لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ

لابی ایران سوئد Iran & Sweden : ایران سپیده دم ، تاریخ است . ارد بزرگ


اگر سیارات جای ماه در آسمان بودند؟+تصاویر

Posted: 24 Jun 2013 03:29 PM PDT

یک عکاس نجومی تصاویری ارائه داده با این موضوع که اگر سیارات منظومه شمسی را جایگزین ماه کنیم، آسمان چگونه به نظر خواهد رسید؟

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، «ران میلر» مدیر هنری سابق ناسا از حقه دیجیتالی برای تحمیل‌ طرح‌های عطارد، ونوس، مریخ، ژوپیتر، زحل، اورانوس و نپتون بر یک چشم‌انداز یکسان بهره برده است.

در این طراحی‌های علمی فوق‌العاده، هر یک از سیارات در فاصله‌ای از زمین قرار دارند که ماه واقع شده است.

در یکی از این تصاویر سیاره عظیم ژوپیتر که 11 برابر زمین است، بر آسمان سایه انداخته در حالی که مریخ تقریبا دو برابر اندازه ماه به نظر می‌رسد.





عکس حکیم ارد  بزرگ , bozorg shirvan , hekmat orodism . hakim orod bozorg , چهره ارد  بزرگ، اردبزرگ ، بزرگ شیروان





دوستی با کسی که باورهایت را نمی پذیرد ، به جایی نخواهد رسید .  حکیم ارد بزرگ






فرهنگستان علوم طی پیامی درگذشت دکتر بهمن سرکاراتی، استاد دانشگاه تبریز و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی را تسلیت گفت.

به گزارش سرویس علمی ایسنا در پیام تسلیت استاد رضا داوری اردکانی، رییس فرهنگستان علوم آمده است: «درگذشت دانشمند و ادیب گرانمایه آقای دکتر بهمن سرکاراتی استاد دانشگاه تبریز و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی ضایعه ای بزرگ برای جامعه علمی و دانشگاهی و علم و ادب کشور است.

فرهنگستان علوم این ضایعه را به اهل علم و ادب و به دانشگاهیان کشور و به خصوص به همکاران فقید سعید در دانشگاه تبریز و بالاخص به همسر دانشمند ایشان سرکار خانم دکتر مهری باقری تسلیت می گوید. خداوند ایشان را رحمت کند که با صدق و رغبت عمر خود را بی روی و ریا و بدون تظاهر صرف علم و تحقیق کردند و آثاری پدید آوردند که در تاریخ علم و ادب ایران خواهد ماند و نامشان را ماندگار خواهد کرد.»

دکتر سرکاراتی، استاد زبان‌شناسی و فرهنگ و زبان‌های باستانی داشت، روز چهارشنبه 29 خردادماه در سن 67 سالگی درگذشت.

سرکاراتی متولد سال 1316 و دارای مدرک دکتری در رشته‌ی زبان‌شناسی و فرهنگ و زبان‌های باستانی بود. او در سال 1370 به عضویت پیوسته‌ی فرهنگستان زبان و ادب فارسی درآمد و از آن زمان، علاوه بر عضویت پیوسته در مقطعی مدیریت گروه زبان‌های ایرانی و همچنین معاونت علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی را نیز عهده‌دار بود. از دیگر فعالیت‌های او می‌توان به عضویت در هیأت امنای بنیاد ایران‌شناسی، عضویت در شورای علمی این بنیاد، معاونت پژوهشی بنیاد ایران‌شناسی، مدیریت گروه زبان‌شناسی دانشگاه تبریز و تدریس در این دانشگاه، عضویت در کارگروه پژوهشی دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تبریز، ریاست انتشارات و روابط دانشگاهی دانشگاه تبریز، عضویت در کارگروه مرکزی کنگره‌ی سالانه‌ی تحقیقات ایرانی، ریاست مرکز آموزش زبان دانشگاه تبریز و مشاورت عالی کتابخانه‌ی ملی ایران اشاره کرد.

