به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، پدرام پاک آیین روز دوشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران وتهیه کنندگان برنامه های رادیویی و تلویزیونی حوزه کتاب اظهار داشت: مطبوعات و جراید کشور به دلیل تنوع در حوزه های مختلف و داشتن جاذبه های بصری مخاطبان بیشتری نسبت به بخش کتاب دارند.
وی خاطرنشان کرد: خبرنگاران و روزنامه نگاران حوزه فرهنگی بویژه بخش کتاب باید در راستای رشد مطالعه مخاطبان و شکل گیری عادت به مطالعه گام های موثری بردارند و یکی از رسالت های خطیر خبرنگاران حوزه کتاب، تبدیل مخاطبان خود به کتابخوانان حرفه ای و مستمر است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی با اشاره به اینکه همه روزنامه نگاران و اهالی رسانه در فرآیند تقویت فرهنگ مطالعه و کتابخوانی نقش بی بدیلی دارند، خاطرنشان کرد: خبرنگارانی که در حوزه روزنامه ها و مطبوعات کشور، وظیفه اطلاع رسانی اخبار حوزه کتاب را برعهده دارند سهم و نقش بسزایی نسبت به سایر خبرنگاران در حوزه های دیگر دارند و به تعبیری نقش تأثیرگذار خبرنگاران و روزنامه نگاران حوزه کتاب و رسانه به مراتب اثربخش تر از سایر حوزه ها است.
پاک آیین خاطرنشان کرد: خبرنگاران و فعالان رسانه ای حوزه کتاب قطعا در راستای مدیریت کتابخوانی نقش بسزایی ایفا می کنند چرا که آنها هستند که با معرفی کتاب های تازه و همچنین انعکاس نقد وتحلیل کتابهای مختلف، بسترهای لازم برای تشویق مردم به کتابخوانی و مراجعه به کتاب مورد نظر را فراهم می کنند.
پاک آیین با بیان اینکه یکی از رسالت های خبرنگاران حوزه کتاب، آموختن هنر کتاب خواندن است، افزود: خبرنگاران با قلم توانمند خود مردم را به سمت مطالعه کتاب و خواندن روزنامه سوق می دهند.
پاک آیین گفت: شناخت یک کتاب خوب و مفید یکی از وظایف اصلی خبرنگاران حوزه کتاب است.
مدیرکل مطبوعات وخبرگزاری های داخلی، بخش عمده ای از فرهنگ غنی کتابخوانی و انگیزه مردم به مطالعه را مرهون مدیریت فرهنگ کتابخوانی توسط خبرنگاران و روزنامه نگاران حوزه کتاب دانست.
وی گفت: قطعا خبرنگاران حوزه کتاب با تجربه ای که سالیان سال به دست آورده اند می توانند در چارچوب فرهنگ مطالعه گام های موثری بردارند.
وی بر عدم تأخیر در رونمایی از برخی کتاب ها تأکید کرد و گفت: کتاب هایی شایسته مراسم رونمایی هستند که جامعه واقعا در انتظار تولید آن کتاب باشد و بتواند نیازهای روحی، تعمق و تفکر مخاطبان خود را به بهترین نحو ممکن برطرف کند.
پاک آیین اظهار داشت: باید خبرنگاران حوزه کتاب در راستای رسالت خطیر خود که همان گرایش مردم به کتابخوانی وگسترش فرهنگ مطالعه است، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر توسعه این فرهنگ قدم بردارند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرام گیل آبادی روز دوشنبه در نشست خبری نخستین جشنواره فیلم ˈشاپرک های شهرˈ اظهار کرد: رفع معضلات و مشکلات کار کودکان جزو وظایف ما نیست، مسوولان جشنواره تصمیم گرفتند به یاری هنرمندان و هنر به این حوزه ورود پیدا کنند تا کودکان کار مورد توجه مسوولان قرار گیرند.
گیل آبادی با بیان اینکه در تلاش هستیم به واسطه کار هنری خدمت اجتماعی به کشور کنیم، افزود: رویکرد این جشنواره دستیابی به همگرایی است و سعی کردیم درباره مشکلات کودکان کار صدای خود را به رییس جمهور برسانیم و از نهادهایی همچون بهزیستی، شهرداری در این باره کمک بخواهیم.
گیل آبادی ادامه داد: روزانه 7 تا 8هزار کودک کار در چهارراه های شهر تهران فعالیت می کنند و با انواع و اقسام مشکلات رو به رو می شوند.
وی تاکید کرد: ما می خواهیم در زمینه کودکان کار به عنوان یک رسانه عمل کنیم و به سایر فیلمسازان و هنرمندان در این زمینه ذهنیت ببخشیم و نهادهایی همچون شهرداری، رییس جمهوری را از مشکلات کودکان کار آگاه کنیم.
