راه‌اندازي آزمايشگاه تحقيقاتي تجارت الكترونيكي با حمايت مركز تحقيقات مخابرات ايران

آزمايشگاه تحقيقاتي تجارت الكترونيكي با تمركز بر تعاملات B2B( تعاملات بين بنگاهي) با حمايت مركز تحقيقات مخابرات ايران در دانشگاه تربيت مدرس در حال راه اندازي مي باشد.

امروزه تجارت الكترونيك به عنوان يكي از مهمترين كاربردهاي فناوري اطلاعات مورد توجه بسياري قرار گرفته است.
هدف اين پارادايم جديد تجاري، ارائه خدمات از طريق سيستم هاي الكترونيكي و ارتباط اينترنتي به منظور ايجاد ارزش افزوده در سازمان ها و تقويت تجارت آنان مي‌باشد.

به گزارش روابط عمومي مركز تحقيقات مخابرات ايران، در جهت ايجاد زيرساخت‌هاي لازم جهت پژوهش و تربيت نيروي انساني متخصص در اين حوزه، پژوهشكده فناوري اطلاعات اين مركز اقدام به راه اندازي آزمايشگاه تحقيقاتي تجارت الكترونيكي در دانشگاه تربيت مدرس نموده است.
بنا بر اين گزارش، موضوعات كاري آزمايشگاه مذكور با توجه به نياز كشور و نيز در تعامل با متخصصين امر در وزارت بازرگاني تعيين شده و حول سه محور سرويس ها و تعاملات B2B( تعاملات بين بنگاهي)، خريد و فروش و ارائه خدمات بر خط و نيز مديريت كسب و كار متمركز مي‌باشد.

اين گزارش مي‌افزايد، اين آزمايشگاه ضمن ارائه زيرساخت‌هاي مناسب سخت‌افزاري و نرم‌افزاري براي انجام پژوهش‌هاي بنيادي و كاربردي در حوزه تجارت الكترونيكي، فضاي مناسبي را جهت استقرار و ارزيابي فرايندهاي تجارت الكترونيكي در حوزه تعاملات B2B ايجاد خواهد نمود.
همچنين با استقرار نرم‌افزارها و سخت‌افزارهاي مورد نياز، زمينه لازم براي بررسي و بكارگيري شيوه‌هاي محك زني((Benchmarking نرم‌افزارها و فرايندهاي تجارت الكترونيكي در حوزه B2B فراهم شده و بسترهاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري لازم جهت تست ويژگي‌هاي نمايش، محتوا، پيمايش و تراكنش در حوزه تجارت الكترونيكي ايجاد خواهد شد.

شايان ذكر است پس از راه‌اندازي آزمايشگاه مذكور، اساتيد محترم دانشگاه‌هاي كشور مي‌توانند از قابليت‌هاي آن در هدايت و انجام پايان‌نامه‌هاي دوره‌هاي كارشناسي ارشد و دكترا در گرايش‌هاي مرتبط با تجارت الكترونيكي به نحو موثري استفاده نموده و دانش حاصل از آن را در راستاي رفع نيازهاي كشور به كار گيرند.

گفتني است با توجه به بررسي‌هاي انجام شده و نيز نظرات صاحبنظران امر، ايجاد مجموعه‌اي با قابليت تست و تاييد نمونه در حوزه تجارت الكترونيكي بخصوص در لايه‌هاي B2B ، يكي از اولويت‌ها و نيازهاي مبرم كشور و حتي منطقه مي‌باشد. به همين دليل افق آتي اين آزمايشگاه رسيدن به آزمايشگاه تست و تاييد نمونه در سطح منطقه مي‌باشد كه اين امر نيازمند مشاركت گسترده بين بخشي، بخصوص با وزارت بازرگاني بعنوان متولي اصلي بحث تجارت الكترونيكي در كشور مي‌باشد.
شايان ذكر است اقدامات اوليه در اين خصوص توسط پژوهشكده فناوري اطلاعات اين مركز در حال برنامه‌ريزي است.

خاطر نشان مي‌شود مركز تحقيقات مخابرات ايران با هدف ايجاد آزمايشگاه‌هاي تحقيقاتي و تاييد نمونه در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات در كشور تجهيز و راه اندازي 29 آزمايشگاه تخصصي را در برنامه كاري خود دارد.




نظرات

پست‌های معروف از این وبلاگ

نیما ونیشام از مینا مقدادی

دسترسی به نرم افزار کتاب قوانین و مقررات فناوری اطلاعات

حکیم ارد بزرگ (پدر فلسفه اردیسم) : تاوان بزرگی ، تنهاییست.