زنده یاد دکتر سرکاراتی تألیفات و ترجمه‌های متعددی در حوزه‌های زبان‌شناسی و زبان‌های باستانی داشت که از میان آن‌ها می‎توان به «اوستا و هنر نو؛ کارنامه‌ی شاهان در روایات سنّتی ایران» (ترجمه‌)، «دین ایرانی بر پایه‌ی متن‌های معتبر یونانی» (ترجمه‌)؛ «اسطوره‌ی بازگشت جاودانی» (ترجمه‌)؛ «سایه‌های شکارشده» (شامل 20 مقاله‌)؛ «مقدمه‌ای بر فلسفه‌ای از تاریخ» (ترجمه)، «بررسی جامع زبان فارسی باستان و آثار بازمانده‌ی آن»، «بررسی سه فرگرد وندیداد»؛ «اصطلاحات خویشاوندی در زبان‌های ایرانی» اشاره کرد.

این استاد فقید همچنین صاحب بیش از 35 مقاله در موضوعات مختلف ادبی و زبانی و تاریخی بود.





حکیم ارد بزرگ ،ارد بزرگ ،حکیم اُرُد بزرگ ، hakim orod bozorg ,  hekmat orodism , bozorg shirvan



 دوستی و مهر ، امید می آفریند ، و امید نیاز زندگیست .  حکیم ارد بزرگ











روسای 23 انجمن علمی حوزه کشاورزی وعلوم زیستی کشور طی نامه‌ای ضمن تبریک به دکتر حسن روحانی، رییس جمهور منتخب ابراز امیدواری کردند که در دوره جدید افراط و تفریط جای خود را به شایسته سالاری، قانون گرایی، بهره‌گیری از نظرات علمی پژوهشگران و اندیشمندان، پرهیز و از فناوری هراسی و دانایی ستیزی و پرهیز از رویکردهای شخصی و سلیقه‌گرایی در حوزه‌هایی علم و فناوری بدهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، روسای انجمن‌ها در این نامه با اشاره به رکورد واردات 16 میلیارد دلاری محصولات کشاورزی در سال گذشته از مشکلات موجود بر سر راه پژوهش‌های کشاورزی سخن گفته و حمایت و آمادگی این مجموعه بزرگ علمی برای هرگونه همکاری با رییس جمهور منتخب برای تحقق اهداف سند چشم انداز نظام در افق 1404 را اعلام کرده‌اند.

در این نامه آمده است: «ملت شریف ایران تحت هدایت‌های داهیانه رهبر فرزانه انقلاب، حماسه‌ای دیگر را آفرید، حماسه‌ای سیاسی که مسیر تحقق حماسه‌ای اقتصادی را نیز هموار خواهد کرد. حسن اعتماد ملت بزرگوار ایران به حضرتعالی با قریب چهار دهه سابقه مبارزاتی و انقلابی و همچنین تجربه گران‌سنگ حضور در همه دولت‌های پس از پیروزی انقلاب تا سال 1384 و به ویژه تجربه یک دهه گذشته در مسند یک مجموعه پژوهشی فاخر و پویا یعنی مرکز تحقیقات استراتژیک، این نوید را به جامعه علمی کشور می‌دهد که دوران تدبیر و عقلانیت فرا رسیده و قرار است افراط و تفریط جای خود را به شایسته سالاری، قانون گرایی، بهره‌گیری از نظرات علمی پژوهشگران و اندیشمندان، پرهیز و از فناوری هراسی و دانایی ستیزی و پرهیز از رویکردهای شخصی و سلیقه‌گرایی در حوزه‌های علم و فناوری بدهد.

رئیس جمهور محترم!

انجمن‌های علمی که مجموعه‌های عظیمی از سرمایه‌های معنوی و علمی فرهیخته نظام را در خود جای داده‌اند، شبکه گسترده‌ای از متخصصان را تشکیل می‌دهند که با وجود تاکیدهای مکرر مقام معظم رهبری و الزام قانونی مبنی بر حمایت از آن‌ها طی سال‌های اخیر به شدت تضعیف شده و در مواردی نیز با پیش کسوتان و نخبگان این انجمن‌های علمی برخوردهای خشن و ناشایسته‌ای صورت گرفته است.

