسی



دریاها نماد فروتنی هستند، در نهاد خود کوه هایی بلندتر از خشکی دارند ولی هیچگاه آن را به رخ ما نمیکشند. ارد بزرگ



این عشق نیست که دنیا را می چرخاند، عشق چیزی است که چرخش دنیا را ارزشمند میکند. فرانکلین پی جونز



نباید از خسته بودن خودت شرمنده باشی، بلکه فقط باید سعی کنی خسته آور نباشی. هیلز هام



اگر میبینی کسی به تو لبخند نمیزند، علت را در لبان فرو بسته ی خود جستجو کن. دبل کارنگی



شاد ماندن به هنگامیکه انسان در گیرودار کارهای ملال آور و پر مسئولیت است، هنر کوچکی نیست. نیچه



رویش باغ سکوت، در هنگامه خروش و همهمه، ارزشش را نشان میدهد. ارد بزرگ





هر حقی یک مسوولیت، هر فرصتی یک اجبار و هر مالکیتی یک وظیفه به همراه دارد. جان دراکلفر



تا زمانی که توده مردم برای بهبود حال یکدیگر احساس مسوولیت نکنند، عدالت اجتماعی تحقق نمی یابد. هلن کلر



هیچ فرازی در برابر آدمهای پاکباخته توان ایستادگی ندارد. ارد بزرگ.


برگرفته از :
http://www.jamnews.ir/NSite/FullStory/News/?Id=44572&Serv=28

تارنگار سخنان آموزنده : سخنان آموزنده

Posted: 29 Dec 2011 12:34 PM PST

آنکه شادي را پاک مي کند ، روان آدميان را به بند کشيده است . حکيم ارد بزرگ


دوست بجاي چتريست که بايد روزهاي باراني همراه شما باشد . پل نرولا


يگانه راه براي افزودن خوشبختي بر روي زمين آن است که تقسيمش کنيم . پول شرر


بخش عمده ي تاريخ حدس است و بقيه تعصب. ويل دورانت


اگر پايکوبي و شادي نباشد ، جهان را ارزش زيستن نيست . حکيم ارد بزرگ


اصولا زماني پوچي براي چيزي معنا پيدا ميکند که بيايم براي آن ، هدفي تعريف کنيم .و اگر بدانيم هدفي در کار نيست، به پوچي هم نخواهيم رسيد . فريدريش نيچه


مهم نيست اگر زمين بخوريد، مهم دوباره برخاستن است. وينسنت لمباردي


مفاهيم سازه هاي مغزي اند حال آنکه ايده ها مقدم بر فکر بشري هستند . در حقيقت درک مغزي ما از ايده ها مفهوم را مي سازند لذا مفاهيم را راهي به قلمرو ذاتها نيست . شوپنهاور


از مردم غمگين نمي توان اميد بهروزي و پيشرفت کشور را داشت . حکيم ارد بزرگ


انديشه هاي ما در غرفه هاي بيشمار دماغ با زنجير ناپيدا به يکديگر پيوسته اند . چون يکي از آنها بيدار شود ، هزار تاي ديگر نيز سر بر مي دارند . پوپ


اين ذهن است که ذهن را جلب مي کند، فقط درست ها مي آيند و ما به وسيله ناخودآگاهي هدايت مي شويم زيرا ناخودآگاه مي داند . ک.گ.يونگ


کسي که نداي دروني خود را مي شنود، نيازي نيست که به سخنان بيرون گوش فرا دهد. مولانا جلال الدين بلخي


برگرفته از :
http://raha0000.blogfa.com/post-25.aspx


سخنان آموزنده 15


سخنان آموزنده 14


سخنان آموزنده 13


سخنان آموزنده 12


سخنان آموزنده 11


سخنان آموزنده 10


سخنان آموزنده 9


سخنان آموزنده 8


سخنان آموزنده 7


سخنان آموزنده 6


سخنان آموزنده 5


سخنان آموزنده 4


سخنان آموزنده 3


سخنان آموزنده 2


سخنان آموزنده 1

تارنگار جملات آموزنده : جملات آموزنده

Posted: 29 Dec 2011 11:59 AM PST

زندگي بدون آزادي ، شرم آور است . حکيم ارد بزرگ


يک اراده خم نشونده ، بر همه چيز، حتي بر زمان قالب مي آيد. شاتو بريان


شايد مانند کودکي باشيم که در کنار دريا با سنگ ريزه ها و صدفهاي زيبا بازي مي کند اما غافل ار آنيم که دريايي بس بزرگ و اقيانوسي بي کران در مقابل ديدگانمان وجود دارد که در اعماق آن اسرار عظيم و شگفت انگيز نهفته است . نيوتن


دوستي براي خود برگزين که به گاه سختي و درماندگي مددکارت باشد. حکيم بزرگمهر


برگزاري جشن هاي بزرگ ، انگيزه افزايش باروري و پويايي آدميان مي گردد . حکيم ارد بزرگ


وقتي ارتباط عاشقانه ات به انتها ميرسد ، فقط به سادگي بگو همه اش تقصير من بود . جکسون براون


افزوني دانش گذشته، افزوني تاريخ انسان را پژمرده خواهد ساخت و بزدل. در حاليکه انسان بايد قادر باشد گذ شته را در خد مت حال دربياورد. البته اگر بتوانيم خوب ياد بگيريم که تاريخ را وسيله اي براي زندگاني قرار دهيم . فردريش نيچه


جمال اگرچه مايه شرافت است ولي مقرون به هزاران شر و آفت است . شوپنهاور


اگر پرواز را باور کني پرو بال خواهي گرفت . حکيم ارد بزرگ


ارزش مرد به ارزشي است که براي وقت خود قائل مي شود . آلبرت هوبارد


تنها ابزار موفقيت که قطعا به آن نياز داريد ، صرف نظر از اينکه کارتان چيست ، اين است که بيشتر و بهتر از آنچه از شما انتظار مي رود کارايي داشته باشيد و خدمات عرضه کنيد. آگ ماندينو


دوستان عبارت از خانواده اي هستند که انسان اعضاي آن را به اختيار خود انتخاب کرده است . آلفونس کار


براي پرش هاي بلند ، گاهي نياز است چند گامي پس رويم . حکيم ارد بزرگ


انسان عاقل هميشه از بدگويي هايي که از او ميشود استفاده ميکند. ژرژبانه


استعداد آدمي را مي پوشاند و وقتي استعدادش کاهش يافت آنچه هست نمايان مي شود . فردريش نيچه


انسان جائزالخطاست بخشاينده خداست. الکساندر پوپ


خرد در بستري طوفان زده رشد نمي کند . حکيم ارد بزرگ


کلمه "نه" در زبان يک زن به معني جواب منفي نيست. سر فيليپ سيدني


بيش از حد عاقل بودن کار عاقلانه اي نيست . مارون


شادي زمان و مکان نمي خواهد کافي است دل بخواهد. مارسل پروست


يک آموزگار مي تواند با رفتار و گفتارش کشوري را دگرگون سازد . حکيم ارد بزرگ


تجربه بهترين درس است هر چند حق التدريس آن گران باشد. کارلايل


نشان دوست نيکو آن است که خطاي تو بپوشد و تو را پند دهد و رازت را آشکار نکند. پور سينا


جواني ستاره اي است که فقط يکبار در آسمان عمر طلوع مي کند . ژوبرت


آموزگاري ، عشق است چنين جايگاهي هيچگاه به دست غير مباد. حکيم ارد بزرگ


يا درست حرف بزن يا عاقلانه سکوت کن . ژرژ هربرت


براي قضاوت در مورد موفقيت خودت ببين چه بدست آورده اي و در قبال آن چه از دست داده اي . دالاي لاما


همة چيزي که در اين زندگي لازم داريد بي خبري و اعتماد به نفس است و موفقيت حتمي است . مارک تواين


طبيعت به ما مي گويد گهواره شاديتان خواهم بود اگر دوستم باشيد . حکيم ارد بزرگ


موفقيت توانايي رفتن از شکستي به شکست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است . وينستون چرچيل


کار خودتان را انجام دهيد ، اما نه فقط در حد وظيفه بلکه اندکي بيشتر و از روي سخاوت . همين مقدار اندک به اندازه تمام کار ارزش دارد. دين بريگز



برگرفته از :
http://parmisjojo.blogfa.com/post/2


جملات آموزنده 1
جملات آموزنده 2
جملات آموزنده 3
جملات آموزنده 4
جملات آموزنده 5
جملات آموزنده 6
جملات آموزنده 7
جملات آموزنده 8

تارنگار چشمک : یک زوج

Posted: 29 Dec 2011 06:34 AM PST

یک زوج انگلیسی در اوایل 60 سالگی، در یک رستوران کوچیک رمانتیک سی و پنجمین سالگرد ازدواجشان را جشن گرفته بودن.

ناگهان یک پری کوچولوِ قشنگ سر میزشون ظاهر شد و گفت:چون شما زوجی اینچنین مثال زدنی هستین و درتمام این مدت به هم وفادارموندین ،
هر کدومتون می تونین یک آرزو بکنین.
خانم گفت: اووووووووووووووووه ! من می خوام به همراه همسر عزیزم، دور دنیا سفر کنم.
پری چوب جادووییش رو تکون داد و ...اجی مجی لا ترجی


دو تا بلیط برای خطوط مسافربری جدید و شیک QM2در دستش ظاهر شد.

حالا نوبت آقا بود، چند لحظه با خودش فکر کرد و گفت:

باید یه جوری از شر زن پیرم خلاص بشم باید یه دختر خوشگل گیرم بیاد و بعد با کمال پر رویی گفت : خب، این خیلی رمانتیکه ولی چنین موقعیتی فقط یک بار در زندگی آدم اتفاق می افته ، بنابر این، خیلی متاسفم عزیزم ولی آرزوی من اینه که همسری 30 سال جوانتر از خودم داشته باشم.
خانم و پری واقعا نا امید شده بودن ولی آرزو، آرزوه دیگه

پری چوب جادوییش و چرخوند و.........

اجی مجی لا ترجی

و آقا 92 ساله شد!


خانمش تا چشمش به صورت پر از چروک و دستان لرزان همسر پیرش افتاد از جاش بلافاصله بلند شد و گفت تو دیگه همسر من نیستی پیرمرد !!
مرد با چشمانی گریان بدنبال همسرش با پشتی خمیده می دوید و می گفت : من عاشقتم !!! حتما پیرمرد این جمله حکیم ارد بزرگ رو نشنیده بود که : مردی که همسرش را به درشتی بیرون می کند ، به اشک به دنبالش خواهد دوید .

برگرفته از :
http://cheshmack123.blogfa.com/post-11.aspx

تارنگار House of Dreams : Mostafa Empty

Posted: 29 Dec 2011 06:29 AM PST

هنگام عروسی محمدرضا شاه پهلوی و زن مصری اش فوزیه در سال 1317 خورشیدی چون مقرر بود میهمانان مصری و همراهان عروس به وسیلۀ راه آهن جنوب به تهران وارد شوند از طرف دربار و شهربانی دستور اکید صادر شده بود که دیوارهای تمام دهات طول راه و خانه های دهقانی مجاور خط آهن را سفید کنند.

در یکی از دهات چون گچ در دسترس نبود بخشدار دستور می دهد که با کشک و ماست که در آن ده فراوان بوده دیوارها را موقتاً سفید نمایند، و به این منظور با پولی که از کدخدای ده می گیرند و با خرید مقدار زیادی ماست کلیۀ دیوارها را ماست مالی کردند.
قدمت ریشۀ تاریخی این اصطلاح ( ماست مالی) ازشصت سال نمی گذرد، و ماجرای این ماست مالی مدت ها موضوع اصلی شوخی های محافل و مجالس بود . حکیم ارد بزرگ می گوید : (فرمانروایان تنها پاسخگوی زمان حال خویش نیستند آنها به گذشتگان و آیندگان نیز پاسخگویند) .
به یقین الان همه خوانندگان این حکایت در ذهنشان این سئول نقش می بندد که محمدرضا پهلوی و پدرش رضا شاه که در آن زمان زنده بود در بهبه جنگ جهانی دوم و آن همه خطر که ایران را تهدید می کرد چون سه سال بعد از تاریخ این ازدواج ، نیروهای متفقین به ایران حمله نمودند چطور ذهنشان درگیر این حاشیه های خنده آور بوده است کاش در پی تجهیز قشون و سرباز بودند به جای رنگ و لعاب ...


برگرفته از :
http://mostafaempty.mihanblog.com/post/5

سایت نایت اسکین : زندگينامه ارد بزرگ

Posted: 29 Dec 2011 04:33 AM PST



احمد شاه مسعود (رهبر نظامي مجاهدين و وزير دفاع افغانستان) مي گويد :

من و ارد [حكيم ارد بزرگ ايراني] زاده يك سرزمين بزرگ هستيم .



بي نظير بوتو (نخست وزير شهيد پاكستان) مي گويد :

ما با كشورهاي منطقه و بخصوص ايران ، اساطير ، فرهنگ و تاريخي مشترك داريم من هم همانند بزرگاني نظير "اقبال لاهوري" و "ارد بزرگ" تمايل دارم كشورهاي ما بر اساس فرهنگ و ريشه هاي مشترك هر روز بيشتر از پيش به هم نزديك شوند .