رییس شورای سیاست گذاری نخستین جشنواره فیلم ˈشاپرک های شهرˈ با بیان اینکه جمع آوری و سامان کودکان کار نیازمند همتی جدی است، افزود: سازمان بهزیستی در این زمینه اظهار می کند که وظیفه من تا یک حدی است و شهرداری هم تنها حکم می دهد که کودکان کار را جمع آوری کند اما پس از جمع آوری نمی داند با کودکان کار چه کند، این وضعیت باید به یاری قوه ای بالاتر همچون دولت و ریاست جمهوری سامان یابد.
گیل آبادی ادامه داد: کودکانی که در سرچهارراه ها می ایستند، فرزندان ما هستند که با بسیاری از مشکلات اجتماعی، اخلاقی و اقتصادی مواجهند و ما از رییس جمهور می خواهیم که وضعیت کودکان کار را در جامعه سامان دهد.
وی با اشاره به جشنواره هایی که تاکنون با موضوع کودکان در کشور برگزار شده، گفت: در این جشنواره ها آثاری بسیار استرلیزه و بهداشتی ارایه می شود که سخن کودکان در این جشنواره ها گفته نشده و به برخی از آثار که با موضوع کودکان کار ساخته می شود برچسب سیاه نمایی زده می شود و ما در جشنواره فیلم شاپرک ها سعی می کنیم با سفیدنمایی مشکلات کف خیابان را که همه آحاد جامعه با آن مواجه هستند بیان کنیم تا کودکان ایرانی دیده شوند.
وی با بیان نمایش 32 اثر در جشنواره شاپرک های شهر خاطرنشان کرد: در این جشنواره 36 نفر از کارگردانان مطرح حضور دارند و آثار هنرمندانی همچون ابوالفضل جلیلی، عباس کیارستمی، ابراهیم فروزش و مجید مجیدی که در سینمای ایران آثاری بهداشتی با موضوع کودکان کار خلق نمی کنند و آثار آنان دچار ممیزی شده، در این جشنواره نمایش داده می شود.
وی گفت: جشنواره در بخش های فیلم های داستانی، مستند و فیلم کوتاه پذیرای آثار هنرمندان است.
گیل آبادی اظهار کرد: کودکان و جامعه، خشونت علیه کودکان، کودکان و آموزش و سلامت، کودکان و خانواده، حقوق کودکان، کودکان و هنر و ادبیات، کودکان و صلح از جمله موضوع های این جشنواره هستند.
رییس شورای سیاست گذاری نخستین جشنواره فیلم ˈشاپرک های شهرˈ گفت: 18 موسسه خیریه کودکان کار، نهادهای همچون سازمان بهزیستی، معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران و هنرمندانی همچون بهاره رهنما، امیرحسین رستمی، حسین رفیعی، شقایق دهقان، رضا فیاضی، مجید مشیری، ماهایا پطروسیان، پوران درخشنده، پرویز شیخ طادی، کامبوزیا پرتوی، ابراهیم فروزش، کیومرث پوراحمد، مصطفی رحماندوست و محمدعلی طالبی در این جشنواره با ما همکاری کرده اند و امیدورایم که این جشنواره تنها برای کودکان کار باشد.
وی افزود: منیژه حکمت، حمید نعمت الله، بهاره رهنما، رضا کیانیان، احمدرضا معتمدی، ضیا ء الدین دری و شاهد احمدلو از جمله داوران این جشنواره هستند.
گیل آبادی بیان کرد: تاکنون دو هزار و یکصد و پنجاه اثر از جمله آثار بسیاری از فیلم سازان معتبر دنیا به این جشنواره رسیده است .
رییس شورای سیاست گذاری جشنواره شاپرک های شهر ادامه داد: آثار این جشنواره در فرهنگسرای ارسباران، دانشکده صدا و سیما، کوی شهرداری استانبول و برج میلاد تهران بهب نمایش گذاشته خواهد شد.
وی برگزاری کارگاه های آموزشی، مشاوره و تحلیل روانکاوی با همکاری سازمان بهزیستی را از جمله برنامه های جنبی این جشنواره ذکر کرد و افزود: بخش هایی از این جشنواره به یاری ایوب آقاخانی از رادیو نمایش پخش شده و نشست نقد و بررسی آثار جشنواره در دانشکده صدا و سیما برگزار می شود.
گیل آبادی با بیان نداشتن بودجه برای برگزاری جشنواره شاپرک های شهر گفت: ما تاکنون از فرد و نهاد خاصی بودجه ای برای برگزاری جشنواره دریافت نکرده ایم و اکثر نهادها و افراد برای برگزاری این جشنواره به ما یاری رسانده اند و این جشنواره هیچ حساب بانکی به نام خود ندارد.
وی درباره برگزاری جشنواره شاپرک های شهر در کشور ترکیه اظهار کرد: برای برپایی این جشنواره در ترکیه با دولت این کشور وارد بحث نشده ایم و تنها با سینماگران ترک تعامل داشتیم و آنها نیز تمایل داشتند که چنین برنامه ای برگزار و تعامل و گفتگوی هنری در این زمینه رخ دهد و تاکنون 20 فیلم با موضوع کودکان کار در کشور ترکیه گردآوری شده و دو داور ترک در این جشنواره حضور خواهند داشت.