انتظار به حق جامعه علمی کشور از حضرتعالی این است که در انتخاب همکاران و مشاوران علمی خود توجه بیشتری به قابلیت‌های علمی و حسن شهرت مدیران و مشاوران علمی خود داشته باشید و در سطوح میانی و پایین تر اجازه ندهید، گرایش‌های سیاسی افراد مبنایی برای عزل و نصب‌ها قرار گیرد.

رجای واثق داریم که زمینه‌ای فراهم شود تا همه دولت‌های فعلی و آتی با هر گرایش سیاسی، نخبگان علمی را به عنوان مشاورینی امین به خدمت بگیرند و موجب شوند تا این سرمایه عظیم اجتماعی با احساس امنیت سیاسی خود را بی نیاز از هر نوع سیاسی کاری به مفهوم مذموم آن بداند و از این رهگذر موجب شکوفایی هرچه بیشتر علم و فناوری شود.

جناب آقای رئیس جمهور!

عدم بهره مندی از فناوری‌های نو و عدم توجه به پژوهش‌های کشاورزی و سرمایه گذاری ناکافی موجب تهدید جدی امنیت غذایی و به تبع آن استقلال کشور شده و به طور خلاصه در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال حمایت از تولید ملی کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کرده بودند، بالاترین رکورد واردات محصولات کشاورزی در طول تاریخ کشور (بیش از 16 میلیارد دلار) رقم خورد. در سال‌های اخیر مقابله بی‌امانی با تولید ملی به خصوص تولید دانش بنیان به ویژه در عرصه‌های کشاورزی صورت گرفت اما راه واردات محصولات کشاورزی بالاخص محصولات تراریخته با وجود سختی دسترسی به ارز هموارتر شد و در بسیاری موارد تیشه به ریشه تولید در کشور زد و باعث سیل عظیم بیکاران در کشور شد.

جناب آقای دکتر روحانی!

حضرتعالی در خلال فعالیت‌های انتخاباتی خود به نامه یکی از انجمن‌های علمی در مورد برنامه‌های دولت آتی خود در حمایت از فناوری‌های نوین و مهندسی ژنتیک و حمایت از انجمن‌های علمی پاسخ دادید. خواسته این انجمن‌ها به عنوان نمایندگان جامعه علمی کشور چیزی فراتر از اجرای همین میثاق نیست.

فرصت را برای تجدید مراتب احترام مغتنم شمرده ضمن تبریک مجدد کسب رای اعتماد مردم شریف و علم دوست ایران و ضمن آرزوی موفقیت روزافزون برای شما و همکارانتان برای تحقق اهداف مقدس معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، امام راحل (ره)، آمادگی انجمن‌های علمی حوزه کشاورزی و علوم زیستی کشور با عضویت ده‌ها هزار نفر از برجسته‌ترین دانشمندان و متخصصان کشور را برای حمایت و هرگونه همکاری با حضرتعالی برای تحقق اهداف سند چشم انداز نظام در افق 1404 اعلام می‌کنیم.»

نامه انجمن‌های علمی حوزه کشاورزی و علوم زیستی به امضای انجمن‌های علوم زراعت و اصلاح نباتات، ژنتیک، بیوتکنولوژی، زیست شناسی، ایمنی زیستی، علوم خاک، متخصصین نیشکر، انجمن علمی زنبور عسل، انجمن سازگاری با خشکی و خشکسالی، انجمن پروتئومیکس ایران، انجمن علمی اقتصاد کشاورزی، انجمن علمی حشره شناسی، انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران، انجمن علوم علف‌های هرز، انجمن علمی بذر، انجمن علوم باغبانی،انجمن کشاورزی بوم شناختی، انجمن مهندسی آبیاری و آب، انجمن بیماری شناسی گیاهی، ترویج کشاورزی، کنه شناسی، انجمن علمی توسعه روستایی و انجمن مهندسی ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون رسیده است.