فرزانه شيدا (اديب و سراينده ايراني مقيم كشور نروژ و نويسنده كتاب يازده جلدي بُعد سوم آرمان نامه حكيم ارد بزرگ ) مي گويد :

چيزي كه انسان نيازمند آن در طول راه سفر عمر خويش است و در درون « خويش» خود همواره در اين باور زندگي ميكند كه اميد و آرزو را مي توان رنگي از حقيقت داد و بر اساس خواسته هاي زندگي خود گام برمي دارد و در راه سرنوشت انسان مي بايست فانوس وچراغي از سخنان *ارد بزرگ ,اين عالم بزرگ انديشه را در سياهي هاي دنياي ناشناخته اي كه به شناخت آن نيازمنديم به همراه داشته باشد وحتي كلمه به كلمه ي آنرا به خاطر و دل بسپارد و هر كجا در جائي و منطقه اي از زندگي دچار سستي و نا اميدي شد به مرور دوباره ي افكار و ايده هاي حكيم ارد بزرگ بنشيند چرا كه تمامي اين جملات طلائي و اين پندهاي زّرين به «معرفت انساني »در ميدان خرد يك به يك , جنبه علمي و كاربردي ثابت شده اي را در علوم پايه زندگي داراست و بر اين اساس مي توان «*حكيم ارد بزرگ را اسطوره راه و انديشه » ناميد.



دكتر شبرنگ عطايي (پژوهشگر و محقق افغانستان) مي گويد :

ارد بزرگ اسطوره عصر درعرصه وحدت دوباره فرهنگ والاي پارسي درمنطقه است . پارسي زبانان امروز بيشتر از هر وقت بوجود شخصيت هايي چون ارد در ايران و شكوه شهيد گشته احمد شاه مسعود در افغانستان كه دوست و همفكر ارد بزرگ بود ضرورت دارند .دولت ها و مردم فرهنگ دوست ارين بايد نظريه هاي اين دو شخصيت تاربخ عصر حاضر را در عمل پياده كنند.



شكوهه عمراني (فعال اجتماعي كشور سوييس ، شاعر و مترجم كتاب آرمان نامه ارد بزرگ به زبان فرانسوي) مي گويد :

انديشه ها و افكار ارد بزرگ بسيار متعالي است و اميدوارم روزي خواسته هاي وي در مورد همگرايي ، اتحاد و حقوق تاريخي به مرحله ي اجرا در آيد و آنروز روز سربلندي و غرور هر فرد ايراني و وطن دوست خواهد بود و بازگشت ايران به عظمت و شكوه ديرين و بازيابي جايگاه واقعي خويش در دنيا . بسيار خوشوقتم كه موفق به ترجمه ي بخشي از سخنان ارد بزرگ گرديدم .



اليان ايژن هير (رئيس انجمن هنري ارت كلوب و رئيس انجمن دفاع از منافع منطقه ي شامپل در ژنو) مي گويد :

در بين سخنان ارد بزرگ ، هنگاميكه از صلح و هارموني براي همگان صحبت مي كند بيشتر بر دلم نشسته است .



نيما اسماعيل پور (شاعر ، پژوهشگر و مولف كتاب رهايي بي نقص) مي نويسد :

بزرگمردي كه كلامش از خردي ناب و خالص سرچشمه مي گيرد و ھميشه سعي دارد از زھدان ھستي رازي تازه و با طراوت به دنيا آورد تا به ادراك آدمي تفكري درست و پويا ھديه كند كه اين خاصيت بزرگان تاريخ است نكتهء بسيار مھم در سخنان اين بزرگوار اين است كه كمترين و يا شايد ھيچ تناقضي در گفتار وي مشاھده نمي كنيم بي شك پشت پردهء اين افكار پرسشگري ھاي بسياري نھفته است كه به گفته خود او پرسشگري حس كودكانه اي است كه تا پايان زندگي بايد ھمراھش داشت .
آدمي تنھا زماني دربند رويدادھاي روزمره نخواھد شد كه در انديشه ايي فراتر از آنھا در حال پرواز باشد . "ارد بزرگ" ...
انديشه پروازگر است جايي فرودش آوريم كه زيبايي خانه دارد . "ارد بزرگ"



مسعود اسپنتمان (پژوهشگر و نويسنده كتاب ميهن نامه ي ارد بزرگ) مي نويسد :

درباره ي اُرُد بزرگ، گفته ھا بسيارند و ناگفته ھا، بسيارتر
اُرُد بزرگ از آن دسته انديشمندان است كه ريشه ھاي بالندگي ميھني خويش را به درستي ميشناسد. سپس دل شما را نشانه گرفته و درست به ھمانجا ميزند. اُرُد شما را با آنچه از آن برآمده ايد آشنا ميسازد، روانتان را با خاك ميھن مي آميزد و در برآيندي با آسمان آن، عشق به ايران را در ھستي تان روان ميسازد.
اُرُد يگانه است؛ اين گفته را باور دارم، به سادگي، چون اُرُد، دومي ندارد. او راھي را برگزيده كه آميخته با اسطوره ھا از زمان و زمين فراتر ميرود؛ و در اين بي زماني و بي زميني، تردستي ھايي ميكند كه شعبده نيست.
اُرُد دلاورانه، ريش سفيدان را به جايگاه برين برميكشاند و بر ديوانسالاران واپسگرا نفرين ميفرستد. او بيش از ھمه ي ما ميداند كه باختري بودن و خاوري بودن با بھتر بودن يكي نيست، كه اين را به تجربه و با كار دريافته است ... اُرُد بزرگ ھنوز ھست، با ما مي ماند و خواھد ماند، شايد تا ھميشه؛ پس چه لزومي دارد كه زير تيغ تشريح، انديشه اي چنان تنومند چون انديشه ھاي اُرُد را واكاويم و از پي و رگ آن نمونه برداريم. شايد بھتر باشد تا با او روان شويم و از چشمه ي زلال انديشه اش، نھال خويشتن خويش را آبياري كنيم ..


خلاصه زندگي نامه حكيم ارد بزرگ :


- ارد بزرگ ، بزرگترين حكيم و فيلسوف حال حاضر ايران ، در شهر مشهد بدنيا آمد .


- اجداد پدري او از شهر شيروان هستند و از اين رو در شهر شيروان به او "بزرگ شيروان" مي گويند ، اجداد مادري اش از سران ايل قشقايي شيراز بوده اند .


- از كودكي عاشق طراحي ، نقاشي و نويسندگي بود از اين رو به هنرستان حرفه اي سينا ي مشهد رفت و خود را در رشته معماري يافت ، آنجا را ناتمام رها نمود چون روح سركش او را پاسخگو نبود ، پس بدنبال تاريخ و جامعه شناسي رفت آنها نيز پاسخگوي وجود پرسشگر اش نبودند در نهايت ذهنش به حكمت ، فلسفه و چرايي وجود آدمي و نقش انسان در گيتي معطوف شد و ديگر حكمت را رها ننمود .

- شهرت او در كشورهاي آسياي ميانه و بخصوص تاجيكستان و افغانستان بيش از ايران مي باشد از خجند ، كولاب ، دوشنبه و دامنه هاي پامير تاجيكستان تا كابل ، هرات ، نيمروز ، جلال آباد ، قندهار و حتي كوچكترين روستاهاي شمال افغانستان نيز مي توان ياد و نام او را شنيد . بسياري از همراهي او با احمدشاه مسعود اسطوره خويش سخن مي گويند از انديشه هاي او در كتاب سرخ ...

در همين حال حكيم ارد بزرگ دشمنان قسم خورده ايي نيز در آنجا دارد كه از آن ميان مي توان به بازماندگان كمونيستهاي سابق افغانستان پيروان نجيب الله نخست وزير معدوم و بخش پشتون هاي سنتي نزديك به امارات متحده عربي و عربستان اشاره كرد ، آنان حكيم ارد بزرگ را "شيطان بزرگ" مي نامند ! و مي گويند :

پادشاه شياطين در ايران كسي نيست جز ارد بزرگ . او مرجع فساد و اختلال در ايران و جهان است. آغشته به جنون تعصب نژادي موهوم و در عين حال از انسانيت بيزار است. نگاه او چنانكه در نظريه قاره كهن اش ديده مي شود، آفت بار و پرتعفن است. بسياري از شياطين ايران، افغانستان رشد ظاهري خود را مديون فتنه او ميدانستند و ميدانند. ارد بزرگ با سخنان و نظريات شيطانيش روح اميد و زندگي را از قلب و روح جوانان و نسل امروز ايران و افغانستان پاك نموده در عوض تخم نفرت، كينه، نفاق، شقاق و فساد را كشت ميكند ارد بزرگ دوست رژيم ... ايران دشمن جوانان است.

دشمنانش باز مي گويند : ارد بزرگ ، احمد شاه مسعود را ترغيب نموده بود تا افغانستان را دوباره به ايران ملحق نمايد دليل ادعاي خود را نيز اين جمله شهيد احمدشاه مسعود مي دانند كه گفته بود : « من و ارد زاده يك سرزمين بزرگ هستيم .» كمونيستهاي افغانستان مي گويند : « نشريات بيشمار از طرف دستگاه ... ايران در وصف بزرگ نمايي و فيلسوف بودن ارد بزرگ اين بنيان گذار تفتن و شقاق كشورهاي دري زبان و تاجكي زبان افغانستان و تاجكستان چاپ و به مشتريان دائمي انديشه هاي اين شيطان بزرگ منحيث آئين نامه و دستور ارسال و پست ميگردد، كه صدها نسخه آن در پنچشير، بدخشان، خواجه بهاوالدين ولايت تخار، اندراب ولايت بغلان و جوزجان و اكنون كابل، باميان، هرات، فراه و نيمروز يافت و موجود است و براي نوكرانش قابل احترام و اجرأ است ، دوست نزديك او با احمد شاه مسعود بود ؟!!! »

ارد بزرگ و احمد شاه مسعود

عمق كينه دشمنان حكيم ارد بزرگ را در جملات زير ديد :

« بي شك ارد بزرگ، برجسته ترين كارشناس و طراح تجزيه افغانستان در حال حاضر در دستگاه ... ايران است كه هم رديف و هم طبق با جنرال حميد گل پاكستاني بوده - تا كنون در دهها كتاب، وجيبه، دستور به اشكال گوناگون به طرح نظريات و افكار او مبني بر الحاق خراسان افغانستان با خراسان اشغال شده ايران ، تجزيه قسمت هاي از افغانستان و الحاق آن با ايران و به افغانستان گسيل و ارسال گرديده است- از دوستانش مي توان به احمد شاه مسعود، لطيف پدرام، بصير كامجو، درويش دريا دلي ، رحمت الله بيژند پور، بشير بغلاني، نجم الدين كاوياني، فريد مزدك، امان الله استوار، فضل احمد طغيان، پيكارگر، اسد الله كشتمند، رسول رهين، احمد ولي مسعود، تورن اسماعيل، مخدوم رهين، مسعود خليلي، عنايت الله شهراني، خواجه بشير احمد صديقي، محبوب الله كوشاني، واحد فيضي، ناديه فضل، همزه واعظي، دستگير پنجشيري و جان محمد پنجشيري نام برد اشاره كرد. »
علي احمد قندهاري از رهبران پشتون افغان مي نويسد : احمدشاه [احمد شاه مسعود] يك جنايتكار و خائن بود و جماعت در پرده نشين "ارد بزرگ"[حكيم ايراني] هم فكر مي كنند قوم افغان بر مي گردد به دونيم صدسال پيش و استاني از ايران مي گردند .
علي احمد قندهاري در جاي ديگري مي گويد : نقشه شوم عوض كردن نام افغانستان به خراسان از زمان مسعود جنگ سالار بيشتر رواج پيدا نموده ، نبايد مانند صنف اولي ها با اين فرزندان ناخلف افغانستان برخورد كنيم مقاله و تحرير هاي بسياري نوشته شده اما فكر مي كنم ريشه اين حرفها از فريبخوردگان افكار آدمهايي مانند ارد بزرگ باشند بايد سارنوالي و ستره محكمهً افغانستان جلو چنين حركات ماجرا جويانه را بگيرند. محترمان باور كنيد اين آدم هاي مرفوع القلم كه حرجي بر آنها هم نيست ، مي خواهند قوم ما را نابود كنند اين قلم ها به بيراهه ميروند افغانستان را مي خواهند با همه عقده شان از هم بپاشند.


دشمنان ارد بزرگ به چهار دسته كلي تقسيم نمود .
1- كساني كه مخالف تحقق نظريه قاره كهن هستند ( همانند پان توركهاي ايران )
2- كمونيست ها و هواداران نجيب الله ، بازماندگان حزب وطن افغانستان كه كينه ديرينه ايي نسبت به احمد شاه مسعود و تاجيكان دارند .
3- كساني كه مخالف نظريه "كهكشان انديشه" ارد بزرگ هستند و در واقع به دنبال تحقق نظريه دهكده كوچك جهاني مي باشند .

4- دشمنان تاجيك ها و فارس زبانان افغانستان (همانند پشتونهاي افراطي افغانستان )

براي شناخت بهتر دشمنان انديشه هاي ارد بزرگ به سايت دشمنان ارد بزرگ مراجعه كنيد .

- در سراسر نوشته هاي حكيم ارد بزرگ حس ميهن پرستي و توجه ويژه به انسانيت و اخلاق ديده مي شود .

- در كتاب سرخ حكيم ارد بزرگ بر روي سه موضوع ارزش گذاري بيشتري شده است كه عبارتند از : شادي ، آزادي و ميهن . فلسفه و يا حكمت ارديسم ( ORODISM ) بر همين اساس شكل گرفته است .

