لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ

لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ


ایجاد پارک‌های بازی‌های رایانه‌یی/واگذاری مدیریت پایان‌نامه‌هایICTبه جهاد دانشگاهی

Posted: 18 Jun 2013 02:10 PM PDT

جهاد دانشگاهی به خواست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این پس مدیریت پایان نامه های حوزه ICT دانشگاه های کشور را به عهده خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر مرتضی براری- رییس موسسه تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت ارتباطات - در مراسم امضای تفاهم نامه با جهاد دانشگاهی ضمن اعلام این خبر درباره گسترش همکاری با این نهاد توضیح داد: جهاد دانشگاهی در طول سال های فعالیت خود توانسته است نقش به سزایی در توسعه کشور و رفع نیازهای حوزه های مختلف داشته باشد و وزارت ارتباطات تمام تلاش خود را می کند تا از این ظرفیت بهترین استفاده را کند.

توسعه خدمات در فضای مجازی

به گفته وی، نخستین محور همکاری وزارتخانه و جهاد دانشگاهی طبق متن تفاهم نامه توسعه سرویس ها در فضا مجازی است.

رییس موسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات در این زمینه گفت: فضای مجازی نیازمند جهاد در توسعه سرویس است. ما معتقدیم که یکی از قدم های جدی در دفاع سایبری، توسعه خدمات در فضای سایبر است.

براری با اشاره به اینکه برای رسیدن به این هدف جامعه علمی توانمندی در کشور وجود دارد، ادامه داد: از چهار میلیون و 500 هزار دانشجوی کشور 17 درصد در رشته های برق و کامپیوتر تحصیل می کنند. همچنین در هر دانشگاه فعال در این زمینه بین 20 تا 30 فناوری محقق شده وجود دارد.

تشکیل کمیته هایی برای افزایش همکاری با جهاد دانشگاهی

رییس مؤسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات با تأکید بر اینکه جهاد دانشگاهی باید نگاشت خود را در این حوزه مشخص کند، تصریح کرد: نقش این نهاد باید در اقتصاد حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تقویت شود که به همین دلیل وزارتخانه کمیته هایی را برای استفاده از جهاد دانشگاهی در صادرات خدمات تخصصی و توسعه سرویس ها تشکیل داده است.

به گفته وی، قرار است، طبق بند دیگری از این قرارداد، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و جهاد دانشگاهی پروژه هایی را در استان ها برای کاربردی کردن ICT در حوزه هایی مانند سلامت و ایمنی در جاده ها، اجرا کنند.

ایجاد پارک‌های بازی های رایانه یی

رییس مؤسسه تحقیقات ICT وزارت ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تا پایان برنامه پنجم توسعه باید 20هزار شرکت دانش بنیان تأسیس شود، خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام آماگی می کند تا با کمک جهاد دانشگاهی مراکز رشد شرکت های دانش بنیان حوزه ICT را راه اندازی کند.

براری افزود: اکنون که به سمت استفاده از نسل چهارم شبکه تلفن همراه پیش می رویم، می توانیم ادعا کنیم که بین شش تا هشت میلیون شغل در این حوزه ایجاد خواهد شد. این عدد با توجه به آماری که بنیاد بازی های رایانه یی برای 25 میلیون ایرانی خریدار بازی های رایانه یی ارائه کرده است، عدد عجیبی نیست.

به گفته وی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در نظر دارد در استانهای کشور، پارک هایی را برای آموزش ساخت بازی های رایانه یی و تولید آنها راه اندازی کند.







حکیم ارد بزرگ ،ارد بزرگ ،حکیم اُرُد بزرگ ، hakim orod bozorg , hekmat orodism , bozorg shirvan


نگاه آدمهای کوچک ، چه زود پر می شود و لبریز .  حکیم ارد بزرگ




متخصصان جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت موفق به طراحی بازوهای بارگیری نفت برای نخستین بار در کشور شدند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمونه پایلوت این بازوی بارگیری، امروز طی مراسمی در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی با حضور دکتر عمادی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت و مهندس موسوی، مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی برای تست‌های فنی و نهایی به کارفرمای آن تحویل داده شد.

بازوی بارگیری نفت یک ربات عظیم‌الجثه است که از یک سو به نفت‌کش و از سوی دیگر به اسکله برای انتقال نفت به مخزن کشتی متصل می‌شود و فناوری طراحی و ساخت آن تنها در اختیار کشورهای معدودی در دنیاست.

مهندس حمید گودرزی، مدیر پروژه‌ بازوهای بارگیری در جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت درباره‌ی این پروژه به خبرنگار ایسنا توضیح داد: این پروژه به عنوان یک پروژه پژوهشی بزرگ در بخش پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت و شرکت پایانه‌های نفتی ایران تعریف شده و فازهای طراحی و ساخت آن به جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت سپرده شده است.