حکیم ارد بزرگ / hakim orod  bozorg / ارد بزرگ / اردبزرگ / mojtaba shoraka / shah-zadeh saljoghi /  بزرگ شیروان / شاهزاده سلجوقی / مجتبی شرکا / مجتبی شرکاء / حکیم چهارم /  چهارمین حکیم ایران / حکیم بزرگ / , hvn fcv' / p;dl hvn fcv' sokhk  p;dlhki hvn fcv' , کتاب سرخ / red book



 خموشی در برابر بدگویی از دوستان ، گونه ای دشمنی است .  حکیم ارد بزرگ











اندازه‌گیری ضربان قلب از روی چهره

Posted: 24 Jun 2013 09:49 AM PDT

محققان آزمایشگاه علوم رایانه و هوش مصنوعی دانشگاه MIT الگوریتم جدیدی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند ضربان قلب افراد را با تحلیل حرکات کوچک و غیرقابل حس سر که با جریان خون ناشی از انقباض‌های قلب همراه‌ است، اندازه‌گیری کند.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این الگوریتم با استفاده از تکنیک‌هایی که توسط سیستم‌های بصری رایانه‌یی به کار می‌روند، عمل می‌کند.

الگویتم ارائه‌ شده نخست از شناسایی استاندارد چهره برای تشخیص سر سوژه آزمایش از مابقی اعضای بدن وی استفاده می‌کند.

سپس به طور تصادفی 500 تا هزار نقطه مجزا را در اطراف دهان و بینی گزینش و حرکات آن‌ها را فریم به فریم رهگیری می‌کند. در مرحله بعد، الگوریتم هر حرکت فریم به فریمی که فرکانس موقتی آن خارج از طیف ضربان نرمال قلب (تقریبا 0.5 تا 5 هرتز یا 30 تا 300 چرخه در دقیقه) قرار می‌گیرد، را فیلتر می‌کند.

این سیستم اندازه‌گیری پالس مبتنی بر ویدئو می‌تواند برای نظارت بر نوزادان تازه‌ متولد شده یا کهنسالان که پوست حساس‌شان ممکن است با برچسب‌های اکوکاردیوگرام آسیب ببیند، کارآمد باشد.

جان گوتاگ یکی از دانشمندان حاضر در این پروژه، مدعی است که موارد کاربردی این الگوریتم در درازمدت فراتر از اندازه‌گیری پالس خواهد بود و قادر به ارائه تخمین‌های مفید از فاصله‌های زمانی بین ضربان‌ها است. اندازه‌گیری که می‌تواند برای شناسایی بیماران در معرض خطر قلبی به کار رود.

گوتاگ همچنین مدعی است که شیوه جدید می‌تواند مسدودیت شریانی را که موجب جاری‌شدن نامنظم خون به مغز می‌شود شناسایی کند.

این تکنیک قادر به اندازه‌گیری خروجی قلب یا حجم خون پمپاژ‌شده توسط قلب است که در تشخیص انواع مختلف بیماری قلبی به کار می‌رود.

به گفته گوتاگ، پیش از استفاده از اکوکاردیوگرام، خروجی قلب با اندازه‌گیری دقیق انواع نیروهای مکانیکی که الگوریتم جدید ثبت می‌کند، تخمین زده می‌شود.

دانشمندان حاضر در این پروژه همچنین نسخه‌ای از این الگوریتم را خلق کردند که از شناسایی چهره استفاده نمی‌کند. گرچه بازدهی این نسخه کمتر دقیق بود، اما قادر به تولید تقریبی منطقی پالس با استفاده از ویدئوی موجود در پشت سر سوژه شد.

دقت این الگوریتم همچنین می‌تواند از طریق ترکیب با دیگر تکنیک‌های تحلیل-ویدئو تایید شود.