در سايت لغت نامه دهخدا مي خوانيم :
« ارد بزرگ ( به ضم ا) از مشاهير برجسته معاصر ايران داراي نظريه قاره كهن و نظريه كهكشان بزرگ انديشه‌است. زادگاه وي شهر توس نو (مشهد ) مي باشد ولي پدر وي از اهالي شيروان بوده است. كتاب آرمان نامه حاوي جملات حكيمانه اوست. او از دوستان نزديك احمد شاه مسعود وزير دفاع افغانستان بوده‌ است ارد بزرگ در آسياي ميانه و بخصوص در بين مقامات و دانشگاهيان افغانستان و تاجيكستان هواداران بسياري دارد.»

- "بنياد جهاني ارد بزرگ" در دوم آوريل 2010 بنيان نهاده شد اين بنياد داراي 7 نفر در هيئت رييسه خود مي باشد كه همه آنها از زبده ترين كارشناسان انديشه ها و نظريات ارد بزرگ هستند رييس هيئت رييسه خانم ياسمين آتشي است . ياسمين آتشي در پنجاهمين سال زندگي خود مسئوليتي جهاني را بر عهده گرفته است او از داستان نويسان مشهور ايران و كارشناس ارشد تاريخ مي باشد . دبير بنياد شكوهه عمراني از شخصيت هاي اجتماعي و مشهور كشور سوئيس مي باشد او حامي موسسات انسان دوستانه و همچنين حمايت از سالمندان است شكوهه عمراني نامزد گروه هشت سوييس در انتخابات پارلماني دوره گذشته اين كشور بود و از همكاران فرهنگي سازمان ملل متحد در ژنو مي باشد .
در هيئت رييسه بنياد كساني همچون اليان ايژن هير (رئيس انجمن هنري ارت كلوب و رئيس انجمن دفاع از منافع منطقه ي شامپل در ژنو) ، دكتر شهناز خاتمي ( پزشك ايراني مقيم اتريش ، وين ) ، امير همداني ( جامعه شناس ) ، شقايق شاهي (پژوهشگر برجسته افغانستان) ، دانيل ايزلي ( اسيستان سابق كادر اداري بيمارستان كانتونال ژنو و هم اكنون حامي و سرپرست كمك به سالخوردگان) مي باشند . خانم كريسيتين والون مدير پژوهشگاه بنياد جهاني ارد بزرگ مي باشد بخش پژوهشگاه زير نظر هيئت رييسه بنياد فعاليت مي كند ، و از اعضاي ارشد پژوهشگاه مي توان از خانم ايرن گاللي (طراح نقشه بردار و نقاش) ياد كرد . بنياد جهاني ارد بزرگ در صدد است انعكاس دهنده جهاني نظريات و انديشه هاي ارد بزرگ ( فيلسوف و متفكر نامدار ايراني ) باشد . و اعلام نموده آماده هر گونه همكاري تخصصي با كارشناسان ، محققين و نويسندگان در حوزه انديشه هاي ارد بزرگ مي باشد .

- كتاب سرخ نسخه كاملتر كتاب آرمان نامه ارد بزرگ است . گفتني است كتاب آرمان نامه تنها بيست روز پس از انتشار 30 هزار خواننده داشته است كه از اين نظر ركورد دار كتابخواني در ايران است .

- تا كنون در دهها كتاب به اشكال گوناگون به طرح نظريات و افكار او پرداخته اند .

- ارد بزرگ دو نظريه مشهور دارد به نام هاي قاره كهن و كهكشان بزرگ انديشه .

- نظريه قاره كهن
حوزه تمدني ايران را در قالب يك قاره جديد مطرح مي‌كند قاره ايي از كشمير و پامير تا مديترانه اين قاره شامل بيست كشور مي‌شود. تا كنون بحث‌هاي بسياري براي تحقق اين خواست انجام شده و همچنان ادامه دارد و صد البته بزرگترين مخالفين اين نظريه تجزيه طلبان كشورهاي اين محدوده هستند چرا كه آنها از روح همگرايي و نزديكي كشورهاي منطقه احساس خطر مي‌كنند. ارد بزرگ جايگاه ايران در قاره كهن را همانند يونان در اروپا مي‌داند يعني يك مادر فرهنگي بزرگ كه بخش اصلي گنجينه تاريخي و فرهنگي قاره را در خود دارد.
نظريه

او به صراحت از تباني شرق و غرب براي بلعيدن حوزه فرهنگي مركز جهان ياد كرده‌است نظريه او مبتني بر سخن فردوسي است كه مي‌گويد سلم و تور دو فرزند فريدون كه يكي بر غرب و ديگري بر شرق جهان حكومت مي‌نمودند براي تصاحب اين سرزمين ايرج حاكم منطقه قاره كهن (ناميست كه ارد بزرگ بر اين قاره نهاده‌است) را مي‌كشند. و او مي‌گويد قاره كهن امروز توسط آسيا و اروپا بلعيده شده‌است. در نظريه قاره كهن ارد بزرگ قاره‌هاي آسيا و اروپا متجاوزين به حريم قاره كهن معرفي شده‌اند. قاره كهن از كوهستان پامير و كشمير آغاز و تا مديترانه ادامه مي‌يابند و ۲۰ كشور در داخل آن قرار مي‌گيرند . كشورهاي قزاقستان ، ازبكستان ، تاجيكستان ، قرقيزستان ، ازبكستان ، تركمنستان ، افغانستان ، شمال غربي هندوستان ( سرزمين كشمير ) ، پاكستان ، ايران ، عراق ، تركيه ، سوريه ، لبنان ، قبرس ، جنوبي ترين بخش روسيه در ميانه استراخان در شمال درياي خزر تا جنوب اكراين ، آذربايجان ، ارمنستان و گرجستان در قاره كهن جاي مي گيرند .

- نظريه كهكشان انديشه
نظريه كهكشان بزرگ انديشه دقيقا نقطه عكس نظريه دهكده كوچك جهاني مارشال مك لوهان كانادايي است او با دلايل مستدل ثابت مي‌كند جهان رو به انفجار انديشه‌هاي گوناگون است. ارد بزرگ پيش بيني نموده كه تعداد وبلاگها و سايتها بزودي چندين برابر جمعيت كل جهان بشود و براي هر سئوالي دهها راه حل پيدا مي‌شود كه بعضا مغاير هم هستند .

او رشد ترجمه داده‌ها را باعث تشديد جريان حاضر مي‌داند و در نهايت معتقد است رستاخيز و انقلابي در صحنه انديشه در حال شكل گيري است. و در آخر بر اين اصل پاي مي‌فشارد كه ايرانيان بخاطر پيشينه سترگ و بزرگشان و همچنين خلاقيت و نو آوري در صحنه انديشه مي‌توانند پاشاهان آينده اين كهكشان باشند.

استاد فرزانه شيدا ، نويسنده يازده جلد كتاب در تفسير آرمان نامه ارد بزرگ

- استاد "فرزانه شيدا" (پژوهشگر و شاعر ايراني مقيم شهر اسلو در نروژ) در كتابي يازده جلدي بنام "بعد سوم آرمان نامه" انديشه هاي ارد بزرگ در كتاب آرمان نامه را شرح و تفسير نموده است. اين كتاب نفيس شامل صدها صفحه در تفسير و تشريح انديشه ها و آموزه هاي ارد بزرگ است . استاد فرزانه شيدا در ابتداي جلد يازدهم كتاب بعد سوم آرمان نامه مي نويسد : درطي بررسي وتفسير فرگردهاي آرمان نامه فيلسوف بزرگ وارزشمند ايراني ارد بزرگ همواره در اين فكر بوده ام كه انديشه هاي ناب ومعنوي اين بزرگمرد تاريخ كه جهاني را بخود مشغول داشته است چقدر مي تواند براي هر انساني ارزشمند و در راه زندگي او سودمند باشد و همواره در جملات عميق انديشمند انه ي او دريافته ام كه عمق نگاه او در ژرفاي واقعيت زندگي بمانند اين بوده كه به مركز اصلي و نقطه ي عطف زندگي و هستي رسيده باشي تا توان آنرا داشته باشي با چنين عمقي دنيا را نظاره كرده و تمامي نيازمنديهاي زندگي را در هر مرحله و هر موقعيتي در اين گذر عمر , معنا كني و به تفسيري زيبا در جملاتي تبديل كني كه هر يك همچون دّر درخشاني نور دهنده ي زندگي آدمي باشد نگاه و ديدگاه ارد بزرگ سرشار از واقعيت هاي فردي / شخصيتي از ديدگاهي اجتماعي - فرهنگي با شناختي در حد اعلاي انسان شناسي و مردم شناسي ست بگونه اي كه ,بسيار تجربه ها مي بايست سازنده چنين افكار پرمايه وبا ارزشي باشند كه انديشه هاي ديگر را نيز چون آينه اي صافي بخشيده و جلا دهنده ي روح انساني باشد.

- "ياسمين آتشي" نويسنده سرشناس داستانهاي كوتاه تا كنون در صدها داستان خود از جملات ارد بزرگ بهره گرفته و مي گويد : در مورد انديشه ها و افكار ارد بزرگ مطالعات فراواني داشته ام و به شخصه فكر مي كنم ايشان بزرگترين متفكر حال حاضر ايران هستند .



تصاویر مربوطه :














برگرفته از :
http://night-skin.com/product/70/%D8%B2%D9%86%D8%AF%DA%AF%D9%8A%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87+%D8%A7%D8%B1%D8%AF+%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF/

سایت : دگرگون : آرزوی دو همسر ۶۰ ساله

Posted: 29 Dec 2011 04:26 AM PST

یک زوج انگلیسی در اوایل ۶۰ سالگی، در یک رستوران کوچیک رمانتیک سی و پنجمین سالگرد ازدواجشان را جشن گرفته بودن.

ناگهان یک پری کوچولوِ قشنگ سر میزشون ظاهر شد و گفت:چون شما زوجی اینچنین مثال زدنی هستین و درتمام این مدت به هم وفادارموندین ،
هر کدومتون می تونین یک آرزو بکنین.
خانم گفت: اووووووووووووووووه ! من می خوام به همراه همسر عزیزم، دور دنیا سفر کنم.
پری چوب جادووییش رو تکون داد و …اجی مجی لا ترجی

دو تا بلیط برای خطوط مسافربری جدید و شیک QM2در دستش ظاهر شد.

حالا نوبت آقا بود، چند لحظه با خودش فکر کرد و گفت:

باید یه جوری از شر زن پیرم خلاص بشم باید یه دختر خوشگل گیرم بیاد و بعد با کمال پر رویی گفت : خب، این خیلی رمانتیکه ولی چنین موقعیتی فقط یک بار در زندگی آدم اتفاق می افته ، بنابر این، خیلی متاسفم عزیزم ولی آرزوی من اینه که همسری ۳۰ سال جوانتر از خودم داشته باشم.
خانم و پری واقعا نا امید شده بودن ولی آرزو، آرزوه دیگه

پری چوب جادوییش و چرخوند و………

اجی مجی لا ترجی

و آقا ۹۲ ساله شد!

خانمش تا چشمش به صورت پر از چروک و دستان لرزان همسر پیرش افتاد از جاش بلافاصله بلند شد و گفت تو دیگه همسر من نیستی پیرمرد !!

مرد با چشمانی گریان بدنبال همسرش با پشتی خمیده می دوید و می گفت : من عاشقتم !!! حتما پیرمرد این جمله حکیم ارد بزرگ رو نشنیده بود که : مردی که همسرش را به درشتی بیرون می کند ، به اشک به دنبالش خواهد دوید .


برگرفته از :
http://degargoon.ir/14548

manam omadam

Posted: 28 Dec 2011 02:24 AM PST

salam Question man26SHODAM
HHHHHHH bounce bounce OOOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRAAAAAA
lol!
باران براي هيچكس تكراري نيست هروقت بيايد دوست داشتني ست
I love you I love you I love you
وتو باراني..... goool

تارنگار فاطمه السادات رضویان : جملات زیبای ارد بزرگ

Posted: 23 Dec 2011 05:48 PM PST

جملات زیبای ارد بزرگ

شایستگان آنانی هستند که آفریننده و منجی اند . ارد بزرگ


بخشیدن تخت و اورنگ به خویشاوندان ، از زبونی است . ارد بزرگ


شایستگان بالندگی و رشد خود را در نابودی چهره دیگران نمی بینند. ارد بزرگ


شایستگان با گذشت هستند و بخشنده . ارد بزرگ


شایستگان چهره ایی گشاده دارند ، نگاهی مهربان ، دستی نوازشگر و نوایی پندآموز . ارد بزرگ


شایستگان بردبارند و امیدوار . ارد بزرگ




امیر همدانی (جامعه شناس و گردآورنده کتاب آرمان نامه ارد بزرگ) می گوید :



زمستان سال 1383 با ارد بزرگ برای نخستین بار از طریق پندها و جملات آموزنده اش آشنا شدم در طی این مدت بی اغراق تاثیر گذارترین شخصیت زندگیم بوده است . نظریاتی همچون قاره کهن و کهکشان اندیشه او ، مرا از چالش درونی ام جدا ساخت و هر روز بیشتر مشتاق شناخت اندیشه هایش شدم .