سخنگوی نخستین جشنواره فیلم ˈشاپرک های شهرˈ نیز در این نشست با اشاره به معضل کودکان کار در سطح شهر تهران گفت: ما در تهران 10 هزار کودک کار داریم و هدف از برگزاری این جشنواره جمع آوری کودکان کار در سطح جامعه است.
ابوالفضل جلیلی افزود: چرا نهادهایی مانند شهرداری که می توانند افرادی که برای امرار معاش خود دوره گردی می کنند را جمع آوری کنند اما نمی توانند کودکان کار را از سطح شهر جمع کنند؟
وی ادامه داد: رسانه ها باید پیگیر روند اجرای جشنواره باشند که بدانند آیا این جشنواره وظایف و فعالیت های خود را تا پایان جشنواره انجام داده است.
جلیلی تاکید کرد: باید کودکان کار جمع آوری و به والدین خود تحویل داده شوند.
وی درباره نمایش آثار خود در این جشنواره گفت: تمامی آثارم را به این جشنواره ارائه کردم و فیلم هایی همچون ˈدانˈ، ˈگالˈ، ˈیک داستان واقعیˈ، ˈدلبرانˈ در جشنواره شاپرک های شهر نمایش داده می شود.
نخستین جشنواره فیلم شاپرک های شهر، دوم و سوم آذر ماه در شهر استانبول و پنجم و ششم آذرماه در تهران برگزار می شود.
موسسه فرهنگی هنری هنر در قاب اندیشه، برج میلاد، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، شرکت فیلم و انیمیشن سازی ایلوژیونیست ترکیه و مرکز بین المللی فرهنگ و هنر وابسته به وزارت فرهنگ ترکیه، شهرداری استانبول و دانشگاه استانبول با این جشنواره همکاری می کنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مراسم تجلیل از خبرنگاران و تولیدکنندگان برنامه های رادیویی و تلویزیونی حوزه کتاب و کتابخوانی امروز -دوشنبه - با حضور منصور واعظی دبیر کل نهاد کتابخانه های عمومی، پدرام پاک آیین مدیر کل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی و جمعی از مدیران و مسوولان نهادهای کتابخانه های عمومی در سالن مرکزی کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.
دراین مراسم مهدی فرجی به عنوان مدیر نمونه شبکه یک سیمای جمهوری اسلامی، مریم جلالی مدیر خانواده شبکه دو سیما بخاطر توجه ویژه به معرفی و ترویج فرهنگ کتابخوانی و سید ابراهیم عمرانی از خبرگزاری لیزنا به عنوان پیشکسوت عرصه اطلاع رسانی در حوزه کتاب تقدیر شدند.
همچنین از مریم زباندان به عنوان بهترین خبرنگار حوزه کتابخوانی ، ابراهیم رضایی مدیرعامل جهان نیوز بخاطر ترویج کتابهای حوزه مقاومت، میترا لبافی از واحد مرکزی خبر به عنوان خبرنگار پر تلاش رسانه ملی در عرصه کتاب، حمید رضا کجوری سردبیر رادیو کتاب بخاطر پوشش کامل برنامه های حوزه و حسین حبیب زاده از واحد مرکزی خبر بعنوان بهترین خبرنگار رادیو مورد تقدیر قرار گرفتند.
نفیسه اسماعیلی از خبرگزاری فارس بخاطر تهیه بهترین گفت و گوی خبری، صادق وفایی از خبرگزاری مهر بخاطر تهیه بهترین گزارشهای خبری، نفیسه خلیلی از خبرگزاری ایبنا بخاطر تولید بیشتر خبر حوزه کتاب و کتابخوانی، مهرداد نصرتی از روزنامه خورشید بخاطر تولید گزارشهای مفصل در این حوزه،ساره دستاران از خبرگزاری ایسنا بخاطر بهترین سوژه خبری ، رضا نامجو از روزنامه شهروند بخاطر تهیه بهترین گفت و گوی های تفسیری، مریم شهبازی از روزنامه ایران برای یادداشت و مقاله، احمد افشار از روزنامه همشهری به دلیل بهترین تیتر ها ی خبری و مجتبی بیات از خبرگزاری نسیم آنلاین بخاطر بهترین گزینش در اخبار کتاب و سمیرا شاه قلی از خبرگزاری تسنیم بخاطر سرعت عمل در اطلاع رسانی مورد تقدیر قرار گرفتند.
سجاد روشنی از روزنامه جام جم، شهرام نامور از باشگاه خبرنگاران و احسان رضایی از هفته نامه همشهری جوان به ترتیب به عنوان روزنامه نگار نمونه، تهیه گزارش های تحلیل و تصویری تلویزیونی و نوشتن پر خواننده ترین ستون خبری در حوزه کتاب با اهدای لوح تقدیر تجلیل شدند.
نظرات