حکیم  ارد بزرگ / hakim orod bozorg / ارد بزرگ / اردبزرگ / mojtaba shoraka /  shah-zadeh saljoghi / بزرگ شیروان / شاهزاده سلجوقی / مجتبی شرکا / مجتبی  شرکاء / حکیم چهارم / چهارمین حکیم ایران / حکیم بزرگ / , hvn fcv' / p;dl  hvn fcv' sokhk p;dlhki hvn fcv' , کتاب سرخ / red book





دست استاد خویش را ببوس ، چون او هم پدر است هم پرورنده خرد .  حکیم ارد بزرگ



روسای 23 انجمن علمی حوزه کشاورزی وعلوم زیستی کشور طی نامه‌ای ضمن تبریک به دکتر حسن روحانی، رییس جمهور منتخب ابراز امیدواری کردند که در دوره جدید افراط و تفریط جای خود را به شایسته سالاری، قانون گرایی، بهره‌گیری از نظرات علمی پژوهشگران و اندیشمندان، پرهیز و از فناوری هراسی و دانایی ستیزی و پرهیز از رویکردهای شخصی و سلیقه‌گرایی در حوزه‌هایی علم و فناوری بدهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، روسای انجمن‌ها در این نامه با اشاره به رکورد واردات 16 میلیارد دلاری محصولات کشاورزی در سال گذشته از مشکلات موجود بر سر راه پژوهش‌های کشاورزی سخن گفته و حمایت و آمادگی این مجموعه بزرگ علمی برای هرگونه همکاری با رییس جمهور منتخب برای تحقق اهداف سند چشم انداز نظام در افق 1404 را اعلام کرده‌اند.

در این نامه آمده است: «ملت شریف ایران تحت هدایت‌های داهیانه رهبر فرزانه انقلاب، حماسه‌ای دیگر را آفرید، حماسه‌ای سیاسی که مسیر تحقق حماسه‌ای اقتصادی را نیز هموار خواهد کرد. حسن اعتماد ملت بزرگوار ایران به حضرتعالی با قریب چهار دهه سابقه مبارزاتی و انقلابی و همچنین تجربه گران‌سنگ حضور در همه دولت‌های پس از پیروزی انقلاب تا سال 1384 و به ویژه تجربه یک دهه گذشته در مسند یک مجموعه پژوهشی فاخر و پویا یعنی مرکز تحقیقات استراتژیک، این نوید را به جامعه علمی کشور می‌دهد که دوران تدبیر و عقلانیت فرا رسیده و قرار است افراط و تفریط جای خود را به شایسته سالاری، قانون گرایی، بهره‌گیری از نظرات علمی پژوهشگران و اندیشمندان، پرهیز و از فناوری هراسی و دانایی ستیزی و پرهیز از رویکردهای شخصی و سلیقه‌گرایی در حوزه‌های علم و فناوری بدهد.

رئیس جمهور محترم!

انجمن‌های علمی که مجموعه‌های عظیمی از سرمایه‌های معنوی و علمی فرهیخته نظام را در خود جای داده‌اند، شبکه گسترده‌ای از متخصصان را تشکیل می‌دهند که با وجود تاکیدهای مکرر مقام معظم رهبری و الزام قانونی مبنی بر حمایت از آن‌ها طی سال‌های اخیر به شدت تضعیف شده و در مواردی نیز با پیش کسوتان و نخبگان این انجمن‌های علمی برخوردهای خشن و ناشایسته‌ای صورت گرفته است.

انتظار به حق جامعه علمی کشور از حضرتعالی این است که در انتخاب همکاران و مشاوران علمی خود توجه بیشتری به قابلیت‌های علمی و حسن شهرت مدیران و مشاوران علمی خود داشته باشید و در سطوح میانی و پایین تر اجازه ندهید، گرایش‌های سیاسی افراد مبنایی برای عزل و نصب‌ها قرار گیرد.