فرزانه شیدا (سراینده مقیم کشور نروژ و نویسنده کتاب یازده جلدی بُعد سوم آرمان نامه ارد بزرگ ) می گوید :

چیزی که انسان نیازمند آن در طول راه سفر عمر خویش است و در درون « خویش» خود همواره در این باور زندگی میکند که امید و آرزو را می توان رنگی از حقیقت داد و بر اساس خواسته های زندگی خود گام برمی دارد و در راه سرنوشت انسان می بایست فانوس وچراغی از سخنان *ارد بزرگ ,این عالم بزرگ اندیشه را در سیاهی های دنیای ناشناخته ای که به شناخت آن نیازمندیم به همراه داشته باشد وحتی کلمه به کلمه ی آنرا به خاطر و دل بسپارد و هر کجا در جائی و منطقه ای از زندگی دچار سستی و نا امیدی شد به مرور دوباره ی افکار و ایده های ارد بزرگ بنشیند چرا که تمامی این جملات طلائی و این پندهای زّرین به «معرفت انسانی »در میدان خرد یک به یک , جنبه علمی و کاربردی ثابت شده ای را در علوم پایه زندگی داراست و بر این اساس می توان «*ارد بزرگ را اسطوره راه و اندیشه » نامید.



یاسمین آتشی (مورخ ، داستان نویس و رییس بنیاد جهانی ارد بزرگ) می گوید :

در مورد اندیشه ها و افکار ارد بزرگ مطالعات فراوانی داشته ام و به شخصه فکر می کنم ایشان بزرگترین متفکر حال حاضر ایران هستند . صدها جمله از ایشان را در حافظه دارم و سعی می کنم با جملات حکیمانه اشان وجه معنایی داستانهایم را بالا ببرم .


شکوهه عمرانی (فعال اجتماعی کشور سوییس ، شاعر و مترجم کتاب آرمان نامه ارد بزرگ به زبان فرانسوی) می گوید :

اندیشه ها و افکار ارد بزرگ بسیار متعالی است و امیدوارم روزی خواسته های وی در مورد همگرایی ، اتحاد و حقوق تاریخی به مرحله ی اجرا در آید و آنروز روز سربلندی و غرور هر فرد ایرانی و وطن دوست خواهد بود و بازگشت ایران به عظمت و شکوه دیرین و بازیابی جایگاه واقعی خویش در دنیا . بسیار خوشوقتم که موفق به ترجمه ی بخشی از سخنان ارد بزرگ گردیدم .


الیان ایژن هیر (رئیس انجمن هنری ارت کلوب و رئیس انجمن دفاع از منافع منطقه ی شامپل در ژنو) می گوید :

در بین سخنان ارد بزرگ ، هنگامیکه از صلح و هارمونی برای همگان صحبت می کند بیشتر بر دلم نشسته است .


نیما اسماعیل پور (شاعر ، پژوهشگر و مولف کتاب رهایی بی نقص) می نویسد :

بزرگمردی که کلامش از خردی ناب و خالص سرچشمه می گیرد و ھمیشه سعی دارد از زھدان ھستی رازی تازه و با طراوت به دنیا آورد تا به ادراک آدمی تفکری درست و پویا ھدیه کند که این خاصیت بزرگان تاریخ است نکتهء بسیار مھم در سخنان این بزرگوار این است که کمترین و یا شاید ھیچ تناقضی در گفتار وی مشاھده نمی کنیم بی شک پشت پردهء این افکار پرسشگری ھای بسیاری نھفته است که به گفته خود او پرسشگری حس کودکانه ای است که تا پایان زندگی باید ھمراھش داشت .

آدمی تنھا زمانی دربند رویدادھای روزمره نخواھد شد که در اندیشه ایی فراتر از آنھا در حال پرواز باشد . "ارد بزرگ" ...

اندیشه پروازگر است جایی فرودش آوریم که زیبایی خانه دارد . "ارد بزرگ"


مسعود اسپنتمان (پژوهشگر و نویسنده کتاب میهن نامه ی ارد بزرگ) می نویسد :

درباره ی اُرُد بزرگ، گفته ھا بسیارند و ناگفته ھا، بسیارتر
اُرُد بزرگ از آن دسته اندیشمندان است که ریشه ھای بالندگی میھنی خویش را به درستی میشناسد. سپس دل شما را نشانه گرفته و درست به ھمانجا میزند. اُرُد شما را با آنچه از آن برآمده اید آشنا میسازد، روانتان را با خاک میھن می آمیزد و در برآیندی با آسمان آن، عشق به ایران را در ھستی تان روان میسازد.
اُرُد یگانه است؛ این گفته را باور دارم، به سادگی، چون اُرُد، دومی ندارد. او راھی را برگزیده که آمیخته با اسطوره ھا از زمان و زمین فراتر میرود؛ و در این بی زمانی و بی زمینی، تردستی ھایی میکند که شعبده نیست.
اُرُد دلاورانه، ریش سفیدان را به جایگاه برین برمیکشاند و بر دیوانسالاران واپسگرا نفرین میفرستد. او بیش از ھمه ی ما میداند که باختری بودن و خاوری بودن با بھتر بودن یکی نیست، که این را به تجربه و با کار دریافته است ...
اُرُد بزرگ ھنوز ھست، با ما می ماند و خواھد ماند، شاید تا ھمیشه؛ پس چه لزومی دارد که زیر تیغ تشریح، اندیشه ای چنان تنومند چون اندیشه ھای اُرُد را واکاویم و از پی و رگ آن نمونه برداریم. شاید بھتر باشد تا با او روان شویم و از چشمه ی زلال اندیشه اش، نھال خویشتن خویش را آبیاری کنیم


برگرفته از :
http://erdbozorgnprz.parsiblog.com/Posts/2/%d8%ac%d9%85%d9%84%d8%a7%d8%aa+%d8%b2%d9%8a%d8%a8%d8%a7%d9%8a+%d8%a7%d8%b1%d8%af+%d8%a8%d8%b2%d8%b1%da%af/

تارنگار ❤ حکیم ارد بزرگ ❤ کیـ❤ــــمیا : عشق من ❤ حکیم ارد بزرگ ❤

Posted: 23 Dec 2011 05:31 PM PST

عشق من ❤ حکیم ارد بزرگ ❤


سرم را روی شانه ات بگذار... تا همه بدانند ... " همه چیز ❤ " ... زیر ِِِِِ ســــــر "من" است .



برگرفته از :
http://q.blogfa.com/post-423.aspx

تارنگار Hekmat Va Eradeh : شادی در سخن حکمای چهارگانه

Posted: 23 Dec 2011 05:19 PM PST

حکیم فردوسی توسی :

سخنهای باینده گویم کنون

که دلرا به شادی بود رهنمون

همیشه خردمند و امیدوار

نبیند جز از شادی روزگار



حکیم ارد بزرگ :

اگر پایکوبی و شادی نباشد ، جهان را ارزش زیستن نیست .



حکیم بزرگمهر :

دل اهل دانش وقتی شاد می گردد که بردبار بوده و مردم بی شرم را به خویش نزدیک نکند .



حکیم خیام نیشابوری :

می خوردن و شاد بودن آیین منست

فارغ بودن ز کفر و دین؛ دین منست

گفتم به عروس دهر کابین تو چیست

گفتــا دل خـرم تـو کابین مـن است


برگرفته از :
http://hekmat-va-eradeh.blogfa.com/post/1

تارنگار جملات زیبای بزرگان : 10 - سخن بزرگان و نیکان

Posted: 23 Dec 2011 05:16 PM PST

دشمني ، به آدمي اين زمان را مي دهد که تواناييهاي خويش را باز شناسد . حکيم ارد بزرگ



هنگامي که عاشق زندگي مي شويد دنيا را درست همچون عشاق از پس ديدگان عشق نظاره خواهيد کرد . ديدن و نگريستن از پس ديدگان عشق به اين معناست که زيبايي را در تمامي چيزهاي اين عالم ببينيد و از راز و رمز و اعجاز هر لحظه به شگفتي و حيرت در آييد و در همه کس و همه چيز به دنبال عشق باشيد . باربارا دي آنجليس



علمي که تو را اصلاح نکند گمراهي است و مالي که تو را سود ندهد وبال است . ضرب المثل چيني



بزرگترين ابزار دفاع در برابر دشمنان ، خرد و انديشه است . حکيم ارد بزرگ



اختراع پول ، قاتل خوشبختي بشر شد . سنگا



سخنان سودمند را بايد نشر کرد مانند افشاندن تخم گندم ، هر چند آب و هوا و زمين به روياندن و بار آوردن دانه ها ياري نکند باز در گوشه و کنار خرمن ، سنبلها و خوشه هاي معدود سر دهد و خواهد روييد . لقمان



با ترشرويي به ميان مردم رفتن ، تنها از بيماران ساخته است . حکيم ارد بزرگ



در زندگي هرکس طريق راستي و درستي را بپيمايد، زودتر به هدف مي رسد. تولستوي



دانا انتظار ندارد کارهاي او مورد تمجيد و تحسين قرار گيرد. لائوتسه



نم نم باران ، سبب بيداري خاک گشته و آن را شکوفا مي کند ، خرد هم ناگهان پديد نمي آيد زماني بس دراز مي خواهد و رواني تشنه باران . حکيم ارد بزرگ



طوفان هاي حوادث، اخلاقيات و روحيات انسان را تقويت مي کند. گوته



چاپلوسي هم گوينده و هم شنونده را فاسد مي کند. ديل کارنگي



براي رسيدن به بلنداي بخشندگي بايد از آز وجود خويش بگذري . حکيم ارد بزرگ



آن که طالب آسايش جان و تن است بايد شکيبا و بردبار باشد ، در دوستي و داد و ستد با مردم کژي و کاستي و فريبکاري نکند . چون گناهي از کسي بيند و بر او دست يابد ببخشد ، و کينه خواه و تيز خشم و دشمن سوز و نا بردبار نباشد . حکيم بزرگمهر



بهترين درمان براي قلوب شکسته اين است که دوباره بشکند . سام منتز



گردن کشي آدميان ، ريشه در ريزي و خردي ميدان انديشه آنان دارد . حکيم ارد بزرگ



به جاي آنکه به تاريکي لعنت بفرستيد ، يک شمع روشن کنيد. کنفوسيوس



بردن همه چيز نيست ؛ امّا تلاش براي بردن چرا . وئيس لومباردي



مردم با فداکاري ، خوشبختي را به هم هديه مي دهند . حکيم ارد بزرگ



افتادن در گل و لاي ننگ نيست. ننگ در اين است که آنجا بماني. مثل آلماني



چون بخشنده اي با مستحق بخشش و کرم کرد در دل احساس شادي و فرح کند ، و ببالد . اما نيکي کردن به ناسزاوار روا نيست ، چه او هرگز قدر احسان را نمي شناسد و همچنانکه از خار خشک گل نمي رويد ، ارج نهادن به نيکي را نمي داند . اگر از گنگي يا کري چيزي بپرسيم دور نيست که به گونه اي پاسخ گويد ، اما نشدني است که نااهل و ناسزاوار قدر احسان را بشناسد و سپاس گويد . حکيم بزرگمهر



گردن کشان خيلي زود برده آدمهاي بد کردار مي گردند . حکيم ارد بزرگ



هيچ‌کس نمي‌تواند به کارمندان اين دوره انگيزه ببخشد بلکه اين انگيزه مي‌بايست درون خود افراد وجود داشته باشد . هرمن کين



هيچ کس جز خود ما مسوول بدبختي ها و يا خوشبختي هاي ما نيست . بودا



بهترين وسيله دفع دشمنان ، ازدياد دوستان است . بيسمارک



نفهمي و ناداني سه نوع است : يکي آنکه انسان هيچ نداند ، دوم آنکه آنچه را که لازم است نداند ، و سوم آنکه آنچه را نبايد بداند ، بداند . دوکلوس



آدمهاي کوچک ، رازهايشان هم کوچک است . حکيم ارد بزرگ



نيکي و سود خويش را در زيان ديگران مخواه. زرتشت



اگر به خطا رفتي، از برگشتن واهمه نداشته باش. کنفوسيوس



ساختاري که با سرشت آدمي سازگار نباشد توان پايداري ندارد . حکيم ارد بزرگ



کوشش اولين وظيفه انسان است. گوته



کسي که به کسي حسد مي ورزد، دليل بر آن است که به برتري او اعتراف کرده است. هراس وال پول



کوهستان ها هم رامشگاه آزادگان و بي پروايان است و نهيب ماندگاران تاريخ . حکيم ارد بزرگ



اگر جوان را از عشق منع کنيد ، چنان است که مريض را از کسالتش سرزنش دهيد . دوکلوس



خوشبختي پروانه است. اگر او را دنبال کنيد از شما مي گريزد ولي اگر آرام بنشينيد، روي سر شما خواهد نشست. هيوم



استخوان بندي شهرها در ديوار است و بزرگداشت . حکيم ارد بزرگ



آهنگ صدا هرچه ملايم و مطبوع باشد، سخن موثر و دلنشين تر خواهد بود. جان کايزل



کسي داناست که مي داند هيچ نمي داند. ضرب المثل فلسطيني



نامداران هيچگاه خويش را گرفتار پاسخ به ابلهان کج انديش نکردند . حکيم ارد بزرگ



قوي ترين اهرم ها، اراده است. اسمايلز



خرد در پيکار با ديوان برنده ترين سلاح ها ااست در برابر شمشير تيز ديو ، خرد جوش است و جان بدان روشن . حکيم بزرگمهر



آدمهاي ماندگار به چيزي جز آرمان نمي انديشند . حکيم ارد بزرگ



آنچه بار زندگي را بردوش ماسنگين تر ميسازد، عموماً زياده روي در خود زندگي است. روسو