به گفته وی در فاز فناوری طراحی این بازوها قرار بر تایید روند طراحی توسط یکی از شرکتهای بزرگ این حوزه در سطح بین‌المللی بوده که به دلیل تحریم‌ها این بند از قرارداد محقق نشده است.

گودرزی توضیح داد: تایید طراحی این بازوها به دلیل همکاری نکردن شرکت‌های بزرگ با وجود مذاکرات فراوان به فاز ساخت منتقل شد که به دلیل دانش فنی بالای آن و توانایی‌ای که در متخصصان جهاد دانشگاهی علم و صنعت وجود داشت حتی شرکت‌های چینی نیز از انجام آن سر باز زدند.

جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت برای حل این مشکل مانند بسیاری از مجموعه‌های فنی در دنیا تصمیم به ساخت یک نمونه‌ پایلوت از تکنولوژی طراحی این بازوهای بارگیری گرفت تا بتواند فرآیند طراحی را در یک مقیاس کوچکتر تست کند.

به گفته مدیر این پروژه، سیستم هیدرولیک و سیستم کنترل و ابزاردقیق این پایلوت دقیقا همان سیستمی است که در نمونه اصلی پیاده خواهد شد و می‌توان با اطمینان خاطر آن را آزمایش کرد. همچنین سیستم مکانیکی آن آماده انواع تست‌ها مانند تست تعادل است.

قرار است پس از تایید پایلوت طرح توسط کارفرما، نقشه‌های ساخت نمونه اصلی این بازوها تولید شود و یک نمونه از بازوهای بارگیری که قرار است در اسکله شرقی جزیره خارک نصب شود برای تست‌های نهایی در مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی تا پایان شش ماهه نخست سال به کارفرما تحویل داده شود.

این کارشناس ارشد مکاترونیک با اشاره به این که هماهنگی سیستم هیدرولیک بازوها با سیستم کنترل و ابزار دقیق آن به فناوری بالایی احتیاج دارد، خاطرنشان کرد: افزون بر دستیابی به فناوری ساخت این بازوها با چنین ویژگی‌هایی یک سیستم ایمنی نیز برای نصب بر روی آن در حین عملیات در اسکله برای آن در نظر گرفته‌ایم.

به گفته گودرزی به وسیله این سیستم ایمنی در صورت انفجار در نفت‌کش و یا توفانی شدن دریا، بازوها از نفت‌کش جدا می‌شوند و در ارتفاعی قرار می‌گیرند که نفت‌کش بتواند بدون برخورد با بازو و اسکله از ساحل فاصله بگیرد.

پیش از آغاز طراحی و ساخت بازوهای بارگیری نفت توسط جهاد دانشگاهی واحد علم و صنعت این بازوها در هیچ سطحی در کشور ساخته نمی‌شدند و تنها شرکتهایی وارد کننده‌ی این تجهیزات گرانبها و ضروری از معدود تولید کننده‌های آنها در کشورهای خارجی بودند.









حکیم ارد بزرگ ،ارد بزرگ ،حکیم اُرُد بزرگ ، hakim orod bozorg , hekmat orodism , bozorg shirvan


کلید رازهای بزرگ ، در ژرفای کمی نیست .  حکیم ارد بزرگ




تیم دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر مقام دوم مسابقات جهانی ریز ماهواره آمریکا (cansat2013) را از بین 25 تیم شرکت کننده کسب کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر حیدر علی طالبی، سرپرست تیم دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان این که مسابقات جهانی ریزماهواره آمریکا (cansat2013) از 17 تا 19 خردادماه (7 تا 9 June) در ایالت تگزاس آمریکا برگزار شد، افزود: در این دوره از مسابقات، تیم‌های شرکت کننده در 4 مرحله داوری می‌شوند که در مرحله نخست، تیم‌های شرکت کننده باید مستندات طراحی اولیه و دقیق ماهواره خود را به داوران مسابقه ارسال کنند؛ در این مرحله 40 تیم مستندات خود را به این مسابقه ارسال کردند.

وی اضافه کرد: بعد از انجام مراحل داوری، 25 تیم برای مرحله نهایی مسابقه انتخاب شدند که این تیم‌ها از 9 کشور آمریکا، کانادا، انگلیس، امارات، ترکیه، هند، کلمبیا، گواتمالا و ایران بودند.

طالبی خاطرنشان کرد: این تیم‌ها ماهواره‌های ساخته شده خود را توسط راکت به ارتفاع 700 متری از سطح زمین پرتاب کردند و بعد از بازگشت ماهواره‌ها، تیم‌ها گزارشی از عملیات اجرایی را برای داوران مسابقه ارائه کردند که در نهایت سه تیم برگزیده شد.

سرپرست تیم دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: به ترتیب تیم کشورهای آمریکا، ایران و کانادا مقام‌های اول تا سوم و دو تیم از کشور هند مقام‌های چهارم و پنجم این دوره از مسابقات را کسب کردند.