رجای واثق داریم که زمینه‌ای فراهم شود تا همه دولت‌های فعلی و آتی با هر گرایش سیاسی، نخبگان علمی را به عنوان مشاورینی امین به خدمت بگیرند و موجب شوند تا این سرمایه عظیم اجتماعی با احساس امنیت سیاسی خود را بی نیاز از هر نوع سیاسی کاری به مفهوم مذموم آن بداند و از این رهگذر موجب شکوفایی هرچه بیشتر علم و فناوری شود.

جناب آقای رئیس جمهور!

عدم بهره مندی از فناوری‌های نو و عدم توجه به پژوهش‌های کشاورزی و سرمایه گذاری ناکافی موجب تهدید جدی امنیت غذایی و به تبع آن استقلال کشور شده و به طور خلاصه در سالی که مقام معظم رهبری آن را سال حمایت از تولید ملی کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کرده بودند، بالاترین رکورد واردات محصولات کشاورزی در طول تاریخ کشور (بیش از 16 میلیارد دلار) رقم خورد. در سال‌های اخیر مقابله بی‌امانی با تولید ملی به خصوص تولید دانش بنیان به ویژه در عرصه‌های کشاورزی صورت گرفت اما راه واردات محصولات کشاورزی بالاخص محصولات تراریخته با وجود سختی دسترسی به ارز هموارتر شد و در بسیاری موارد تیشه به ریشه تولید در کشور زد و باعث سیل عظیم بیکاران در کشور شد.

جناب آقای دکتر روحانی!

حضرتعالی در خلال فعالیت‌های انتخاباتی خود به نامه یکی از انجمن‌های علمی در مورد برنامه‌های دولت آتی خود در حمایت از فناوری‌های نوین و مهندسی ژنتیک و حمایت از انجمن‌های علمی پاسخ دادید. خواسته این انجمن‌ها به عنوان نمایندگان جامعه علمی کشور چیزی فراتر از اجرای همین میثاق نیست.

فرصت را برای تجدید مراتب احترام مغتنم شمرده ضمن تبریک مجدد کسب رای اعتماد مردم شریف و علم دوست ایران و ضمن آرزوی موفقیت روزافزون برای شما و همکارانتان برای تحقق اهداف مقدس معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، امام راحل (ره)، آمادگی انجمن‌های علمی حوزه کشاورزی و علوم زیستی کشور با عضویت ده‌ها هزار نفر از برجسته‌ترین دانشمندان و متخصصان کشور را برای حمایت و هرگونه همکاری با حضرتعالی برای تحقق اهداف سند چشم انداز نظام در افق 1404 اعلام می‌کنیم.»

نامه انجمن‌های علمی حوزه کشاورزی و علوم زیستی به امضای انجمن‌های علوم زراعت و اصلاح نباتات، ژنتیک، بیوتکنولوژی، زیست شناسی، ایمنی زیستی، علوم خاک، متخصصین نیشکر، انجمن علمی زنبور عسل، انجمن سازگاری با خشکی و خشکسالی، انجمن پروتئومیکس ایران، انجمن علمی اقتصاد کشاورزی، انجمن علمی حشره شناسی، انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران، انجمن علوم علف‌های هرز، انجمن علمی بذر، انجمن علوم باغبانی،انجمن کشاورزی بوم شناختی، انجمن مهندسی آبیاری و آب، انجمن بیماری شناسی گیاهی، ترویج کشاورزی، کنه شناسی، انجمن علمی توسعه روستایی و انجمن مهندسی ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون رسیده است.






حکیم  ارد بزرگ / hakim orod bozorg / ارد بزرگ / اردبزرگ / mojtaba shoraka /  shah-zadeh saljoghi / بزرگ شیروان / شاهزاده سلجوقی / مجتبی شرکا / مجتبی  شرکاء / حکیم چهارم / چهارمین حکیم ایران / حکیم بزرگ / , hvn fcv' / p;dl  hvn fcv' sokhk p;dlhki hvn fcv' , کتاب سرخ / red book