حواس وسيله ي کشف نيست بلکه فقط وسيله ي ارتباط عملي پيدا کردن با عالم خارج است و همين طور عقل .آن همان مايه ي دانشي است که در جانوران ، غريزه و در انسان ، عقل را به وجود مي
آورد . از آن مايه ي دانش در انسان قوه ي اشراقي به وديعه گذاشته شده که در عموم به حال ضعف و ابهام و محو است ، ولي ممکن است که قوت و کمال يابد تا آنجا که شخص متوجه شود که آن اصل اصيل در او نفوذ کرده مانند آتشي که در آهن نفوذ و آنرا سرخ مي کند . به عبارت ديگر اتصال خود را با مبدا در مي يابد و آنش عشق در او افروخته مي شود ، هم تزلزل خاطري که از عقل در انسان رخ کرده مبدل به اطمينان مي گردد ، هم علاقه اش از جزئيات سلب مي شود . هانري برگسون



جواني صندوق در بسته اي است که فقط پيران مي دانند درون آن چيست . دوکلوس



اگر آرمان برايمان هويدا باشد ابزار هاي رسيدن به آن را خيلي زود خواهيم يافت . حکيم ارد بزرگ



تنها نشان زندگي رشد کردن است . جان هنري



صداقت نخستين فصل دفتر دانايي است . تامس جفرسن



چنان باش که به هر کس بتواني بگويي «مثل من رفتار کن». کانت



از امروز استفاده کن و امروز را از دست مده. ديل کارنگي



کمر راه هم در برابر آرمان خواهي برآزندگان خواهد شکست . حکيم ارد بزرگ



هنر عصاره زندگي است. پل وانري



مادر خوب، شاهکار طبيعت است. گرتري



آدم هاي هدفمند فرمندند ، چرا که برآيند هدفمندي ، پاکي ست و پاکي شاهراه فرمنديست . حکيم ارد بزرگ



تقوي و خوبي مي توان سعادت را خريد. زنون



مطيع‌ مرد باشيد; تا شما را بپرستد. کارول‌ بيکر



بزرگترين کجرويها را زماني انجام مي دهيم که فکر مي کنيم ديگر چيزي براي از دست دادن نداريم . حکيم ارد بزرگ



بزرگترين اميد آن است که اميد را به قصد کشت کتک بزنيم . جان اشتنبک



مشکلي که خوب تشريح و حلاجي شده باشد نصفش حل شده است. چارلز کيترنيک



عشق چنان شيفتگي در نهان خود دارد که سخت ترين دلها نيز ، گاهي هوس شنا در آن را مي کنند . حکيم ارد بزرگ



تنها بدان خدايي ايمان دارم که رقص بداند . فردريش نيچه



خود رايي و خودبيني ، همه کام و مراد خود طلبيدن و ديگران را نامراد و خوار و زبون خواستن ، راه اهرمن ، و دل به بهي و نيکي سپردن راه يزدان است . حکيم بزرگمهر



سختي هاي بزرگ به آدميان نيرويي دو چندان مي بخشند . حکيم ارد بزرگ



براي اراضي کشورم هيچ وقت گفتگو نمي کنم بلکه آن را با قدرت فرزندان کشورم به دست مي آورم . نادر شاه افشار



سرآمد دشواري و سختي دانايست و دانا چشم خويش را بر بسياري از زيبايي هاي زود گذر گيتي خواهد بست . حکيم ارد بزرگ



دنيا به اميد برپاست و انسان به اميد زنده. علي اکبر دهخدا



مرد نيک، صداي وجدان را مي شنود .ضرب المثل اسپانيايي



بي مايگي و بدکاري پاينده نخواهد بود ، گيتي رو به پويندگي و رشد است . با نگاهي به گذشته مي آموزيم : اشتباهاتي همچون برده داري ، همسر سوزي و … را آدميان رها نموده اند ، خردورزي ! آدمي را پاک خواهد کرد . حکيم ارد بزرگ



اگر شما دشمن داريد ، بدي او را با خوبي پاداش ندهيد ، زيرا اين امر موجب شرمساري او مي گردد . ولي به او وانمود کنيد که او با اين عمل خود براي شما خدمتي انجام داده است . نيچه



قوي ترين اهرم ها، اراده است. اسمايلز



در تاريکترين شب هاي ستم ، روشنترين ستاره ها زاده مي شوند . حکيم ارد بزرگ



کوشش اولين وظيفه انسان است. گوته



فهميدن بهتر از دانستن است. گوستاو لوبن



شباهنگام براي خانواده و نزديکانت نامه بنويس و در روز براي اربابان و سرپرستان . حکيم ارد بزرگ



پول بتي است که همه او را مي پرستند ولي اين بت معبد ندارد . روتشيند



آدمي بايد از گناه بپرهيزد ، هر چه را به خويش نمي پسندد به دوست و دشمن خود روا ندارد . حکيم بزرگمهر



مهم ترين رازهاي نهان سياست بازان ، چيزي جز پيگري انديشه مردم کوچه و بازار نيست . حکيم ارد بزرگ



اراده محکم و متين که بخواهد به هر کس آنچه سزاوار است بدهد عدالت نام دارد . اولپن



انسان موفق لاقيد نيست وانسان لاقيد موفق نيست. ضرب المثل چيني



اگر کمي چيزهاي غير لازم را بداني بهتر از اين است که هيچ نداني . سندکا


برگرفته از :
http://mehrun.blogfa.com/post-10.aspx

تارنگار سخنان قصار : سخنان قصار و پندآموز

Posted: 23 Dec 2011 05:14 PM PST

ميهن پرستي ، همچون عشق فرزند است به مادر . حکيم ارد بزرگ



به انسان تندرستي و ثروت بدهيد ، او هر دو را در جستحوي سعادت از دست خواهد داد . پوشه



اگر انتظار و توقع نداشته باشي همه دوست تو اند . رابيندرانات تاگور



بخاطر داشته باشيد که حواس خود را به هر چه متوجه کنيم همان را به دست مي آوريم . آنتوني رابينز



آدمي ساخته افکار خويش است، فردا همان خواهد شد که امروز مي انديشيده است. موريس مترلينگ



بارزترين و گرامي ترين گرايش گاندي ، ميهن پرستي او بود . حکيم ارد بزرگ



لبخند زن دردو موقع آسماني و فرشته مانند است : يکي هنگامي که براي اولين بار با لبخند به معشوق مي گويد دوستت دارم وديگر هنگامي که براي اولين بار به روي نوزادش لبخند مي زند . ويکتور هوگو



بهترين و حقيقي ترين دوستانم از تهي دستانند . توانگران از دوستي چيزي نمي دانند . موزارت



به توانائي خود ايمان داشتن نيمي از کاميابي است. روسو



اگر خرسند و رضا باشي زندگي به دلخواه مي سپاري . حکيم بزرگمهر



پيران آزاده آنانيند که از آموزش دودمان امروز کوتاهي نمي کنند و هر آنچه در انديشه دارند را هديه مي کنند . حکيم ارد بزرگ



آنکس که زورمند و قوي است ، مي تواند با مشت تواناي خود دهان ضعيفي را در هم بشکند در حاليکه بايد بداند که مشت درشت تري هم در آستين قويتري پنهان است . پوشه



به نظر من ما روزي خواهيم مرد که نخواهيم و نتوانيم از زيبايي لذت ببريم و در صدد نباشيم آن را دوست بداريم . آندره ژيد



اگر سخن چون نقره است ، خاموشي چون زر پر بها ست. لقمان حکيم



مرد پرهيزکار ، هرگز پارسايي خود را نمي سنجد. پاسکال



چطور بر کاخ هاي فرمانروايان گذشته خورده مي گيريم ؟ اين کاخ ها نماد و نگار سرزمين ما در برابر ديگر سرزمينها بوده است . در ارزيابي گذشته ، بايد ديدي فرا داشت . حکيم ارد بزرگ



اگربه خاموش کردن آتش ميروي، لباس علفي برتن مکن. مثل چيني



انسان درهرکار بايد بداند کجا بايد ترمز کرد. مثل فرانسوي



فرزندان نيکخو ، براي نگهداري و کمک به پدر و مادر خويش ، بر هم پيشي مي گيرند . حکيم ارد بزرگ



آنکه بيش ا ز اندازه محتاط است بسيار کم کار انجام ميدهد. شيللر



بايد از بدي کردن بيشتر بترسيم تا بدي ديدن. ابوالعلا



پاکترين نگاه مهرآميز را در چشمان پدر و مادر خويش جستجو کن . حکيم ارد بزرگ



آنجا که طبيعت توقف مي کند هنر آغاز مي شود. ويل دورانت



آن چه هستي ، باش . نيچه



اگر ديگران را با زيباترين منشها و صفات بخوانيم چيزي از ارزش ما نمي کاهد بلکه او را دلگرم ساخته ايم آنگونه باشد که ما مي گويم . ارد بزرگ



غير ممکن ها را انجام دادن نوعي لذت است . والت ديسني



انسانيت نيازمند حقيقت است . بيکن



صفات هر کس مربوط به محسنات و نقايص اخلاقي دوستان اوست. کارلايل



مرد بزرگ دير وعده مي دهد و زود انجام ميدهد . کنفوسيوس



هيچگاه به دروغگويان ميدان کارگزاري ندهيد ، با وجود اين که توانايي انجام آن را بهتر از هر کسي داشته باشند . حکيم ارد بزرگ



بسياري از مردم ، گناه نارسائيهاي زندگي خود را به گردن وقايع و اتفاقات مي اندازند . در حالي که آنچه زندگاني ما را شکل مي دهد، خود آن وقايع نيست، بلکه معنايي است که به آن رويدادها مي دهيم . آنتوني رابينز



انتخابات پرشگاه سياسيون براي رسيدن به دستگاه ديواني نيست اينجا خواست توده آدميان براي درمان ناراستي هاست . حکيم ارد بزرگ



زندگي هر يک از شما اين توانايي و قابليت را دارد که عالي و فوق العاده باشد . هر يک از شما نيز اين توانايي و قابليت را در خود داريد که از زندگي خود تا سرحد کمال لذت ببريد. کليد اين معما در زندگي همراه با عشق و شور زندگي نهفته است . باربارا دي آنجليس



انسان همچون رودخانه است ، هرچه عميقتر باشد آرام تر و متواضع تر است . منتسکيو



نخستين گام بهره کشان کشورها ، ابتدا نابودي بزرگان و ريش سفيدان است و سپس تاراج دارايي آنها . حکيم ارد بزرگ



مشکلات خود را بر ماسه ها بنويسيد و موفقيت هايتان را بر سنگ مرمر . پرمودا باترا



شجاعت مانندعشق از اميد تغذيه مي کند. بناپارت



راهي را که در زندگي برگزيده ايم مي تواند برآيند بازخورد کنش ديگران ، با ما باشد . پرسش آن که :
آيا ماخويشتن خويشيم ؟
و يا همواره بايد پاسخگوي برخوردهاي بد ديگران باشيم ؟
اين پرسش ها را که پاسخ گفتيم ! آزادي در ما بارور مي شود .
وپس از آن ، آرماني بزرگ همچون عشق به ميهن در چشمه وجودمان جاري مي گردد . حکيم ارد بزرگ



تعصب چشم هاي بينا را نابينا و گوش هاي شنوا را ناشنوا مي کند . ابوريحان ببِروني



کسي که کوچکترين قسمت رازي را فاش کند بقيه آنرا هم نمي تواند حفظ کند . ريشتر



ايرانيان نيک نامي و پاکي تبار گذشتگان خويش را در شاهنامه فردوسي مي بينند و در هر دودماني که باشند برآن راه خواهند بود . حکيم ارد بزرگ



يا چنان نماي که هستي ،يا چنا باش که مي نمايي . بايزيد بسطامي



کسي که از هيچ چيز کوچکي خوشحال نمي شود ، هيچگاه خوشبخت نخواهد شد. اپيکور



پيران جهان ديده همواره جوانان را به خروش و بيداري فرا مي خوانند . حکيم ارد بزرگ



هنگامي که مصمم به عمل شديد ، بايد درهاي ترديد را کاملا مسدود کنيد. نيچه



سه چيز خيلي سخت است: فولاد ، الماس و خويشتن شناسي . فرانکلين



براي پيروزي انديشه خود ، بياموز و پژوهش کن ! و براي گريز از دشمن مال و زندگيت ، به هنجارهاي قانوني پناه ببر و دوري پيشه کن . حکيم ارد بزرگ



تنهايي در بهشت هم ارزش ندارد. دو سن پي ير



تربيت کودک را بايد بيست سال پيش از تولش آغاز کرد. ناپلئون



پيران جهان ديده براي گفتگو با جوانان مانع تراشي نمي کنند . حکيم ارد بزرگ



حتي ضرب المثل هاي کوتاه، بدنبال تجربه هاي طولاني ساخته شده اند. سروانتس



فهمِدن هميشه بهتر از آموختن است. لوبون



اندوخته اي با ارزشتر از تندرستي ، نمي شناسم . حکيم ارد بزرگ



اگر مي خخواهي زياد عمر کني ، درجواني پير شو . مثل اسپانيايي



حکومت طلايي آنجاست که نتوان قوانِن را با پول خريد. برنادشاو



کارهاي بزرگ تنها از مردان بزرگ ساخته است و مردان هنگامي بزرگ مي شوند که بخواهند. شارل دوگل



خودخواه ترين آدميان آناني هستند که چشمشان را بر سرنوشت هم ميهنانشان بسته اند . حکيم ارد بزرگ