تیم دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مسابقات متشکل از وحید محرابی، عرفان شیخی و سید مهدی مهیمنیان پور به سرپرستی دکتر طالبی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق بوده است.

مسابقات جهانی ریز ماهواره آمریکا (cansat2013) به همت انجمن هوا فضای کشور آمریکا و با همکاری سازمان ناسا برگزار شد.





حکیم ارد بزرگ ، حکیم اُرُد بزرگ ، hakim orod bozorg , hekmat orodism , bozorg shirvan , bozorg shirvan, بزرگ شیروان ، مجتبی شرکا ، مجتبی شرکاء ، l[jfd av;h , mojtaba shoraka , حکمت ایرانی ، حکمت اردیسم





هر چه بلند پروازتر باشیم به رازهای کمتری بر می خوریم . حکیم ارد بزرگ






محققان دانشگاه MIT نمایشگرهای لمسی ابداع کرده‌اند که از طریق ارسال پالس‌های مرتعش، می‌توانند جایگزین مناسبی برای سیستم‌های جی پی اس در هدایت رانندگان باشند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انتقال اطلاعات الکترونیکی مانند سیستم جی پی اس یا پیغام‌های متنی که می‌توانند هنگام رانندگی خطرناک باشند، نیاز به انتقال اطلاعات به شیوه غیربصری را تشدید کرده است.

لاینت جونز یکی از محققان دانشگاه MIT به راهکاری مناسب برای حل این مشکل دست یافته است.

راه‌حل وی شامل "نمایشگرهای" لمسی است که اطلاعات را از طریق پالس‌های مرتعش ارسال می‌کنند.

پوست انسان دارای تعداد یکسانی گیرنده‌های حسی در مقایسه با شبکیه چشم است و بر خلاف چشم که تمامی گیرنده‌های آن در ناحیه‌ای بی‌نهایت کوچک متمرکز شده‌اند، گیرنده‌های پوست روی سطحی به اندازه دو متر مربع قرار گرفته‌اند.

با این حال، انتقال اطلاعات از طریق حس لامسه مشکل بزرگی را به دنبال دارد و آن تفاوت در حساسیت است؛ به طور مثال، نواحی دست ممکن است در مقایسه با ساعد حساس‌تر باشند و بالعکس.

برای پاسخ به این مشکل، جونز آرایه‌ای را طراحی کرده است که ارتعاشات یک موتور از خلال پوست را در سه بعد تعیین می‌کند.

با استفاده از هشت شتاب‌دهنده ریز و یک موتور ارتعاشگر منفرد که نوعا در تلفن‌های همراه به کار می‌رود، جونز آرایه خود برای اندازه‌گیری ارتعاش‌های موتور در سه ناحیه مختلف بدن را پیکربندی کرده است. این سه ناحیه عبات‌اند از: کف دست، ساعد و ساق پا.

با اجرای آزمایش‌هایی وی دریافت که ارتعاش‌ها از خلال پوست به سرعت در تمامی این سه ناحیه در طیف هشت میلی‌متر ( 0.3 اینچ) از منبع مرتعش‌شونده متوقف می‌شوند؛ با این حال، حس‌کردن این ارتعاش‌ها توسط شرکت‌کنندگان، واقعیتی متفاوت را گزارش کرد.

یک آزمایش جداگانه توسط جونز نشان داد که گرچه مرتعش‌شدن پوست در فاصله 0.3 اینچی از منبع متوقف شد ، بسیاری از شرکت‌کنندگان به تشخیص ارتعاش‌ها تا یک اینچ از منبع ادامه دادند.

آزمایش‌های جونز همچنین نشان داد که افراد از لبه‌های جوارحشان برای مکانیابی محرک‌ها استفاده می‌کنند.

افزون بر خلق نمایشگر "فارغ از چشم" برای رانندگان، این دانشمند مدعی است که آتش‌نشانان حاضر در یک ساختمان پر از دود یا کارگران اورژانس در مکانی حادثه دیده می‌توانند از اطلاعات حسی استفاده کنند.

همچنین، نمایشگرهای ابداعی می‌توانند به پیاده‌روی‌کنندگان حرفه‌ای یا دوچرخه‌سواران در خصوص عبور از مسیری ناآشنا با دریافت سیگنال‌هایی از یک مچ‌بند مرتعش‌کننده، کمک کنند.

جونز و همکارانش هم‌اکنون در حال طراحی آرایه‌هایی هستند که بتوان آن‌ها را روی پشت یا به دور مچ پوشید.

این آرایه‌های ارتعاش‌کننده برای این که به راننده بگویند به سمت راست یا چپ بپیچد، از سمت چپ به راست بدن فعال می‌شوند.

جزئیات این مطالعه در مجله IEEE Transactions on Haptics منتشر شده است.

نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نیما ونیشام از مینا مقدادی

دسترسی به نرم افزار کتاب قوانین و مقررات فناوری اطلاعات

پیرامون خشم و راه های مبارزه با عوارض آن