خردمندان همچون بازها دیدی گسترده و باز دارند .  حکیم ارد بزرگ





محققان پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت موفق به طراحی، ساخت و راه ‏اندازی دستگاه افرون‏ساز(میکروحباب) برای مطالعات ویژه عملکرد سیالات حفاری با فناوری‌های نوین شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مهندس محمد سلیمانی، رییس طرح ‏های پژوهش فناوری حفاری پژوهشکده مهندسی نفت با اعلام این مطلب، خاطرنشان کرد: امروزه با گسترش روزافزون فناوری‌های پیچیده حفاری، سختی شرایط دسترسی به بسترهای هیدروکربنی، گسترش افق‏‌های تولید از مخازن، رقابت گسترده در اکتشافات (به ‏ویژه در مخازن مشترک) و نیازهای اساسی به مدیریت زمان لزوم انجام تحقیقات و مطالعات پیشرفته بنیادی و کاربردی برای بررسی و رفع مشکلات صنعت عظیم حفاری احساس می‏‌شود؛ لذا برحسب وظایف، رسالت‏‌ها و ماموریت‌‏ها، با برنامه‌‏ریزی‏ های لازم در زمینه فناوری ‏های نوین سیالات حفاری چاه‏ ها(به ‏ویژه در مخازن مشکل‏دار) و بومی کردن فناوری، فعالیت‌‏های تحقیقاتی آغاز شدند. در این روند، به منظور حفظ و صیانت از شرایط مخزن برای تولید بهینه(به ‏ویژه در مخازن کم‏ فشار، تخلیه‏ شده و دارای هرزروی بالا) برای اولین بار از فناوری نوین کاربرد میکرو‏حباب‏‌های افرون گازی در بخش تکنولوژی حفاری استفاده شد.

وی تصریح کرد: برای دست‏یابی به نتایج آزمایشگاهی دقیق‏تر و تعمیم و به‏ کارگیری آنها در شرایط واقعی میدانی و سرچاهی، طراحی و ساخت دستگاهی ویژه با امکانات کاملا بومی ضروری به نظر می‏‌رسید؛ لذا، با استفاده از نظرات مشاوران متخصص، دستگاه افرون‏ساز برای اولین بار در طرح‏‌های پژوهش فناوری حفاری پژوهشکده مهندسی نفت ساخته شد.

سلیمانی با بیان این که امروزه از فناوری افرون‏ های گازی در حفاری مخازن خاص استفاده می‏ شود، اظهار داشت: افرون‏ ها حباب‏ هایی ریز با اندازه 10 تا 100 میکرومتر هستند که در مقایسه با فوم و کف‏‌هایی که در حفاری استفاده می‏ شوند از ویژگی‌های منحصربه‏ فردی برخوردارند.

به گفته وی، قابلیت استفاده در حفاری مخازن کم ‏فشار و تخلیه ‏شده، خاصیت غیرانعقادی و مقاومت در برابر حرکت(سیال غیرمهاجم)؛ پایداری و نیمه عمر بسیار بالا در حضور آلاینده‏ های مختلف، توانایی بی ‏نظیر در انسداد حفرات و کنترل هرزروی، قابلیت افزایش حجم قابل ‏ملاحظه(با آزاد شدن انرژی جمع‏ شده در داخل و کاهش فشار محیط)، رئولوژی و حضور حباب‏ ها در آن، کاهش گرانروی با افزایش نرخ برشی و بالعکس(خاصیت share thinning)، کاهش خوردگی در چاه و قابلیت تقلیل آسیب‏ دیدگی سازند از ویژگی‌های این فناوری است.