چون راه رفتن آموختم به دويدن پرداختم. نيچه



تو فقط امروز زنده نيستي ، فکر آينده هم باش مارسل آشارچ



شناخت ما از کرانه درياي وجود بزرگان ، تنها به اندازه ميدان ديد چشم انديشه ماست و نه بيشتر . حکيم ارد بزرگ



پيروزي واقعي جان آدمي، فکرکردن است. هوگو



نگهداري ثروت به مراتب دشوار تراز کسب آن است. گورکي



تبار بي ريش سفيد ، همچون خانه بي پوشش است . حکيم ارد بزرگ



آنکه را سخاوت است به شجاعت حاجت نيست . سعدي



استعداد هاي نهفته درون خود را کسف و شکوفا کنيد. آنتوني رابينز



کوچک کنندگان دايره انتخابات ، با بن و ريشه آن دشمن اند . حکيم ارد بزرگ



پشتکار، ارزشمندترين عامل شکل دهنده کيفيت زندگي است و حتي از استعداد نيز مهمتر است. آنتوني رابينز



برگرفته از :
http://masterpiece-2200.blogfa.com/post-21.aspx

تارنگار زیباترین جمله , جملات بزرگان, جملات زيبا : زیباترین جمله از کیست ؟ برگ 20

Posted: 23 Dec 2011 05:05 PM PST


پر حرفي در هنگام اندرز ، از اثر آن مي کاهد . حکيم ارد بزرگ



پيروزي آن نيست که هرگز زمين نخوري، آنست که بعد از هر زمين خوردني برخيزي. مهاتما گاندي



اگر قرار باشد بايستي و به طرف هر سگي که پارس مي‌کند سنگ پرتاب کني، هرگز به مقصد نمي‌رسي. لارنس استرن



مهر و سخني که در يک شاخه گل است ، در سبد سبد شکوفه نيست . حکيم ارد بزرگ



نقيض يک قضيه صادق يک قضيه کاذب است، اما نقيض يک حقيقت ژرف گاهي حقيقت ژرف ديگري است. نيلس بور



اگر زندگي با تو سرناسازگاري دارد تو با او سازش کن. اسپارت



داناي روشندل کسي است که به فرمان ديو از راه يزدان پاک جهان آفرين برنگردد. حکيم بزرگمهر



اندرز جوان بايد کوتاه ، تازه و داستان وار باشد . حکيم ارد بزرگ



در زندگي بايد دو عامل را هدف زندگي قرار داد :
1- رسيدن به آنچه که مي خواهي
2- لذت بردن از آن
لوگان پيرسال اسميت



کاش نادر شاه همچنان زنده بود و مي توانستم در رکابش براي سربلندي ايران شمشير بزنم . کريم خان زند



فراموش نشدني ترين تجربه ها براي اندرز ، آنهايست که اندوهي فراوان براي بدست آوردنشان کشيده ايم . حکيم ارد بزرگ



صرفه جويي بخودي خود هنر و منبع درآمد است. سه نه ک



درباره آدمها از سوالاتي که مي‌پرسند قضاوت کن نه از جوابهايي که مي‌دهند. ولتر



من و ارد [حکيم ارد بزرگ ايراني] زاده يک سرزمين بزرگ هستيم . احمد شاه مسعود



اندرز پير ، بيشتر زمان ها مملو از خون و درد است که بدبختانه جوان از فهم آن ناتوان است . حکيم ارد بزرگ



براي يک زندگي خوب: مثل سگ کارکن، مثل اسب بخور، مثل روباه فکر کن و مثل خرگوش بازي کن. جرج آلن



قشنگترين چيزهاي دنيا نه قابل ديدن و نه حتي قابل لمس کردن هستند. بلکه بايد آنها را با قلب خود حس کنيد. هلن کلر



صدها راه براي پند و اندرز دادن وجود دارد اما بيشتر بدترين گونه آن ، که همان رو راست پند گفتن است را برمي گزينيم . حکيم ارد بزرگ



بيست سال بعد، بابت کارهايي که نکرده‌اي بيشتر افسوس مي‌خوري تا بابت کارهايي که کرده‌اي. بنابراين روحيه تسليم‌پذيري را کنار بگذار. از حاشيه امنيت بيرون بيا. جستجو کن. بگرد. آرزو کن. کشف کن. مارک تواين



از دواج قرارداد دونفره اي است که در همه دنيا اعتبار دارد. مارک تواين



آن که پند پذير نيست ، در حال فرو افتادن در چاله زبوني است . حکيم ارد بزرگ



نبوغ ، جوهر تفکر است . ژان پل ساتر



آنکه ثروت خود را باخت ، زياد باخته است ولي آنکه شهامت خود را باخت پاک باخته است . سروانتس



پند و اندرز بسيار ، همچون دشنام آزار دهنده است . حکيم ارد بزرگ



افراد منطقي خودشان را با دنيا تطبيق مي‌دهند. افراد غير منطقي سعي مي‌کنند دنيا را با خودشان تطبيق دهند. پيشرفت بستگي به افراد غيرمنطقي دارد. جرج برنارد شاو



آنچه را مي‌شنوم، فراموش مي‌کنم. آنچه را مي‌بينم، به خاطر مي‌سپارم. آنچه را انجام مي‌دهم، درک مي‌کنم. کنفوسيوس



سخن مهر آميز و دلگرم کننده مي تواند از فانوس کوچک ، ستاره بسازد . حکيم ارد بزرگ



«موانع»، آن چيزهاي وحشتناکي هستند که وقتي چشمتان را از روي هدف بر مي‌داريد، به نظرتان مي‌رسند. هنري فورد



تمام حقايق سه مرحله را پشت سرگذاشته‌اند: اول، مورد تمسخر واقع شده‌اند. دوم، به شدت با آنها مخالفت شده است. سوم، به عنوان يک چيز بديهي پذيرفته شده‌اند. آرتور شوينهاور



آغاز اُرُد ، پايان کسي نيست . آغاز ارد ، بهار انديشه يي ست که به آن وابسته است ، آن را خزان و زمستان نيست ، چون ميوه باغي ست در کام اُرُد هاي ديگر ... . حکيم ارد بزرگ



مدام براي انجام وظايف و کارهاي اصلي خود وقت ايجاد کنيد . هر روز براي انجام کارهاي فردا برنامه ريزي کنيد . چند کار کوچک را که بايد حتما انجام شوند همان اول صبح انجام دهيد . سپس بلافاصله به سراغ وظايف اصلي و مهم برويد و کار را تا به اتمام رساندن آنها ادامه دهيد. بردروم ريپورتس



ديو کين و ديو سخن چيني گزنده است . سخن چين هرگز جز به دروغ لب نمي گشايد . گفتارش هميشه بي فروغ است .دو روي و سخن چين از مهر يزدان بي بهره اند و از او در هراسند . حکيم بزرگمهر



پرسشگري حس کودکانه ايي است که تا پايان زندگي بايد همراهش داشت . حکيم ارد بزرگ



تو چيزها را مي بيني و مي پرسي: چرا؟ من خواب چيزهائي را که وجود ندارند مي بينم و مي گويم: چرا که نه؟ جرج برنارد شاو



هر چيزي زيبائي هاي مخصوص به خودش را دارد ولي هرکسي نميتواند آنها را ببيند. کنفوسيوس



با ارزشترين نشان اُرُد ، ايراني بودن است . حکيم ارد بزرگ



عاشق بودن به همان اندازه طبيعي است که نفس کشيدن و زنده بودن . باربارا دي آنجليس



آنکه پريدن نميداند نبايد بر پرتگاه آشيانه بسازد. فريدريش نيچه



آنگاه که ايران شکوه اساطيري خويش را باز يابد ، آرزوهاي اُرُد به پايان مي رسد . حکيم ارد بزرگ



غرور خود را نگهدار ولي براي او زيست نکن. کارن استيونس



انديشه دريايي است که مرواريد آن فلسفه و فرزانگي است . يحيي برمکي



به آنهايي که مي گويند "اُرد" عشق نمي شناسد بگوييد او هم عاشق شد ! ... يک بار و براي هميشه ... عاشق ميهن پاکش "ايران" ... حکيم ارد بزرگ



مهم نيست اگر زمين بخوريد، مهم دوباره برخاستن است . ونيسنت لمباردي



عده اي بزرگ زاده ميشوند، عده اي بزرگي را بدست مي آورند و عده اي بزرگي را بدون آنکه بخواهند با خود دارند. شکسپير



پرسش روشن شاگرد از پاسخ استاد ارزشمندتر است . حکيم ارد بزرگ



اگر با خونسردي گناهان کوچک را مرتکب شديم ، روزي مي رسد که بدترين گناهان را هم بدون خجالت و پشيماني مرتکب مي شوبم . شوپنهاور



زندگي از سه جزء تشکيل شده است:آنچه بوده ، آنچه هست و آنچه خواهد بود.بيائيد تا از گذشته براي حال استفاده کنيم و در حال چنان زندگي کنيم که زندگي آينده بهتر باشد. شکل دادن به زندگي وظيفه خودمان است . به صورتي که آنرا بسازيم ، اين بازسازي مايه زيبايي و يا مايه شرمساري ما مي شود. وير



آنکه پرسشهاي پراکنده در وادي هاي گوناگون را همزمان مي پرسد ، تنها مي خواهد زمان و نيروي استاد را تباه کند . حکيم ارد بزرگ



اگر کوه با همه سنگيني و عظمت و صلابت که وي راست فرمان شاه را سبک دارد تيره راي خيره سري بيش نيست . حکيم بزرگمهر بختگان



انديشه هاي ما ، آري و نه گفتن هاي ما ، و اگر و اما گفتن هاي ما ، همه با همان ضرورتي از درون ما رشد مي کنند که ميوه از دل درخت ، به هم مر بوط و با هم خويشاوندند ، و همه از يک اراده، يک وضع جسماني، يک خاک ، و يک خورشيد نشان دارند . فريدريش نيچه



اهل خرد ، پيشتاز روزگار خويش اند . حکيم ارد بزرگ



غير ممکن ها را انجام دادن نوعي لذت است . والت ديسني



هنرها تنها تقليد محض واقعيت خارجي نيستند و اگر برخي آثار هنري چنين بودند در حقيقت در برابر رسالت عالي خود کاذب مي نمودند. شوپنهاور



آدم خردمند ، تار و پودهاي اصلي زندگي را مي يابد . حکيم ارد بزرگ



انسان برتر از ابرانسان بسيار دور است . فريدريش نيچه



آيا زندگي آنقدر عزيز ، و صلح آنقدر شيرين است که به بهاي زنجير و اسارت خريداري شود ؟ . پاتريک هانري



شب زندگي براي خردمند ، همچون روز روشن است . حکيم ارد بزرگ



نخستين قانون موفقيت تمرکز است . يعني همه نيروهاي خود را روي يک نقطه متمرکز کنيد ، مستقيما به سراغ همان برويد و به چپ و راست منحرف نشويد . ويليام ماتيوس



برترين دانش ها يزدان پرستي است . حکيم بزرگمهر



سخن هاي پست ، آدمهاي حقير را جذب و خردمندان را فراري مي دهد . حکيم ارد بزرگ



برگهاي کتاب به منزله ي بالهايي هستند که روح ما را به عالم روشنايي پرواز مي دهند . ولتر



وظيفه اصلي و اساسي کلمه قدرت اين است که در خوشبختي بشر بکوشد. هانري دورلئان



دوست بجاي چتريست که بايد روزهاي باراني همراه شما باشد . پل نرولا



يگانه راه براي افزودن خوشبختي بر روي زمين آن است که تقسيمش کنيم . پول شرر



بازده خرد براي اهل انديشه ، کلام سکرآور است . حکيم ارد بزرگ



بخش عمده ي تاريخ حدس است و بقيه تعصب. ويل دورانت



اصولا زماني پوچي براي چيزي معنا پيدا ميکند که بيايم براي آن ، هدفي تعريف کنيم .و اگر بدانيم هدفي در کار نيست، به پوچي هم نخواهيم رسيد . فريدريش نيچه



هر آنکه خردمندتر است اهريمن بيشتر به او حمله مي کند . در ميدان جنگ و آورد او هزاران فتنه و افسون کشته شده را خواهي ديد . حکيم ارد بزرگ



مهم نيست اگر زمين بخوريد، مهم دوباره برخاستن است. وينسنت لمباردي



مفاهيم سازه هاي مغزي اند حال آنکه ايده ها مقدم بر فکر بشري هستند . در حقيقت درک مغزي ما از ايده ها مفهوم را مي سازند لذا مفاهيم را راهي به قلمرو ذاتها نيست . شوپنهاور



دشمني و پادورزي ، به آدم خردمند انگيزه زندگي مي دهد . حکيم ارد بزرگ



انديشه هاي ما در غرفه هاي بيشمار دماغ با زنجير ناپيدا به يکديگر پيوسته اند . چون يکي از آنها بيدار شود ، هزار تاي ديگر نيز سر بر مي دارند . پوپ



اين ذهن است که ذهن را جلب مي کند، فقط درست ها مي آيند و ما به وسيله ناخودآگاهي هدايت مي شويم زيرا ناخودآگاه مي داند . ک.گ.يونگ



کسي که نداي دروني خود را مي شنود، نيازي نيست که به سخنان بيرون گوش فرا دهد. مولانا جلال الدين بلخي



آن چه دلخواه همه است جز تن درستي نيست ، که اگر کسي روزي از آن محروم شد آرزويي جز بدست آوردنش ندارد . حکيم بزرگمهر بختگان



آنچه رخ داده را بايد پذيرفت اما آنچه را روي نداده ، مي توان به ميل خويش بنا نمود . حکيم ارد بزرگ



آن زنده که کاري نکند ، مرده به از اوست . ضرب المثل ايراني



با دلسوزي و احترام بيشتري نسبت به ديگران رفتار کنيد . آنتوني رابينز



فرومايگان پس از پيروزي ، همآورد شکست خورده خويش را به ريشخند مي گيرند . ارد بزرگ



هنگامي که منتظريد ديگران هيجان را به زندگي شما بازگردانند ، براي توليد عشق و شور و نشاط به آنان وابسته مي شويد و تماس خود را با منبع عشق درون خود از دست مي دهيد . باربارا دي آنجليس



با تقوي و خوبي مي توان سعادت آفريد. زنون



بزرگترين گمشده هاي ما در زندگي ، نزديکترين ها به ما هستند ! . حکيم ارد بزرگ



مرور زمان به خودي خود بسياري از نگراني ها را ازبين مي برد. ديل کارنگي



زايش و پيشروي در همه چيز ، بهانه زندگيست . حکيم ارد بزرگ



امکانپذير است که يک ميليون حقيقت را در مغز انباشت ولي هنوز بيسواد بود.آلک بورن



عصاره همه مهرباني ها را گرفتند و از آن مادر را ساختند. کريستوفر مارلو



کتابها نفس مي کشند و زنده اند . حکيم ارد بزرگ



انسان در همان لحظه که تصميم مي گيرد آزاد باشد ؛ آزاد است. ولتر



مردي که لبخند به صورت ندارد نبايد دکان باز کند. ضرب المثل چيني



ايران بهشت ماست ، ايران تنها بهانه بودن است . حکيم ارد بزرگ



وظيفه چيزي است که از ديگران انتظار انجامش را داريم.اسکاروايلد


زندگي بدون آزادي ، شرم آور است . حکيم ارد بزرگ



انديشه کنيد زيرا انديشه کردن مايه زنده دل بودن مردم است. ناپلئون



تعلل و عقب انداختن کارها، يکي از شايع ترين راههاي فرار از رنج است. آنتوني رابينز



رسانه تنها مي تواند پژواک نداي مردم باشد نه اينکه به مردم بگويد شما چه بگوييد که خوشايند ما باشد . ارد بزرگ



هر چه بيشتر عشق بورزيد ديگران نيز مجوز آن را خواهند يافت تا عشق بيشتري به شما و نيز ديگران بورزند . باربارا دي آنجليس



در دوي زندگي ، هميشه هماورد را شانه به شانه ات بپندار و هميشه با خود بگو تنها يک گام پيشترم ، تنها يک گام . حکيم ارد بزرگ



از آهسته رفتن نترس ، از بي حرکت ايستادن بترس . مثل چيني



دوست مثل پول ، بدست آوردنش از نگه داشتنش آسان تر است. باتلر



براي جلوگيري از تباهي و بيراهه روي ، راه انديشه و ارزيابي را باز بگذاريم . حکيم ارد بزرگ



خنده کوتاهترين فاصله بين دو نفر است . ويکتور هوگو



دوستان را در خلوت توبيخ کن و در ملاءعام تحسين . اسکاروايلد



بزرگترين دام نقادان ، خودستايي ست . حکيم ارد بزرگ



خود را در حالت تسلط بر حوادث ببينيد، بشنويد، و احساس کنيد. تا اينکه احساسي از اعتماد بصورت شرطي در شما بوجود آيد و يقين کنيد که با اعتماد به نفس و قدرت مي توانيد با هر اتفاقي مقابله کنيد. آنتوني رابينز



تمامي روابط شما از عشق خواهد درخشيد . باربارا دي آنجليس



با احساس مي شود پند و اندرز داد اما سامان دهي به کشور نياز به هنجار و چهارچوبي توانمند دارد . حکيم ارد بزرگ



تکرار مادر مهارت هاست . ديل کارنگي



به زبانت اجازه نده قبل از انديشه ات به راه افتد. ناپلئون



چه نشاني از بد انديش بجاست ؟ هيچ . حکيم ارد بزرگ



تنها موسيقي مرا به شناسائي خداوند راهنمائي کرد. دوموسويه



بهترين انسان کسي است که در حق همه نيکي کند . کنفوسيوس



چه بسيار آدميان ناداني که مهرباني شايستگان را بر نمي تابند آنها در نهايت يا به بردگي تيزدندانان گرفتار آيند و يا چهره زشت تنهايي را آشکارا ببينند . حکيم ارد بزرگ



وظيفه اي را که از همه به شما نزديک تر است انجام دهيد. گوته



حاصل من از فضل فقط اين شدکه بر جهل خود دانا شوم. بقراط



ره آورد گفتگو با نادان دو چيز است : نخست از دست دادن بخشي از عمر و ديگري گرفتار شدن ، به افکار پوچ و بي ارزش . حکيم ارد بزرگ



آن کس که ارده و استقامت دارد، روي شکست نمي بيند. مترلينگ



بهترين وسيله براي جلب محبت ديگران ، نيکي در باره آنها ست. روسو



شمشير نادان هايي که در برابر خردمندان مي ايستند خودستايي و خودسري است . حکيم ارد بزرگ



کمال هنر در نهان داشتن هنر است . کينتلين



رمز موفقيت در ثبات قدم نهفته است . بنجامين



براي اينکه بشر بتواند در دنيا خوشبخت زندگي کند بايد از قسمتي از توقعات خود بکاهد. شامفور



احمق هيچوقت سعادتمند نمي شود. سيسرون



جهان آينده بدون اينترنت بي معناست . حکيم ارد بزرگ



از اشتباهات خود و ديگران عبرت بگير . بزرگمهر حکيم



خطاهاي ديگران را، چون خطاي خويش ، تحمل کن. فنلن



پيرامونيان ما چه بخواهيم و يا نخواهيم بر انديشه هاي ما اثر خواهند گذاشت . حکيم ارد بزرگ



تنها سکوت است که مي تواند ما را به معرفت برساند. رادها کريشنان



بزرگترين عيب آن است که از عيب خويش آگاه نباشيم . کارلايل


سامان از پس ساختار درست هويدا مي گردد . حکيم ارد بزرگ



من بيش ازهر چيز ، اعتقاد دارم که آنچه سرنوشت ما را تعيين مي کند ، شرايط زندگيمان نيست ، بلکه تصميمهاي ماست. آنتوني رابينز



هر شروع دوباره ، هر رشد و تحول دروني و هر تغيير مسيري که همواره از عشق و نياز و گرايش دروني آغاز شده باشد به سمت حقيقت ، خوشحالي ، خوشبختي و آزادي بيشتر است . باربارا دي آنجليس



خوشرويي هديه اي ست ، که کادو ندارد . حکيم ارد بزرگ



نزديک ترين چيزها مرگ و دورترين چيزها آرزوهاست. سقراط



علم و دانش کليدي است که تمام درها باآن باز مي شوند. آناتول فرانس



کردار ناپسند خويش را با دارايي زياد هم نمي تواني پنهان سازي . حکيم ارد بزرگ



براي اينکه دانش ملکه شود، تعليم کافي نيست ، عمل لازم است. برنادشاو



استراحت خوب ، بهتر از غذاي خوب است . ويکتور پوشه



راهي جز نرمش و بازي با هستي نيست . حکيم ارد بزرگ



دنيا سراسر زيبائي وجمال است و ما کمتر متوجه آن هستيم. پاسکال



هرکس تاريخ بداند ، هم در گذشته زندگي مي کند و هم در حال . آلفرد روزنبرگ



آه و بردباري ، ريشه هر ديوزاد ، و بد خويي را ، خواهد کَند . حکيم ارد بزرگ



راز سعادت در اين است که کاري که به تو واگذارشده دوست بداري. هاکسلي



سند پاره ميشود، قول پاره نميشود. مثل آلماني


برگرفته از :
http://salamagency.blogfa.com/post-21.aspx

تارنگار حکیم اردبزرک : زندگینامه حکیم ارد بزرگ

Posted: 22 Dec 2011 06:43 AM PST

بی شک ارد بزرگ برجسته ترین اندیشمند حال حاضر ایران است .
- اندیشه های او در کتابی با عنوان آرمان نامه گرد آوری شده است .
- روح میهن پرستی و توجه ویژه اش به انسانیت بر سراسر نوشته هایش حاکم است .
- تا کنون در دهها کتاب به اشکال گوناگون به طرح نظریات و افکار او پرداخته اند .
- دو نظریه مشهور دارد به نام های قاره کهن و کهکشان بزرگ اندیشه .
- دارای هواخواهان بسیار در رده های مختلف کشورهای آسیای میانه است .
- از دوستانش می توان به احمد شاه مسعود اشاره کرد و بسیاری معتقدند احمد شاه مسعود در پنج سال پایانی زندگی خود به خاطر ارتباط با او از یک چریک صرفا مذهبی تبدیل به یک مبارز ملی شد.
- داده های موتور جستجوگر گوگل نشان می دهد او پر طرفدارترین نخبه زنده ایرانیست.
- ریشه خانواده گی او را در تبار سلجوقیان می دانند همانهایی که شاهنامه را تکثیر کردند و تاریخ خورشیدی را در مقابل تاریخ قمری به ایرانیان عرضه نمودند .
- پارسی زبانان از پند های اخلاقی و اجتماعی او بیشترین استقبال را نموده اند .


زندگی نامه و بیوگرافی ارد بزرگ :
بی شک ارد بزرگ یکی از برجسته ترین اندیشمندان حال حاضر ایران است نگاهی سطحی به زندگی و آثارش ما را چنان شیفته خود می سازد که می توان با نوای صدایش رقصید و پیش رفت اندیشه های او وجوه مختلفی دارند که قوی ترین وجه آن توجه ویژه اش به اخلاقیات و پاک زیستی انسان است. توجه ویژه ارد به اخلاقیات باعث نمی شود رازهای زندگی مدرن امروز را در نظر نگیرد ، فرآیند و بازده اندیشه خردگرایانه او موجب پیراستن ناراستی هاست .
حوزه فلسفه اجتماعی اش ریشه در سنت ایران باستان دارد می توان او را میهن پرست ترین اندیشمند صد ساله اخیر ایران دانست جایی که می گوید :
ستایش گران میهن ، زنان و مردان آزاده اند .
و یا :
میهن پرستی ، همچون عشق فرزند است به مادر .
بجز ایران بسیاری در کشورهای فارسی زبان حوزه فرهنگی ایران از مریدان ارد محسوب می شوند . این مسئله به جوانان و محیط های دانشگاهی ختم نمی شود گاهی در بین سیاستمداران و افراد نام آشنای کشورهای آنها هم می توان کسانی را دید که به جهات مختلف به او دل بسته اند بمانند این مطلب که از سایت موسسه مطالعاتی فرهنگی روسیه, آسیای مرکزی و قفقاز (ایراس) برداشت نموده ام :

خاطره ای از احمد شاه مسعود و ارد بزرگ :
این خاطره حکایت از روابط نزدیک این دو تن دارد که در طی سالهای تنهایی احمد شاه مسعود وظهور و قدرت دو چندان طالبان ، که کابل ، هرات و مزار در اختیارطالبان و نیروهای متجاوز پاکستان بود . هر روز دهها بار مناطق اندک باقی ماندهبمباران می شدند و در آن هنگامه ، که افکار عمومی می پنداشت شیر تنگه پنجشیر ( مسعود ) بهزانو در خواهد آمد، و اندک نیروی مردم افغانستان هم قربانی سیاستهای آمریکایی دولت پاکستان و عربهای متجاوز امارات واقع شود .ارد بزرگ ، احمد شاه مسعود را مورد حمایت خویشقرار می دهد و چنانچه در آن خاطره می خوانیم احمد شاه به شدت تحت تاثیر روح بزرگاو قرار می گیرد. در این خاطره زیبا می خوانیم ارد بزرگ هدیه ای برای احمد شاهمسعود می فرستد .آن هدیه در واقع یکی از آثار هنرمندانه اوست. تابلویی فوقالعاده زیبا ، با تمی شگفت انگیز ...در آنجا شیر سنگی است که پایش زخم برداشتهو آهوی ظریف و کوچک ، گونه خویش را بر زخم گذاشته تا خونبیرون نزند ... این تشبیه و استعاره زیبا گویای درک عمیق ارد بزرگ از شرایط نهچندان مناسب احمد شاه مسعود را داشت . و در ادامه آن خاطره می خوانیم وقتی احمد شاهآن اثر را از پیک ارد بزرگ ، در طی مجلسی دریافت می کند شدیدا منقلب و دگرگون میشود و چهره آرام و متین او به هم می ریزد او در آن جا از خواب شب قبل خود بهنزدیکانش سخن می گوید بله خوابی که از ارد بزرگ ، یک اسطوره می سازد و برای قومافغان آشنایی دیرین می شود ...

احمد شاه می گوید "خواب می دیدم پایم در نبردزخمی شده و در آن هنگامه تنهایی مردی با لهجه ایرانی می گفت احمد شاه ناراحت نباش، تو فرزند ایرانی !! . و در ادامه می گوید آن مرد بزرگ بسرعت پایم را می بست تاجراحتم التیام یابد"

این خاطره زیبا از جهات گوناگون قابل ارز یابیستنگاه عمیق ومسئولیت شناس یک هنرمند را نشان می دهد.او خود می اندیشد ، احساس مسئولیت میکند و بدون آن که منتظر این و آن باشد دست به عمل می زند شاید امروز این خاطره باهمان آدمهای اندکی که از آن خبر داشتند هیچ گاه گفته نمی شد و این راز همچون رازمرگ احمد شاه در دل تاریخ مدفون می شد ، اما! اما ارد مسئولیت خویش را پیش وجدان وآرمانهای خویش به انجام رسانیده است.او به هنر ایرانی به عنوان ابزاری می پردازد کهمی تواند قسمتی از خلقت انسانی که نیروی ست آسمانی ، را برای رهایی و کمال بشر بکارگیرد آثار او مادی نیستند و با نگاه مادی هم غیر قابل تفسیراند ، بقول دکتر مهرانفربرای شناخت ارد لازم است .