سلیمانی در تبیین مشخصات دستگاه گفت: دستگاه شامل صفحه ‏ای نازک و جامد(صلب) از جنس فلز و با قطری استاندارد است که به یک محور عمودی (Shaft) و موتوری الکتریکی با توانایی چرخش تا چند هزار دور در دقیقه بسته شده است. سرعت دوران موتور با کنترل فرکانس جریان الکتریکی متناوب به دلخواه تنظیم می‏ شود. در طراحی ویژه آن برای ایجاد فاصله‏ از دیواره ظرف، دو تیغه(Baffel) عمودی نصب شده ‏اند که وقتی صفحه چرخشی سریع و کافی در دورهای بالا بر دقیقه داشته باشد، نیروی هیدرودینامیکی در نزدیکی صفحه چرخان موج‏ هایی پرقدرت در سطح ایجاد می‏ کند که این امواج با بافل ‏ها برخورد می‏ کنند و در بازگشت دوباره آب، گاز را به شکل حباب‏ های بسیار کوچک حمل می‏‌کند. تیغه‏ ها همچنین گرایش به تشکیل گردابه را کاهش می‏ دهند. اندازه حباب‏ های افرون کلوییدی نیز باید تا حد ممکن یکنواخت باشد.

وی در پایان انتخاب بهترین مواد شیمیایی، پایدارسازها و کاهنده‏ های کشش سطحی، تنظیم قطر و پایداری میکروحباب‏‌ها، دست‏یابی به فناوری نوین طراحی، تهیه و بومی‏ سازی ترکیبات سیالات افرون‏ های گازی متناسب با شرایط واقعی عملیاتی و ارایه خدمات و اجرای پروژه‏ های تحقیقاتی مرتبط و ضروری در صنعت عظیم حفاری به کمک نتایج و داده‏ های حاصل از دستاوردها و نتایج آزمایش این دستگاه منحصربه ‏فرد در کشور را از جمله دستاوردهای اجرای این طرح عنوان کرد.





حکیم  ارد بزرگ / hakim orod bozorg / ارد بزرگ / اردبزرگ / mojtaba shoraka /  shah-zadeh saljoghi / بزرگ شیروان / شاهزاده سلجوقی / مجتبی شرکا / مجتبی  شرکاء / حکیم چهارم / چهارمین حکیم ایران / حکیم بزرگ / , hvn fcv' / p;dl  hvn fcv' sokhk p;dlhki hvn fcv' , کتاب سرخ / red book




بردباری در توان هر کسی نیست ، کسانی که بردبارند فرمانروایی می کنند .  حکیم ارد بزرگ





شرکت خودروسازی ژاپنی تویوتا از خودروی جدیدی رونمایی کرده که به طور کامل توسط مشتری قابل طراحی و ساخت است.

به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این خودرو کوچک که از گروه کاماته این شرکت است برای سفارش‌سازی کامل طراحی شده و می‌تواند خانواده را برای ساخت همکارانه خودروی دلخواهشان در کنار هم جمع کند.

این خودروی جمع و جور سه سرنشینه که در نمایشگاه اسباب‌بازی توکیو در اوایل ژوئن رونمایی شده بود، قرار است از چنان عملکرد ساده‌ای برخوردار باشد که کودکان نیز بتوانند آنرا برانند.

به گفته سازندگان، پدال‌های گاز و ترمز و صندلی‌های این خودرو برای کمک به عملکرد بهتر کودکان قابل تنظیم بوده و والدین می‌توانند در صندلی عقب سمت راست قرار گرفته و به کنترل فرمان و پدال ترمز برای ارتقای مهارتهای رانندگی کودکشان کمک کنند.

از دیگر کاماته‌های حاضر در این نمایشگاه خودرویی است که به طور خاص برای رانندگی کودکان طراحی شده و از دو صندلی تنگ در پشت برای والدین برخوردار است.

کنترل‌های کاماته دو سوم اندازه یک خودروی عادی کوچک بوده که برای کودکان با اندازه 120 سانتیمتر مناسب است. درحالی که سرعت‌سنج‌های نمایشگر حداکثر سرعت 70 کیلومتر در ساعت را نشان می‌دهد، حداکثر سرعت واقعی این خودرو 45 کیلومتر در ساعت است.

همچنین سازندگان این امکان را فراهم کرده اند که والدین بتوانند حتی این سرعت را نیز به میزان مطلوب کاهش دهند.


نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نیما ونیشام از مینا مقدادی

دسترسی به نرم افزار کتاب قوانین و مقررات فناوری اطلاعات

پیرامون خشم و راه های مبارزه با عوارض آن