تائو ، فردوسی بزرگ و خیام فیلسوف را بشناسیم او از تائو لطافت وگذرایی و از فردوسی بزرگ هدف و آرمان مقدس و از خیام فیلسوف جهان فانی و بی ارزش راآموخته است.

احمد شاه مسعود به گفته یارانش در سفرها و منزلش در کنار قرآن دیوان حضرت حافظ را هرگز از خود جدای نمی کرد و ارادت خواصی به حافظ گرانمایه داشت .
آری داستان ارد داستان مردیست که عاشقانه سرزمین اجدادیش را ، فرزندان و تاریخش را دوست دارد اما این عشق موجب ستایشگری دائم و بی نتیجه گذشته نشده است . درسها و سخنان حکیمانه او این روزها از همه جا شنیده می شود صد ها هزار سایت و صدها نشریه روزانه کلام دلنشین او را تکرار می کنند و نسلی را با خود همراه نموده اند .
تصور این بود که جوانان ایران با اندیشمندان خویش قهر نموده اند اما امروز به خوبی شاهد موجی هستیم که همراه با اندیشمند معاصر آنهاست . ایرانیان هیچ وقت روشن اندیشان خویش را رها ننموده اند آنان بدنبال ندای حقیقی انسانهای آزاده اند . و او می گوید :

رهایی و آزادی ، برآیند پرستش خرد است و دانایی .

و این ندا را امروز در گلوی خسته و غمگین ارد یافته اند اشک ها و غمگنانه های او نوای دل انگیز هزاران هزار مشتاق رشد و آرمانخواهی ایرانیان گشته است آن گاه که می گوید :
یاد اشک و شیفتگی ، آویزه خاموش دلهاست .

سخن گفتن از ارد OROD کار ساده ای نیست او و خواست هایش را نمی توان در یک مجموعه کوچک و یا حتی دریک کتاب تعریف نمود آنچه من از این نابغه معاصر کشورمان می دانم آنست که زاده شهر توس نو (مشهد )است اما پدرش و اصلیتش از دیار شیروان یکی از شمالی ترین شهرهای خراسان بزرگ است به لحاظ نژادی به سلاجقه متصل می شوند چنانچه می دانیم هزار سال قبل سلجوقیان ایل بزرگی در ناحیه آمودریا و فرارود بودند (ناحیه ای که همکنون کشورهای تاجیکستان ، جنوب شرقی ازبکستان ، شرق ترکمنستان و قسمت شمالی افغانستان است ) سلجوقیان مسعود جانشین محمود غزنوی را از سلطنت به زیر کشیدند و رفته رفته گستره ایران را تا مدیترانه پیش بردند سلجوقیان گسترده ترین حکومت ایرانی را پس از اسلام بر سراسر منطقه گسترانیدن بازماندگان آنان در نواحی از مناطق شمال خراسان و منطقه بختیاری ایران ساکن شدند . بله خواجه نظام الملک توسی صدر اعظم دولت سلجوقی در سایه قدرتی که از علم و اندیشه های فردوسی بدست آورده بود ، توانست از خرابه غزنویان ، نظام اداری و اجتماعی درخشانی همچون تاسیس مدارس نظامیه و بفرمان ملک شاه سلجوقی که عاشق فرهنگ نیاکان و فردوسی بود تقویم خورشیدی ( جلالی ، شمسی ) را با کمک خیام و گروهی دیگر از نخبگان سرزمینمان ایران در مقابل هجری قمری تازیان ایجاد نمود .
مهمترین رکن اداره کشور در این دوره در اختیار مجلس ریش سفیدان بود آنان امرا و پادشاهان دودمان سلجوقی را بر می گزیدند و از قدرتی نظارتی و گاها تنبیهی برخوردار بودند ( شبیه سلسله اشکانیان )آنان معتقد به اصل فکر برتر بودند شاهنامه فردوسی و صدها اثر تاریخی دیگر را احیا کردند آنان حاکمیت تازیان (اعراب) را بطور کلی در خاورمیانه محدود به منطقه شبه جزیره عربستان نمودند نکته جالب در مورد گسترش حاکمیت این قوم بزرگ وجود داشت و آن مطلب این است که آنها هیچ گاه به شهرهای بین راه وارد نمی شدند تنها سفیری را به داخل شهر مربوطه می فرستادند و اولین خواستشان آن بود که دیگر خطبه ای به نام خلیفه بغداد خوانده نشود و رسما حکومت سلجوقی را بپذیرند .ذکر این حوادث تاریخی باعث می شود بهتر با اندیشمندی آشنا شویم که بر پیرامون خود دارای شناخت و ریشه است بقول حکیم فردوسی:
پدر چون به فرزند ماند جهان ........کند آشکارا برو بر نهان
گر او بفگند فر و نام پدر ...............تو بیگانه خوانش مخوانش پسر
کرا گم شود راه آموزگار ...............سزد گر جفا بیند از روزگار

به نظر من ما با شخصیتی روبرو هستیم که در این پیشینه کهن شناور است اهل خرد همواره در دوران زندگی این جهانی خویش در چنین وضعیتی قرار دارند . شما به زندگی سراسر رنج و اندوه فردوسی بزرگ نظری بیفکنید و سپس هزار سال بعد در همان شهر و همان خاک اخوان ثالث متولد می شود رشد می کند برگ می دهد و شاخسارش پر میوه می شود با همان غمها و همان محنت ها با همان آواز با همان آثار تراژیک ...
هر چند خود اخوان داشتن ریشه باستانی خویش را در قالب شعری رد می کند
اما اگر این ریشه نبود سفارش نمی کرد در کنار فردوسی بزرگ دفنش کنند ...
آری اُرد نیز با آثارش از ریشه های مشترکی سخن می گوید که شاید امروز در مرزهای کنونی ایران نباشد اما روان او همچنان در دره های شگفت انگیز بدخشان و کوههای مرتفع پامیر و رود بزرگ جیهون پرواز می کند
وقتی او را در حال صحبت با تاجیکان و یا اهالی شمال افغانستان و یا جنوب ازبکستان که گاها برای دیدنش می آیند می بینید متوجه می شوید که پرواز روح در دل تاریخ یعنی چه ، آنوقت که چشمان متعجب و مبهوت میهمانان را می بینید با آهنگ صدای او همراه می شوید و به ژرفای روان او فرو می روید .
اندیشمند و متفکر ایرانی که نظریات شگفت انگیز او موجب جلب و گرایش بسیاری از علاقمندان به علوم انسانی و بعضا علوم سیاسی شده است . ارد بزرگ به نوعی معمار است ، او از آینده ایی سخن می گوید که می تواند ایران را به جایگاه اصلی خود باز گرداند . شاید مهمترین نظریه او یعنی قاره کهن خود به تنهایی بتواند بیشترین تغییرات را در سطح روابط خارجی ایران و 19 کشور اطراف آن بوجود آورد . او به صراحت از تبانی شرق و غرب برای بلعیدن حوزه فرهنگی مرکز جهان ( که ایران در قلب آنست) یاد کرده است نظریه او مبتنی بر سخن فردوسی است که می گوید سلم و تور دو فرزند فریدون که یکی بر غرب و دیگری بر شرق جهان حکومت می نمودند برای تصاحب سرزمین ایرج حاکم منطقه قاره کهن (نامیست که ارد بزرگ بر منطقه ای از کشمیر تا مدیترانه نهاده است ) را می کشند . و او می گوید قاره کهن امروز توسط آسیا و اروپا بلعیده شده است . و چین با شروع بحث جاده ابریشم بدنبال افکار استعماری است حال آنکه این جاده ، راه انتشار فرهنگ غنی ایران به شرق و غرب بوده است و نمونه آن افکار میترایزم و شاهنامه فردوسی ماست که هر دو را با جعل اسامی چینی ها از آن خود می دانند .
او به ساختارهای سیاسی کشورهای محدوده قاره کهن نظری ندارد او همه را دعوت به همگرایی می کند او با دلایل بسیار ثابت می کند اگر این 20 کشور دست در دست یکدیگر بگذارند ساختاری بسیار قدرتمندتر از اتحادیه اروپا خواهند یافت


برگرفته از : فاطمه السادات رضویان
http://erdbozorgnprz.parsiblog.com/Posts/1/%D8%B2%D9%86%DA%AF%D9%8A%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87+%D8%A7%D8%B1%D8%AF+%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF/

کتاب سرخ / Red Book

Posted: 19 Dec 2011 05:31 PM PST


کتاب سرخ / RED BOOK




کاملترین مجموعه سخنان حکیمانه ارد بزرگ / Hakim Orod Bozorg



فهرست فرگردها :

1. فرگرد آرمان
2. فرگرد عشق
3. فرگرد رنج و سختی
4. فرگرد گیتی
5. فرگرد سرپرست
6. فرگرد پیشوا
7. فرگرد کودکی
8. فرگرد سیاست
9. فرگرد مردان و زنان کهن
10. فرگرد برآزندگان
11. فرگرد اسطوره
12. فرگرد پدر ، مادر و فرزند
13. فرگرد فرمانروا
14. فرگرد انتخابات
15. فرگرد ریش سفید
16. فرگرد میهن
17. فرگرد سرآمدان
18. فرگرد پیران
19. فرگرد دشمنی
20. فرگرد تندرستی
21. فرگرد ادب
22. فرگرد باران
23. فرگرد بخشندگی
24. فرگرد گردن کشی
25. فرگرد ریشه ها
26. فرگرد راز
27. فرگرد رایزن
28. فرگرد باژ
29. فرگرد ساختار
30. فرگرد کوهستان
31. فرگرد پشیمانی
32. فرگرد بزرگداشت
33. فرگرد نامداری
34. فرگرد ستایشگر
35. فرگرد خود
36. فرگرد طبیعت
37. فرگرد بی باکی
38. فرگرد پیوند
39. فرگرد فریاد
40. فرگرد اندیشمندان
41. فرگرد آموزگار
42. فرگرد خرد و دانش
43. فرگرد آغاز
44. فرگرد پیمان
45. فرگرد بدگویی
46. فرگرد هنجارها
47. فرگرد خنده
48. فرگرد شایستگان
49. فرگرد هیچ
50. فرگرد آینده یک نظام سیاسی
51. فرگرد فروتنی
52. فرگرد بخت
53. فرگرد انتقام
54. فرگرد ترس
55. فرگرد خوار نمودن
56. فرگرد فریب
57. فرگرد آگاهی
58. فرگرد آدمی
59. فرگرد نابودی
60. فرگرد پیشرفت
61. فرگرد بردباری
62. فرگرد راه
63. فرگرد خویش
64. فرگرد سکوت و خموشی
65. فرگرد نگاه
66. فرگرد اندیشه
67. فرگرد سامان
68. فرگرد باور
69. فرگرد زیبایی
70. فرگرد دیگران
71. فرگرد تجربه
72. فرگرد ارزیابی و نقد
73. فرگرد کشور
74. فرگرد بد اندیش
75. فرگرد نادان
76. فرگرد آرامش
77. فرگرد کار
78. فرگرد تنهایی
79. فرگرد راستی و ناراستی
80. فرگرد اندیشه همگانی
81. فرگرد رسانه
82. فرگرد امید
83. فرگرد سخن
84. فرگرد تلاش
85. فرگرد فرهنگ
86. فرگرد اندیشه
87. فرگرد شکست
88. فرگرد جهان
89. فرگرد اشک
90. فرگرد سفر
91. فرگرد پندار
92. فرگرد استاد
93. فرگرد هنر
94. فرگرد روان
95. فرگرد ستیز
96. فرگرد آزادی
97. فرگرد همسر
98. فرگرد گذشت و بخشش
99. فرگرد خودبینی و غرور
100. فرگرد سرنوشت
101. فرگرد شادی
102. فرگرد غم
103. فرگرد گزینش
104. فرگرد آرزو
105. فرگرد توانایی
106. فرگرد صوفی گری
107. فرگرد دوستی
108. فرگرد اندرز
109. فرگرد ارد
110. فرگرد پرسش
111. فرگرد خردمند
112. فرگرد اینترنت
113. فرگرد زندگی
114. فرگرد ایران
115. فرگرد نوروز
116. فرگرد جشن
117. فرگرد آزادگان
118. فرگرد پرواز
119. فرگرد دانایی
120. فرگرد کارآفرین
121. فرگرد گروه
122. فرگرد شناخت
123. فرگرد پیروزی




فرگرد : فصل ، بخشی از کتاب

تارنگارکلبه رویایی : ارد بزرگ

Posted: 18 Dec 2011 08:12 PM PST



حکمت اردیسم به ما می آموزد : آنگونه باشیم که فرشتگان در برابرمان سر خم کنند ...






برگرفته از : محمد زمان
http://mohammadzaman.blogfa.com/post-33.aspx

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نیما ونیشام از مینا مقدادی

دسترسی به نرم افزار کتاب قوانین و مقررات فناوری اطلاعات

پیرامون خشم و راه های مبارزه با عوارض آن